Έντυπη Έκδοση

ΣΠΟΥΔΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

Τρέχει να στήσει ανδριάντα και αναψυκτήρια στα πάρκα

Σπεύδει στην τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή δίχως αδειοδότηση από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και στην κατακύρωση διαγωνισμού για τρία αναψυκτήρια στα θεματικά πάρκα που δημιουργήθηκαν στη νέα παραλία ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Η σπουδή προκαλεί την αντίδραση του Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος ήδη κατέφυγε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Λειτουργούμε με βάση τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου», λέει η πλευρά Παπαγεωργόπουλου. «Το δημοτικό συμβούλιο άλλα αποφάσισε για τον ανδριάντα και επιπλέον υπάρχει και το εθιμικό δίκαιο που λέει ότι στο μεσοδιάστημα έως την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής αποφεύγονται δεσμευτικές κινήσεις από την απερχόμενη διοίκηση», λέει η πλευρά Μπουτάρη.

Σε σχέση με τον ανδριάντα του Καραμανλή, για τον οποίο πολύς λόγος έγινε, τόσο για την αισθητική του όσο και για το χώρο όπου έπρεπε να τοποθετηθεί, το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε πρόταση Μπουτάρη για να τοποθετηθεί στο παραλιακό μέτωπο, στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς». Η τοποθέτησή του, όμως, απαιτούσε μελέτη ασφαλούς εγκατάστασης και γνωμοδότηση από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων. Σε μία από τις τελευταίες πριν από τις εκλογές, συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου κι ενώ η παρουσία συμβούλων ήταν... πενιχρή πάρθηκε άλλη απόφαση για προσωρινή εγκατάσταση στο πάρκο μπροστά από το νέο δημαρχείο προκαλώντας αντιδράσεις.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα τρία αναψυκτήρια η δημαρχιακή επιτροπή, της οποίας προεδρεύει ο σημερινός αντιδήμαρχος καθαριότητας Κώστας Καζαντζίδης, αποφάσισε για την άμεση κατακύρωση δημοπρασίας κι ενώ είναι εκφρασμένη η αντίθεση της σημερινής πλειοψηφίας που θέλει να ξαναδεί το θέμα. Η πλευρά Μπουτάρη είναι γενικά αντίθετη με τη σημερινή εικόνα της πόλης που έχει γεμίσει τραπεζοκαθίσματα και θέλει να βρει έναν άλλο τρόπο ώστε να απολαμβάνουν καλύτερα τα πάρκα οι επισκέπτες τους. «Η σπουδή κατακύρωσης του διαγωνισμού οδηγεί -λένε στελέχη του- σε άλλες σκέψεις που η ίδια η σημερινή διοίκηση πρέπει με τις ενέργειές της να απομακρύνει».

Ο Γιάννης Μπουτάρης βρίσκεται στην Αθήνα και χθες επισκέφθηκε στο γραφείο της την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία ευχαρίστησε για τη στήριξή της στην τελευταία εκλογική διαδικασία που τον οδήγησε στη δημαρχία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Μακεδονία και Θράκη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Ψάχνουν, με τις ευχές, αντίδοτο
Υπόθεση Βατοπεδίου
Παραπομπή με λάθος;
Συνέντευξη: Γιάννης Μπουτάρης
«Να ξυριστεί ο Ανθιμος και, αν θέλει, να κάνει κόμμα»
Υπουργείο Επικρατείας
Αλλαξε ο Μανωλιός, έβαλε το fast track αλλιώς
Εμψύχωση από ΛΑΟΣ, πυρ η Σακοράφα
Προτάσεις ΣΕΒ
Μνημόνιο υπέρ τους ζητούν οι βιομήχανοι
Μηχανισμός στήριξης Ε.Ε.
Ελληνογερμανικός διχασμός
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Βλέπουμε θετικά την επιμήκυνση
ΣΥΝ
ΣΥΝ: Η κάλπη δεν έβγαλε συναίνεση
Δημοκρατική Αριστερά
Εκλογές το '11 βλέπει ο Κουβέλης
Ντόρα Μπακογιάννη
Και η Ντόρα στην ομίχλη
Θεσσαλονίκη
Τρέχει να στήσει ανδριάντα και αναψυκτήρια στα πάρκα
Υπόθεση Siemens
Τέντες κατά Βαλυράκη για τη Siemens
Κυπριακό
«Βρείτε τα όσο υπάρχει χρόνος»
Μετανάστευση
Ευρωσυμμόρφωση για επιστροφή μεταναστών
Δικαστικό ρεπορτάζ
Προς κλητεύσεις και για υποβρύχιες μίζες!
Άλλες ειδήσεις
Ο Καραβοκύρης πρόεδρος στο Ελεγκτικό Συνέδριο