Έντυπη Έκδοση

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ξαναδικάζοντας το Γκουαντάναμο

Μένεα πνέουν πολιτικοί κύκλοι των Ρεπουμπλικανών, επικρίνοντας την πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα να αφαιρέσει από τη δικαιοδοσία των στρατοδικείων τις υποθέσεις κρατουμένων του Γκουαντάναμο και να τις παραπέμψει στα ομοσπονδιακά πολιτικά δικαστήρια των ΗΠΑ.

Πλήρες θέμα...

 • ΗΠΑ

  • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η μεγάλη «πληγή» του Ομπάμα
   Σε πολλά σημεία διαπιστώνεται ότι είναι τρωτό το αμερικανικό σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σε σύγκριση με εκείνα άλλων χωρών.
  • Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θρησκευτικές ελευθερίες σε Ελλάδα - Τουρκία
   Στη μη νομική αναγνώριση από την Τουρκία της οικουμενικότητας του Πατριαρχείου και στο γεγονός ότι παραμένουν ατελέσφορες οι διεκδικήσεις για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και επιστροφή δημευθεισών περιουσιών αναφέρεται και φέτος στην έκθεσή του για τις θρησκευτικές ελευθερίες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
  • ΟΜΠΑΜΑ Η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ START Στο «έλεος» των Ρεπουμπλικάνων
   Η μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων ΗΠΑ - Ρωσίας, η συνθήκη START, είναι όντως πολύ σημαντική για τον Ομπάμα, που επιστράτευσε πρώην ΥΠΕΞ όπως ο Χένρι Κίσινγκερ για να «καλοπιάσει» τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να την εγκρίνουν... (φωτ.: Reuters) Σε δύσκολη θέση ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μετά τα φτωχά αποτελέσματα των ταξιδιών του στο εξωτερικό, πιέζει τώρα για την επικύρωση της νέας START, ενόψει των συναντήσεων που θα έχει από σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα.
 • Σουηδία

  • Συλλάβετε τον Ασάντζι
   Η Σουηδή εισαγγελέας Μαριάν Νι ζήτησε από το δικαστήριο την έκδοση του εντάλματος προκειμένου να ανακρίνει τον ιδρυτή του αποκαλυπτικού site WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζι και θα επιδιώξει τη σύλληψή του με διεθνές ένταλμα μέσω της Interpol.
 • ΝΑΤΟ

  • Ετοιμο το ΝΑΤΟ για την... αυτοκριτική του
   Τακτικοί ελιγμοί υποχώρησης διαγράφονται μέσα από τα δημοσίως λεγόμενα του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν ώρες μόλις πριν από τη σημερινή έναρξη της διήμερης συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στη Λισαβόνα.
  • Συνάντηση Ε.Ε. - ΗΠΑ: το «μενού» περιέχει από ισοτιμίες νομισμάτων, μέχρι Ιράν και Ιντερνετ
   Η πολυπόθητη συνάντηση κορυφής ΗΠΑ-Ευρώπης θα γίνει αύριο στη Λισαβόνα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς η πολυμερής συνεργασία ανάμεσα στις δύο ακτές του Ατλαντικού και τη Ρωσία ενισχύεται, με αποτέλεσμα μάλιστα μερικές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης να ανησυχούν και να ζητούν εγγυήσεις.
 • Γαλλία

  • Πακιστανικές «αμαρτίες» της εποχής Σιράκ αγγίζουν τον Σαρκοζί
   Ο Σαρκοζί, ως υπουργός Προϋπολογισμού το 1994, ενέκρινε τις προμήθειες σε μεσάζοντες, που έκλειναν συμφωνίες για πωλήσεις οπλικών συστημάτων στο Πακιστάν (φωτ. Reuters) Διαστάσεις σκανδάλου με μίζες, που αγγίζει τον ίδιο τον πρόεδρο Σαρκοζί, παίρνει η υπόθεση τρομοκρατικής επίθεσης που είχε γίνει πριν από 8 χρόνια στο Καράτσι του Πακιστάν, έπειτα από κατάθεση του Σαρλ Μιγιόν, πρώην υπουργού Αμυνας της κυβέρνησης Σιράκ.
 • Φυσική

  • Οι ερευνητές του CERN παγίδευσαν για πρώτη φορά άτομα αντι-ύλης
   Επιλύοντας έναν από τους μεγαλύτερους γρίφους της φυσικής, ερευνητές του CERN κατάφεραν για πρώτη φορά να παγιδεύσουν άτομα αντι-ύλης, σε μια προσπάθεια να καταλάβουν τι συνέβη με το σύνολο της αντι-ύλης, που έχει εξαφανιστεί από το Μπιγκ Μπανγκ (τη Μεγάλη Εκρηξη) και να συγκεντρώσουν στοιχεία για τις θεμελιώδεις αρχές του Σύμπαντος.
 • Άλλες ειδήσεις

  • ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΚΛΗΡΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΡΑΟΥΛ «Προσπαθούμε να διορθωθούμε»
   «Το πιο σημαντικό από τα λάθη που έχουμε κάνει είναι ότι πιστέψαμε πως γνωρίζαμε τι είναι σοσιαλισμός ή πώς να τον οικοδομήσουμε» είπε ο Φιντέλ Κάστρο, διαβάζοντας απόσπασμα ομιλίας του, του 2005, στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Αβάνας (φωτ.: Reuters) Επιστρέφοντας στα παλιά για να δικαιολογήσει τα καινούργια, ο Φιντέλ Κάστρο προσέφερε την υποστήριξή του στις ευρείες κοινωνικο-οικονομικές μεταρρυθμίσεις του αδελφού του και σημερινού ηγέτη Ραούλ, χρησιμοποιώντας αποσπάσματα παλιότερης ομιλίας του στην οποία εξήρε τα προτερήματα της αυτοκριτικής.
  • Στο σταυροδρόμι των έσχατων αποφάσεων
   Πρέπει να διαλέξεις σαν φτάσεις εκεί. Και ίσως να είναι από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που θα κληθείς να πάρεις. Ο νεαρός άνεργος Ιρλανδός επέλεξε. Τον δρόμο.