Έντυπη Έκδοση

Και η Ντόρα στην ομίχλη

Το σύνδρομο της Πολιτικής Ανοιξης του Αντώνη Σαμαρά και του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών του Δημήτρη Αβραμόπουλου κυνηγάει την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ανακοινώνει την Κυριακή στις 11 το πρωί το κόμμα της, στο «Μπάντμιντον».

Πολλά είναι τα στελέχη της Ν.Δ. που εκτιμούν ότι είτε δεν θα μπει στη Βουλή, είτε θα εξασφαλίσει μια ισχνή κοινοβουλευτική παρουσία αλλά χωρίς αύριο.

Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει και η ίδια. Δηλαδή, να μην έχει την ίδια τύχη με κόμματα που δεν υπάρχουν πια στον πολιτικό χάρτη και προς τα οποία επανειλημμένα έχει δείξει την αποστροφή της με δηλώσεις της.

Η Ρηγίλλης επίσημα δεν κάνει κανένα απολύτως σχόλιο. Οπως λένε όμως στελέχη, θα παρακολουθήσει με προσοχή την πρεμιέρα του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη και θα αναμένει τις συνέπειες που θα έχει ή όχι στη Ν.Δ. σε τρία επίπεδα:

1 Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι βουλευτές που είναι γνωστοί ως πολιτικοί φίλοι της Ντόρας Μπακογιάννη. Αν θα προσχωρήσουν στο κόμμα της άμεσα ή αργότερα ή παραμείνουν στη Ν.Δ. Οι παρουσίες στο «Μπάντμιντον» θα στείλουν μηνύματα. Οι απουσίες επίσης. Μέχρι χθες δεν ήταν γνωστό από το στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη αν θα δώσουν το «παρών» η Ελσα Παπαδημητρίου, ακόμη και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης. Από τη Θεσσαλονίκη θα έρθουν περίπου 100 στελέχη της. Υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη και ο πρώην ευρωβουλευτής Α. Τρακατέλης.

2Πόσο θα μπορέσει να πιέσει το νέο κόμμα της Κεντροδεξιάς το ήδη ιστορικό χαμηλό ποσοστό που πήρε η Ν.Δ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές ή και στις εθνικές εκλογές του 2009.

3 Ποιος θα είναι ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη εν όψει των πολλών Ρίχτερ που αναμένεται να χτυπήσουν την οικονομία -ο προϋπολογισμός που ανακοινώθηκε χθες δεν βγαίνει με τίποτα!- και ενόψει των σεναρίων για κυβερνήσεις συνεργασίας τις οποίες βλέπει με προθυμία η Ντόρα Μπακογιάννη.

Και οι τρεις αυτές προοπτικές θα εξαρτηθούν από τη δυναμική που θα αναπτύξει.

«Πιστεύω ότι θα μπει στη Βουλή», είπε για το κόμμα της ο βουλευτής Θ. Γιαννόπουλος («realfm»). «Ας το δούμε την Κυριακή πώς θα εξελιχθεί, να δούμε την ονομασία, να δούμε τη δυναμική που θα παρουσιάσει και εδώ θα είμαστε να σχολιάσουμε τις πολιτικές εξελίξεις», συνέχισε.

«Δεν πιστεύω ότι ο δικομματισμός έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα», υποστήριξε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης («99,5»). «Εχω μετάσχει και σε κυβερνήσεις συνασπισμού, έχω μετάσχει στην κυβέρνηση Ζολώτα με το ΠΑΣΟΚ τότε, δεν περπάτησε».

Ο βουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης εκτίμησε ότι Καρατζαφέρης και Ντόρα «θα διαγκωνίζονται ποιος θα μπει στη Βουλή τις ερχόμενες εκλογές». «Η κ. Μπακογιάννη ξεκίνησε από την Κρήτη με εσωκομματικές διαδικασίες με ένα ποσοστό που προσέγγιζε το 50%», δήλωσε στον «99,5». «Στις περιφερειακές εκλογές που πήγε πολύ καλά ο υποψήφιος που στήριξε, ο οποίος είναι και δικός μου φίλος, πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου για 3 φορές, το ποσοστό κατέβηκε στο μισό».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοκρατική Συμμαχία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Ψάχνουν, με τις ευχές, αντίδοτο
Υπόθεση Βατοπεδίου
Παραπομπή με λάθος;
Συνέντευξη: Γιάννης Μπουτάρης
«Να ξυριστεί ο Ανθιμος και, αν θέλει, να κάνει κόμμα»
Υπουργείο Επικρατείας
Αλλαξε ο Μανωλιός, έβαλε το fast track αλλιώς
Εμψύχωση από ΛΑΟΣ, πυρ η Σακοράφα
Προτάσεις ΣΕΒ
Μνημόνιο υπέρ τους ζητούν οι βιομήχανοι
Μηχανισμός στήριξης Ε.Ε.
Ελληνογερμανικός διχασμός
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Βλέπουμε θετικά την επιμήκυνση
ΣΥΝ
ΣΥΝ: Η κάλπη δεν έβγαλε συναίνεση
Δημοκρατική Αριστερά
Εκλογές το '11 βλέπει ο Κουβέλης
Ντόρα Μπακογιάννη
Και η Ντόρα στην ομίχλη
Θεσσαλονίκη
Τρέχει να στήσει ανδριάντα και αναψυκτήρια στα πάρκα
Υπόθεση Siemens
Τέντες κατά Βαλυράκη για τη Siemens
Κυπριακό
«Βρείτε τα όσο υπάρχει χρόνος»
Μετανάστευση
Ευρωσυμμόρφωση για επιστροφή μεταναστών
Δικαστικό ρεπορτάζ
Προς κλητεύσεις και για υποβρύχιες μίζες!
Άλλες ειδήσεις
Ο Καραβοκύρης πρόεδρος στο Ελεγκτικό Συνέδριο