Έντυπη Έκδοση

Νέα «συμμαχία» Καραμανλή-Σαμαρά

Δεν θα παραστεί ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, ακόμη και αν κληθεί.

Η απόφαση, σύμφωνα με το περιβάλλον του, πρέπει να θεωρείται ήδη ειλημμένη, παρότι οι ίδιοι θεωρούν μάλλον απίθανο το ΠΑΣΟΚ να καταλήξει τελικά στην απόφαση να τον καλέσει. Και αν τελικά κληθεί, θα περιοριστεί στην κατάθεση υπομνήματος, όπως έχει δικαίωμα.

Η κατάθεση το βράδυ της περασμένης Τετάρτης της συμβολαιογράφου, συζύγου του Γ. Βουλγαράκη, Κατερίνας Πελέκη, άλλαξε τα δεδομένα, καθώς πρώτη φορά ο πρώην πρωθυπουργός μπήκε ευθέως στο στόχαστρο. Και ήταν μια κατάθεση που σαφώς ενόχλησε σφόδρα τον Κ. Καραμανλή, ωστόσο του έδωσε τη δυνατότητα σύναψης μιας νέας «συμμαχίας» με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαρά.

Η Ν.Δ. κάλυψε απολύτως τον Κ. Καραμανλή σε πλήρη συνεννόηση με το περιβάλλον του, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Λέγεται μάλιστα ότι των διαρροών «κύκλων» της Ρηγίλλης την περασμένη Πέμπτη προηγήθηκαν συνεννοήσεις συνεργατών του Κ. Καραμανλή σε ιδιαίτερα «υψηλό επίπεδο» με τη Ρηγίλλης.

Η ικανοποίηση που ένιωσε ο πρώην πρωθυπουργός, άλλωστε, εκφράστηκε και με την απόφασή του να ακολουθήσει τελικά το αρχικό του πρόγραμμα και να παραστεί χθες το βράδυ στην ομιλία Σαμαρά στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Δεν είχε ωστόσο την πρόθεση να είναι παρών στη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί σήμερα ο Αντ. Σαμαράς, αν και αναμένεται να δεχτεί σωρεία ερωτήσεων που αφορούν τον πρώην αρχηγό της Ν.Δ.

Θα αφήσει τον Αντ. Σαμαρά να απαντήσει, ενώ ο ίδιος εμμένει στην απόφασή του να παραμείνει σιωπηρός. Θα μιλήσει, λένε συνεργάτες του, όταν κρίνει ότι ήρθε η στιγμή και πιθανότατα για την οικονομία, όχι όμως κατ' ανάγκην στην επικείμενη εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Οι συνεργάτες του απαντούν και στο σχόλιο του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη, ότι δεν θα έπρεπε η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει αποχωρήσει από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για το Βατοπέδι. Δεν θα ήταν, λένε, χρήσιμο να μείνουμε και να νομιμοποιήσουμε την επιχειρούμενη τεχνητή κατασκευή ενόχων.

Πάντως τα σχόλια τους για την Κατερίνα Πελέκη-Βουλγαράκη είναι πολύ περισσότερο δηλητηριώδη. Θεωρούν ότι τα κίνητρά της είχαν τρία επίπεδα: Το προσωπικό, καθώς η ίδια μίλησε για ηθική και κοινωνική καταστροφή της οικογένειάς της. Το πολιτικό, για το οποίο επαναλαμβάνουν ότι τα όσα ισχυρίζεται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και τέλος το νομικό, για το οποίο θεωρούν ότι προφανώς, εάν τελικώς βρεθεί κατηγορούμενη -αυτή τη στιγμή δεν της έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο-, θα κάνει χρήση του νόμου Καστανίδη περί προστασίας μαρτύρων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Βατοπεδίου
Νέα Δημοκρατία
Σχετικά θέματα: Υπόθεση Βατοπεδίου
Αρσακειάδα αλλά και «τσαμπουκάς»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Μνημόνιο ευελιξίας
Η τρόικα δείχνει πάλι εργασιακά
Από τις τράπεζες ξεκινά η ευελιξία
Κυβέρνηση
Εμπλεξαν τα... χαρτοφυλάκια!
Κυβερνητικό μπέρδεμα με παράλληλες εξουσίες
Ο Γιώργος λείπει στις ΗΠΑ για δουλειές
Προειδοποίηση στους γείτονες
Ελεγχοι στο ποδόσφαιρο
Οι οφσάιντ λογαριασμοί στα δίχτυα του ΣΔΟΕ
Προσφυγή κατά μνημονίου
Ενα νομικό αίνιγμα με πολιτικές διαστάσεις
Εξαγορά αιολικών πάρκων
Αιολική... κόντρα κορυφής στη ΔΕΗ
Υπόθεση Βατοπεδίου
Νέα «συμμαχία» Καραμανλή-Σαμαρά
Αρσακειάδα αλλά και «τσαμπουκάς»
Υπόθεση Siemens
Siemens: Ελπίδες για φως από την Εισαγγελία Μονάχου
Υπόθεση δομημένων ομολόγων
Δομημένο κάρφωμα στον Δ. Μηλιάκο
Εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση
Τρία κόμματα, δύο πολιτικές
Ζητούνται πρόθυμοι για πράσινα ψηφοδέλτια
Υποψηφιότητες κατά περίπτωση
Συνεχίζεται η γκρίνια για τον Βασίλη Κικίλια
Οι αμφιλεγόμενοι των εκλογών
Οι «εκτός πλαισίου» ψηφοφόροι
Συνέντευξη: Μ. Καρχιμάκης
«Πρωθυπουργός είναι ο Γ. Παπανδρέου, όχι ο Γ. Ραγκούσης»
Νέα Δημοκρατία
Στο βάθος... Κώστας
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Σύμβουλοι της υπουργού ή επιχειρηματίες;
Άλλες ειδήσεις
Τον Νοέμβριο η τελική ρύθμιση