Έντυπη Έκδοση

Τρία κόμματα, δύο πολιτικές

Στο φουλ οι μηχανές των κομμάτων της αριστεράς για να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να επιλεγούν τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στους συνδυασμούς.

Την Α. Φιλίνη για το ψηφοδέλτιο του Γ. Καμίνη και τον Γ. Ψαριανό στην Αττική στηρίζει η Δημ. Αριστερά Την Α. Φιλίνη για το ψηφοδέλτιο του Γ. Καμίνη και τον Γ. Ψαριανό στην Αττική στηρίζει η Δημ. Αριστερά «Η μάχη θα έχει κύριο στόχο την Ε.Ε., το μνημόνιο και τα δύο μεγάλα κόμματα», διαμηνύει ο Περισσός προς κάθε κατεύθυνση. Τα στέλεχη του ΚΚΕ, που συντονίζουν τον εκλογικό αγώνα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επισημαίνουν στους ανά την Ελλάδα υποψήφιους να τονίζουν ότι «δεν νοείται λαϊκή ψήφος που να μην καταδικάζει το μνημόνιο, να μην είναι κατά του "Καλλικράτη" και της Ε.Ε.».

Πάντως, επικρατεί προβληματισμός όσον αφορά τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξουν οι Αλ. Μητρόπουλος και Αλ. Αλαβάνος. Αυτοδιοικητικά στελέχη του ΚΚΕ εκφράζουν το φόβο, σε συσκέψεις, ότι μπορεί να χαθούν οριακοί ψηφοφόροι, οι οποίοι κατά κύριο λόγο θα στραφούν προς τον Αλ. Μητρόπουλο, αφού προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ παίρνει μέτρα

Γι' αυτό και θα εντείνουν την εκστρατεία κυρίως στο Δήμο της Αθήνας με τον Ν. Σοφιανό, στον Πειραιά με την Ελπίδα Παντελάκη και στη Θεσσαλονίκη με τον Σ. Ζαριαννόπουλο. Οσο δε για τις περιφέρειες, το κύριο βάρος πέφτει στην Αττική με τον Θ. Παφίλη και στην Κ. Μακεδονία με τον Θ. Κωνσταντινίδη.

Στον Συνασπισμό κατέληξαν στην οριστική υποστήριξη της νυν δημοτικού συμβούλου και πανεπιστημιακού Ελένης Πορτάλιου ως υποψήφιας για το Δήμο Αθηναίων, αν και έπαιζε το όνομα της πολιτικής επιστήμονος Ρένας Δούρου. Την Τετάρτη, όταν θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή θα κλείσουν οριστικά οι εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «παίζουν» ο βουλευτής Τ. Κουράκης και ο Γ. Πλωμαρίτης, στη Στερεά Ελλάδα πιθανότατα ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Β. Αποστόλου (αναμένεται συνάντηση με την «αυτοδιοικητική» Δ. Σπανούδη για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα), σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη ο Μ. Στρατιάδης, στη Θεσσαλία ο Κ. Πουλάκης, στην Ηπειρο ο προερχόμενος από τον οικολογικό χώρο Γ. Παπαδημητρίου. Στην περιφέρεια Νότιου Αιγαίου ο ΣΥΝ υποστηρίζει τον οικολόγο-πράσινο Ν. Χρυσόγελο (με αντιπεριφερειάρχη τον Ν. Συρμαλένιο), στην Περιφέρεια Κρήτης τον οικονομολόγο καθηγητή πανεπιστημίου Γ. Σταθάκη και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τον πολιτικό μηχανικό Θ. Γαλιατσάτο (με αντιπερειφερειάρχη το δικηγόρο Στ. Κοντωνή). Στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου τον Β. Τεντόμα και στην Πελοπόννησο τον Θ. Πετράκο.

Η περίπτωση Μυταφίδη

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης σχεδόν βέβαιη είναι η υποψηφιότητα του «αυτοδιοικητικού» Τ. Μυταφίδη, στο Δήμο Πάτρας μάλλον θα υποστηριχθεί ο Γ. Δημαράς, στον Πειραιά ο ΣΥΝ θα στηρίξει το «Λιμάνι της Αγωνίας» με πιθανούς υποψήφιους δημάρχους το γιατρό Γ. Λεκάκη ή το δικηγόρο Β. Καρδαρά και στη Νέα Σμύρνη επικεφαλής της κίνησης «Στροφή Νέας Σμύρνης» θα είναι ο Π. Πάντος.

Από το χώρο της «Δημοκρατικής Αριστεράς» σημειώνουν ότι η μάχη της 7ης Νοεμβρίου «δεν είναι δημοψήφισμα, ούτε κατά του μνημονίου ούτε κατά του "Καλλικράτη"». Τα ονόματα που συζητιούνται για να στελεχώσουν το συνδυασμό του Γ. Καμίνη είναι αυτά της πρώην δημοτικής συμβούλου Αννας Φιλίνη και του νυν δημοτικού συμβούλου Φ. Προβατά. «Αττική Σύνταξη» προσαναττολίζονται να βαφτίσουν το συνδυασμό στην Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής τον Γρ. Ψαριανό.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες που συζητώνται ακούγονται τα ονόματα του πρώην δημάρχου Χολαργού Π. Παπαγιάννη, του μουσικοσυνθέτη Ν. Μαυρουδή, της κοινωνικής επιστήμονος Αφροδίτης Αλ Σάλεχ, των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Σ. Παπάζογλου (Ολυμπιακού) και Σ. Σεραφίδη (ΑΕΚ), του ηθοποιού Ηλ. Λογοθέτη και της συγγραφέως Μανίνας Ζουμπουλάκη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Δημοκρατική Αριστερά
ΚΚΕ
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Σχετικά θέματα: Εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση
Ζητούνται πρόθυμοι για πράσινα ψηφοδέλτια
Υποψηφιότητες κατά περίπτωση
Συνεχίζεται η γκρίνια για τον Βασίλη Κικίλια
Οι αμφιλεγόμενοι των εκλογών
Οι «εκτός πλαισίου» ψηφοφόροι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Μνημόνιο ευελιξίας
Η τρόικα δείχνει πάλι εργασιακά
Από τις τράπεζες ξεκινά η ευελιξία
Κυβέρνηση
Εμπλεξαν τα... χαρτοφυλάκια!
Κυβερνητικό μπέρδεμα με παράλληλες εξουσίες
Ο Γιώργος λείπει στις ΗΠΑ για δουλειές
Προειδοποίηση στους γείτονες
Ελεγχοι στο ποδόσφαιρο
Οι οφσάιντ λογαριασμοί στα δίχτυα του ΣΔΟΕ
Προσφυγή κατά μνημονίου
Ενα νομικό αίνιγμα με πολιτικές διαστάσεις
Εξαγορά αιολικών πάρκων
Αιολική... κόντρα κορυφής στη ΔΕΗ
Υπόθεση Βατοπεδίου
Νέα «συμμαχία» Καραμανλή-Σαμαρά
Αρσακειάδα αλλά και «τσαμπουκάς»
Υπόθεση Siemens
Siemens: Ελπίδες για φως από την Εισαγγελία Μονάχου
Υπόθεση δομημένων ομολόγων
Δομημένο κάρφωμα στον Δ. Μηλιάκο
Εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση
Τρία κόμματα, δύο πολιτικές
Ζητούνται πρόθυμοι για πράσινα ψηφοδέλτια
Υποψηφιότητες κατά περίπτωση
Συνεχίζεται η γκρίνια για τον Βασίλη Κικίλια
Οι αμφιλεγόμενοι των εκλογών
Οι «εκτός πλαισίου» ψηφοφόροι
Συνέντευξη: Μ. Καρχιμάκης
«Πρωθυπουργός είναι ο Γ. Παπανδρέου, όχι ο Γ. Ραγκούσης»
Νέα Δημοκρατία
Στο βάθος... Κώστας
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Σύμβουλοι της υπουργού ή επιχειρηματίες;
Άλλες ειδήσεις
Τον Νοέμβριο η τελική ρύθμιση