Έντυπη Έκδοση

Συνεχίζεται η γκρίνια για τον Βασίλη Κικίλια

Δυστοκία καταγράφεται στην ανακοίνωση ονομάτων των συνδυασμών που στηρίζει η Ν.Δ. στους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Ο Α. Σαμαράς «δίνει» το χρίσμα στον Β. Κικίλια Ο Α. Σαμαράς «δίνει» το χρίσμα στον Β. Κικίλια Δυστοκία που πιθανότατα οφείλεται και στην εσωκομματική γκρίνια, τουλάχιστον σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας, τουλάχιστον ως προς έναν υποψήφιο, τον Β. Κικίλια, για την Περιφέρεια Αττικής.

Είναι αρκετά τα μέλη της Κ.Ο. της Ν.Δ. -ακόμη και φίλα προσκείμενα στον Αντ. Σαμαρά- που επιθυμούν έστω και την ύστατη ώρα την «απόσυρση» του υποψήφιου περιφερειάρχη, παρότι η Ρηγίλλης διαμηνύει ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Επισήμως, τόσο η Ρηγίλλης όσο και ο κ. Κικίλιας δεν έχουν ανακοινώσει κανένα όνομα υποψηφίου του συνδυασμού.

Ανέλαβε ο Λυκουρέντζος

Το θέμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών έχει περιέλθει πλέον, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μιχαλολιάκου για το Δήμο Πειραιά, στα χέρια του γραμματέα της Ν.Δ. Αντ. Λυκουρέντζου, που όμως τηρεί σιγή ιχθύος.

Η γενική κατεύθυνση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους «αντιπεριφερειάρχες», είναι να επιλεγούν πρόσωπα από την κεντρική πολιτική σκηνή, ηχηρά ονόματα, αλλά προς το παρόν φαίνεται πως η Ν.Δ. προσκρούει σε «κλειστές θύρες».

Αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου Κικίλια έχουν ακουστεί μόλις δύο ονόματα, δίχως όμως να επιβεβαιώνεται. Πρόκειται για τον γιο του πρώην βουλευτή Επ. Ζαφειρόπουλου, Θανάση, και τον γνωστό Γρ. Βαλιανάτο.

Προβλήματα αντιμετωπίζει η Ν.Δ. και με το συνδυασμό Κακλαμάνη, καθώς το μόνο όνομα που έχει ακουστεί μέχρι στιγμής είναι αυτό του Ηλία Ψινάκη. Πρόσωπο για το οποίο λέγεται ότι αντιδρούν και άτομα που καλούνται να μετάσχουν στο συνδυασμό, όχι μόνο γιατί παραλίγο θα ήταν υποψήφιος με το ΛΑΟΣ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, αλλά και για το ότι, ως τηλεοπτική περσόνα, μπορεί τελικά να βρεθεί ακόμη και αντιδήμαρχος.

Ανάλογο το σκηνικό και στον Πειραιά, όπου πάντως ο Βασ. Μιχαλολιάκος έχει αποφασίσει να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του τους δέκα νυν δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού Αγραπίδη. Κατά τα λοιπά, ο ίδιος λέει ότι οι ανακοινώσεις είναι πολύ «πρόωρες» και στοχεύει στην προσέλκυση πολλών νέων προσώπων.

Ακάθεκτος ο Γκιουλέκας

Πολύ πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στο συνδυασμό του υποψήφιου Κ. Γκιουλέκα για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Γκιουλέκας ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης 27 από τους 74 υποψηφίους που θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιό του. Εξ αυτών μόνο μία, η Αικατερίνη Ευθυμίου, ήταν ξανά υποψήφια, αλλά δεν εξελέγη το 2006, με το συνδυασμό του νυν δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Γεγονός που αποδεικνύει ότι η κόντρα του νυν και του υποψήφιου δημάρχου στη συμπρωτεύουσα καλά κρατεί.

Κανένα νέο δεν υπάρχει και από το συνδυασμό του Π. Ψωμιάδη. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ταλανίζεται από το νέο σκάνδαλο για απιστία εις βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος. Η κατηγορία αφορά απευθείας αναθέσεις σε ταξιδιωτικούς οργανισμούς της μεταφοράς μαθητών στο Νομό Θεσσαλονίκης και ο ίδιος την έχει χαρακτηρίσει «πολιτική δίωξη».

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αναγκαστική απόσυρση του αδελφού του, ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη, αφού ο Αντ. Σαμαράς τον «απείλησε» ακόμη και να αποσύρει τη στήριξη της Ν.Δ., φαίνεται ότι τον καθυστερεί στην ανακοίνωση ονομάτων του συνδυασμού του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Νέα Δημοκρατία
Σχετικά θέματα: Εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση
Τρία κόμματα, δύο πολιτικές
Ζητούνται πρόθυμοι για πράσινα ψηφοδέλτια
Υποψηφιότητες κατά περίπτωση
Οι αμφιλεγόμενοι των εκλογών
Οι «εκτός πλαισίου» ψηφοφόροι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Μνημόνιο ευελιξίας
Η τρόικα δείχνει πάλι εργασιακά
Από τις τράπεζες ξεκινά η ευελιξία
Κυβέρνηση
Εμπλεξαν τα... χαρτοφυλάκια!
Κυβερνητικό μπέρδεμα με παράλληλες εξουσίες
Ο Γιώργος λείπει στις ΗΠΑ για δουλειές
Προειδοποίηση στους γείτονες
Ελεγχοι στο ποδόσφαιρο
Οι οφσάιντ λογαριασμοί στα δίχτυα του ΣΔΟΕ
Προσφυγή κατά μνημονίου
Ενα νομικό αίνιγμα με πολιτικές διαστάσεις
Εξαγορά αιολικών πάρκων
Αιολική... κόντρα κορυφής στη ΔΕΗ
Υπόθεση Βατοπεδίου
Νέα «συμμαχία» Καραμανλή-Σαμαρά
Αρσακειάδα αλλά και «τσαμπουκάς»
Υπόθεση Siemens
Siemens: Ελπίδες για φως από την Εισαγγελία Μονάχου
Υπόθεση δομημένων ομολόγων
Δομημένο κάρφωμα στον Δ. Μηλιάκο
Εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση
Τρία κόμματα, δύο πολιτικές
Ζητούνται πρόθυμοι για πράσινα ψηφοδέλτια
Υποψηφιότητες κατά περίπτωση
Συνεχίζεται η γκρίνια για τον Βασίλη Κικίλια
Οι αμφιλεγόμενοι των εκλογών
Οι «εκτός πλαισίου» ψηφοφόροι
Συνέντευξη: Μ. Καρχιμάκης
«Πρωθυπουργός είναι ο Γ. Παπανδρέου, όχι ο Γ. Ραγκούσης»
Νέα Δημοκρατία
Στο βάθος... Κώστας
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Σύμβουλοι της υπουργού ή επιχειρηματίες;
Άλλες ειδήσεις
Τον Νοέμβριο η τελική ρύθμιση