Έντυπη Έκδοση

Παπάφειο: με περιουσία 37 ακίνητα ζητά κονδύλια!

Διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία κι όμως χρωστάει 260.000 ευρώ και ζητά έκτακτη χρηματοδότηση από το υπουργείο Υγείας για να ξεπληρώσει τα χρέη του το Παπάφειο Ιδρυμα Θεσσαλονίκης, το οποίο φιλοξενεί 45 ορφανά παιδιά.

Ούτε λόγος να γίνεται για την αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας Ούτε λόγος να γίνεται για την αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Παπάφειου είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος. Το Παπάφειο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας. Για το 2010 το υπουργείο Υγείας το έχει χρηματοδοτήσει με το ποσό των 290.000 ευρώ και απομένουν άλλα 90.000 ευρώ. Το χρέος των 260.000 έχει να κάνει με οφειλές των τριών τελευταίων χρόνων σε προμηθευτές και η διοίκηση του Παπάφειου έχει στείλει επιστολή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, με την οποία ζητά έκτακτη χρηματοδότηση.

Παλαιότεροι έλεγχοι έδειξαν ότι οι συνθήκες διαβίωσης των ορφανών είναι προβληματικές και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Είτε τα ενοίκια είναι προκλητικά χαμηλά, είτε τα ακίνητα έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και μένουν ανοίκιαστα, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε ακριβές και περιζήτητες περιοχές.

Το ζήτημα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας επανήλθε στο προσκήνιο, καθώς εκτιμάται πως σε συνθήκες οικονομικής κρίσης θα μπορούσε να εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα για τη λειτουργία του ιδρύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ακίνητα του Παπάφειου συμπεριλαμβάνονται 17 διαμερίσματα, 9 γραφεία, 5 καταστήματα, τρεις αποθήκες, δύο αγροτεμάχια κι ένας κινηματογράφος.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το ορφανοτροφείο λειτουργεί από το 1903 και αποτελεί δωρεά του ευεργέτη Ιωάννη Παπάφη, εκτείνεται σε εμβαδόν 7.500 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται σε οικόπεδο 30 στρεμμάτων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μακεδονία και Θράκη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Θεσσαλονίκη
Παπάφειο: με περιουσία 37 ακίνητα ζητά κονδύλια!
Δικαστικό ρεπορτάζ
Δίωξη με τον κουκουλονόμο σε 15 της πορείας
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Γκαζάκια σε εταιρεία με υλικά του Στρατού
Βόμβα ισοπέδωσε κατάστημα στον Κολωνό
Θεσσαλονίκη: άγριος ξυλοδαρμός δύο καθηγητών στα ΤΕΦΑΑ
Μουσουλμάνοι
Μουσουλμάνοι και ΜΑΤ, στη μέση το Κοράνι
Υπουργείο Παιδείας
Ο Πανάρετος καθαίρεσε λέκτορα που διορίστηκε από τον πατέρα του
Περιβάλλον
Η γραφειοκρατία βλάπτει, όχι η οικολογία
Αρειος Πάγος
Αποζημίωση για το θάνατο από φρεάτιο
Ναυπηγεία
Ξεκίνησαν με ναυμαχία, κατέληξαν σε ναυάγιο
Μαύρες υποσχέσεις
Νοσοκομεία
Εβδομάδα δωρεάν εξετάσεων
Τοπική αυτοδιοίκηση
Το θέατρο της Επιδαύρου
Άλλες ειδήσεις
Τέλος οι ελιές μέσα στα δάση
Βρήκαν πλοίο στο βυθό
Κατέλαβαν το δημαρχείο Πειραιά
Ερευνούν γιατί έπεσε στα βράχια