Έντυπη Έκδοση

Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Σχεδόν ένα μήνα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ κατάφεραν -επιτέλους- να εντάξουν στο πρόγραμμα των καναλιών της μια σειρά από παραγωγές.

Πρεμιέρα κάνει αύριο στην ΕΤ-1 η νέα εκπομπή «Μια κοινωνία, ένα όνειρο» Πρεμιέρα κάνει αύριο στην ΕΤ-1 η νέα εκπομπή «Μια κοινωνία, ένα όνειρο» Το τριήμερο κάνουν πρεμιέρα ακόμη εννέα εκπομπές, οι οποίες θα εμπλουτίζουν στο εξής το πρόγραμμα της ΕΤ1 και της ΝΕΤ.

Σήμερα ξεκινάει η «Μηχανή του Χρόνου» (ΝΕΤ, 22.00) με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, ο οποίος ανοίγει τον φάκελο των βασανιστηρίων της χούντας κι αύριο επιστρέφει στην ΕΤ1 η Χαρά Φράγκου και η «Φωτόσφαιρα» (14.15) με ένα αφιέρωμα στην περιοχή του Λαυρίου.

Η εκπομπή «Αυτοί που πήραν τα βουνά» (ΕΤ1, 14.45) θα φωτίζει από αύριο τη ζωή ανθρώπων που ενώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε κάποιο αστικό κέντρο, αποφάσισαν να αλλάξουν τη ζωή τους. Ο Κώστας από επιτυχημένος διαφημιστής και λάτρης του κέντρου της Αθήνας, έγινε μόνιμος κάτοικος Καστοριάς και «ερασιτέχνης» ξενοδόχος.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Μια κοινωνία, ένα όνειρο», που κάνει πρεμιέρα αύριο στην ΕΤ1 (15.45), πραγματεύεται σοβαρά κοινωνικά προβλήματα. Η πρώτη εκπομπή παρουσιάζει το πρόβλημα των ναρκωτικών, αναδεικνύοντας περιπτώσεις ανθρώπων που κατάφεραν να απεξαρτηθούν.

Το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής «Παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται» θα προβληθεί μεθαύριο στις 14.15 (ΕΤ1) κι είναι αφιερωμένο στο επάγγελμα του κατσουνά, του ανθρώπου που φτιάχνει τις βέργες ή μπαστούνια.

Η «Ζωογραφία» (ΕΤ1, 14.45) επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα τι είναι η ζωοφιλία. Στη μεθαυριανή πρεμιέρα επισκέπτεται ένα γηροκομείο ιπποειδών και ένα ενυδρείο κι επιχειρεί μια άλλη προσέγγιση στη σχέση μας με τους τετράποδους φίλους μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου τής Πηνελόπης Δέλτα «Ο Μάγκας».

Αμέσως μετά, στις 15.45, αυλαία ανεβάζει η «Εικόνα σου είμαι», η οποία επιχειρεί ένα τηλεοπτικό ταξίδι από τη δεκαετία του '60 έως σήμερα. Η εκπομπή «Μικρή οθόνη - Μεγάλες παραστάσεις» (ΕΤ1, 23.00) παρουσιάζει σημαντικές παραστάσεις όπερας και χορού από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και κάνει πρεμιέρα μεθαύριο με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης παρουσιάζει μεθαύριο στην πρώτη του εκπομπή «Οι παρέες γράφουν ιστορία» (ΝΕΤ, 16.00) παρέες που έκαναν μικρές επαναστάσεις κατά της χούντας. Οι Θανάσης Βαλτινός, Κώστας Μουρσελάς, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Κώστας Αρζόγλου, Γιώργος Κοτανίδης, Μηνάς Χατζησάββας, Θόδωρος Αντωνίου, Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Μαρκόπουλος, Διονύσης Σαββόπουλος, Μαρία Φαραντούρη, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Γιάννης Καψής, Κώστας Μητρόπουλος, ΚΥΡ κ.ά. καταθέτουν τις απόψεις τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΤ-1
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Κάποιοι απεργάζονται συρρίκνωση της ΕΡΤ
Νέος κύκλος Californication
Προκήρυξη για 26 θέσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Χορός
Παραμύθι με πικρή γεύση ουτοπίας
Εικαστικά
«Χρωστάει» τις ομπρέλες στη γυναίκα του
Θέατρο
Δυο βασίλισσες ενωμένες με μίσος και έρωτα
Αρχιτεκτονική
Οι Ρωμιοί αρχιτέκτονες έφεραν στην Πόλη δυτικό αέρα
Λογοτεχνία
Ερωτας από το Γέιλ μέχρι τα Ταμπούρια
Τηλεόραση
Κάποιοι απεργάζονται συρρίκνωση της ΕΡΤ
Κάλλιο αργά παρά ποτέ
Νέος κύκλος Californication
Προκήρυξη για 26 θέσεις
Άλλες ειδήσεις
Ημερίδα για την ψηφιακή τηλεόραση