Έντυπη Έκδοση

Ζητούνται πρόθυμοι για πράσινα ψηφοδέλτια

ΠΑΣΟΚ. Με μικρή εξαίρεση την Αθήνα, οι λίστες του συγκροτούνται πολύ αργά

Με χαρακτηριστική βραδύτητα προχωρούν στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων οι παρατάξεις που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Γιώργος Καμίνης «κατεβαίνει» με το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο της Αθήνας και ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Γιάννης Μίχας, υποψήφιοι δήμαρχοι με το ίδιο κόμμα σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά. Ο Γιώργος Καμίνης «κατεβαίνει» με το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο της Αθήνας και ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Γιάννης Μίχας, υποψήφιοι δήμαρχοι με το ίδιο κόμμα σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά. Μέχρι προχθές δεν είχε ανακοινωθεί κανένα όνομα και ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει εάν θα είναι υποψήφιος, ακόμα και από τους ενδιαφερόμενους.

Με εξαίρεση την υποψηφιότητα Καμίνη στην Αθήνα, όπου υπάρχει ένας σχετικός ενθουσιασμός και προσφορά υποψηφίων, αλλά και εθελοντών, στην Περιφέρεια Αττικής, στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει δυστοκία, καθώς τα επιτυχημένα στους τομείς τους πρόσωπα δεν ενδιαφέρονται να εμπλακούν στην περιπέτεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, ειδικά αυτή την περίοδο.

Ο Γ. Καμίνης έχει συμφωνήσει να υπάρχει εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του «Δικαίωμα στην πόλη» και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Από τη Δημοκρατική Αριστερά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι η Αννα Φιλίνη, αν και η ίδια δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα. «Στηρίζω τον Γ. Καμίνη με όλες μου τις δυνάμεις, αλλά δεν έχουμε κάνει καμία συζήτηση ακόμα για το θέμα αυτό», αναφέρει.

Από τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους του ΠΑΣΟΚ εκτιμάται ότι θα είναι όλοι ξανά υποψήφιοι. Ο Γ. Καμίνης, ωστόσο, αναζητεί υποψήφιους από το χώρο της λεγόμενης κοινωνίας των πολιτών, με εναλλακτικό πολιτικό προφίλ. Γι' αυτό και την ομιλία του στη Βαρβάκειο Αγορά την περασμένη εβδομάδα ζήτησε να προλογίσει ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ, Προκόπης Δούκας, μέλος και της κίνησης συλλόγων και ενεργών πολιτών για τη διάσωση του ιστορικού κέντρου. Πρόσωπο που συζητήθηκε και για το ψηφοδέλτιο, αλλά μάλλον δεν θα συμμετάσχει.

Θα συμμετάσχει, όμως, απ' ό,τι λέγεται, ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Στέφανου Μάνου «Δράση», γνωστός στον πολιτικό χώρο των φιλελεύθερων, ο δικηγόρος Τ. Αβραντίνης. Αρχικά η «Δράση» είχε ανακοινώσει ότι θα τον κατεβάσει ως ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο με τη δημοτική κίνηση «Πορτοκαλί» (όπως την είχαν ονομάσει) αλλά στην πορεία αποφασίστηκε να συνεργαστούν με τον Γ. Καμίνη.

Στην Περιφέρεια Αττικής ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Σγουρός, αναζητά πρόσωπα με κεντροαριστερό και αγωνιστικό προφίλ, με σκοπό να αποτρέψει τυχόν διαρροές που θα θελήσουν να στείλουν μήνυμα ενάντια στο μνημόνιο, αλλά μέχρι στιγμής δεν του βγαίνει. Μεγάλη δυσκολία αντιμετωπίζει να προσελκύσει και «λαμπερά» ονόματα.

Στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης, που διατηρεί το όνομα της παλιάς του παράταξης, «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», δεν θεωρεί προτεραιότητα την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, αλλά την ενίσχυση των πολιτικών συμμαχιών. Γι' αυτό και την περασμένη εβδομάδα ασχολήθηκε κυρίως με την προσπάθεια να πείσει την Ντόρα Μπακογιάννη να τον στηρίξει.

Στον Πειραιά, ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Μίχας έχει βγει προς άγραν υποψηφίων, αναζητώντας κεντροαριστερούς, κεντροδεξιούς, μερικούς Μανιάτες, που του είναι απαραίτητοι, κάποιους από το χώρο του αθλητισμού και του Ολυμπιακού, έναν συνδικαλιστή και κάποιον από τη ναυτιλία. Μέχρι στιγμής περίπου σίγουροι θεωρούνται 8 νομαρχιακοί του σύμβουλοι που επιθυμούν να τον ακολουθήσουν στο δήμο στελεχώνοντας το ψηφοδέλτιο, ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αυτή τη φορά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
ΠΑΣΟΚ
Σχετικά θέματα: Εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση
Τρία κόμματα, δύο πολιτικές
Υποψηφιότητες κατά περίπτωση
Συνεχίζεται η γκρίνια για τον Βασίλη Κικίλια
Οι αμφιλεγόμενοι των εκλογών
Οι «εκτός πλαισίου» ψηφοφόροι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Μνημόνιο ευελιξίας
Η τρόικα δείχνει πάλι εργασιακά
Από τις τράπεζες ξεκινά η ευελιξία
Κυβέρνηση
Εμπλεξαν τα... χαρτοφυλάκια!
Κυβερνητικό μπέρδεμα με παράλληλες εξουσίες
Ο Γιώργος λείπει στις ΗΠΑ για δουλειές
Προειδοποίηση στους γείτονες
Ελεγχοι στο ποδόσφαιρο
Οι οφσάιντ λογαριασμοί στα δίχτυα του ΣΔΟΕ
Προσφυγή κατά μνημονίου
Ενα νομικό αίνιγμα με πολιτικές διαστάσεις
Εξαγορά αιολικών πάρκων
Αιολική... κόντρα κορυφής στη ΔΕΗ
Υπόθεση Βατοπεδίου
Νέα «συμμαχία» Καραμανλή-Σαμαρά
Αρσακειάδα αλλά και «τσαμπουκάς»
Υπόθεση Siemens
Siemens: Ελπίδες για φως από την Εισαγγελία Μονάχου
Υπόθεση δομημένων ομολόγων
Δομημένο κάρφωμα στον Δ. Μηλιάκο
Εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση
Τρία κόμματα, δύο πολιτικές
Ζητούνται πρόθυμοι για πράσινα ψηφοδέλτια
Υποψηφιότητες κατά περίπτωση
Συνεχίζεται η γκρίνια για τον Βασίλη Κικίλια
Οι αμφιλεγόμενοι των εκλογών
Οι «εκτός πλαισίου» ψηφοφόροι
Συνέντευξη: Μ. Καρχιμάκης
«Πρωθυπουργός είναι ο Γ. Παπανδρέου, όχι ο Γ. Ραγκούσης»
Νέα Δημοκρατία
Στο βάθος... Κώστας
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Σύμβουλοι της υπουργού ή επιχειρηματίες;
Άλλες ειδήσεις
Τον Νοέμβριο η τελική ρύθμιση