Έντυπη Έκδοση

ΝΑΥΤΙΚΟΙ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΣΕ

Ξεκίνησαν με ναυμαχία, κατέληξαν σε ναυάγιο

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η χθεσινή τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, ανάμεσα στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), την Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) και τον υπουργό Γ. Διαμαντίδη.

Η συνάντηση, η οποία είχε προγραμματιστεί με πρωτοβουλία του υπουργού, σε μια προσπάθεια να τα βρουν ΠΝΟ και ΕΕΝ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2010, δεν έγινε ποτέ, αφού λίγο μετά την έναρξή της, υπήρξε ακραία αντιπαράθεση μεταξύ των ναυτεργατών και του προέδρου της ΕΕΝ Γ. Βεντούρη, που οδήγησε στην αποχώρηση του υπουργού.

Η αντιπαράθεση ουσιαστικά σημειώθηκε ανάμεσα στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) Σάββα Τσιμπόγλου και στον πρόεδρο της ΕΕΝ Γ.Βεντούρη. Η διαφωνία τους σε συγκεκριμένα θέματα τους οδήγησε σε εκνευρισμό και στη συνέχεια σε ανταλλαγή σκληρών εκφράσεων όπως «είστε τρομοκράτες», «εσείς είστε ροπαλοφόροι» και πολλά άλλα.

Οι ψυχραιμότεροι στην αίθουσα προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, σε μια προσπάθεια να συνεχιστεί η συζήτηση και να επιστρέψει ο υπουργός, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα η συνάντηση να διακοπεί, χωρίς να γίνει απολύτως καμία συζήτηση για τη ΣΣΕ του 2010 που αφορά τους Ελληνες ναυτικούς.

Αμέσως μετά ο υπουργός έκανε δηλώσεις και τόνισε ότι ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία για εκτόνωση της κρίσης μεταξύ της ΠΝΟ και της ΕΕΝ, αλλά δυστυχώς οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν ούτε καν να συζητήσουν μεταξύ τους. Ο Γ. Διαμαντίδης πρότεινε τη συγκρότηση μιας επιτροπής μεταξύ των δύο πλευρών για να μπορέσουν να βρουν λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν.

«Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να εκβιάζουν, να απειλούν και να συμπεριφέρονται με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν σήμερα. Θα πρέπει να μάθουν να συζητούν. Δυστυχώς, δεν το έχουν καταφέρει ακόμα. Και είναι η ώρα να το κάνουν. Δεν μπορεί να είναι αντίθετοι ο ένας με τον άλλον. Υπάρχουν θέματα κοινά, τα οποία τους ενώνουν, τους ενώνει η θάλασσα», τόνισε ο Γ. Διαμαντίδης.

Ερωτηθείς δε για την απεργία που έχει κηρύξει η ΠΝΟ στις 23 Νοεμβρίου, ο υπουργός είπε ότι «η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων. Οποιος θέλει να κάνει απεργία ας την κάνει. Θα πάρει και την ευθύνη όμως να δικαιολογήσει στον ελληνικό λαό, στους πολίτες, στους νησιώτες μας, γιατί κάνει μια τέτοια απεργία».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα
Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας
Λιμάνια και Ναυπηγεία
Σχετικά θέματα: Ναυπηγεία
Μαύρες υποσχέσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Θεσσαλονίκη
Παπάφειο: με περιουσία 37 ακίνητα ζητά κονδύλια!
Δικαστικό ρεπορτάζ
Δίωξη με τον κουκουλονόμο σε 15 της πορείας
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Γκαζάκια σε εταιρεία με υλικά του Στρατού
Βόμβα ισοπέδωσε κατάστημα στον Κολωνό
Θεσσαλονίκη: άγριος ξυλοδαρμός δύο καθηγητών στα ΤΕΦΑΑ
Μουσουλμάνοι
Μουσουλμάνοι και ΜΑΤ, στη μέση το Κοράνι
Υπουργείο Παιδείας
Ο Πανάρετος καθαίρεσε λέκτορα που διορίστηκε από τον πατέρα του
Περιβάλλον
Η γραφειοκρατία βλάπτει, όχι η οικολογία
Αρειος Πάγος
Αποζημίωση για το θάνατο από φρεάτιο
Ναυπηγεία
Ξεκίνησαν με ναυμαχία, κατέληξαν σε ναυάγιο
Μαύρες υποσχέσεις
Νοσοκομεία
Εβδομάδα δωρεάν εξετάσεων
Τοπική αυτοδιοίκηση
Το θέατρο της Επιδαύρου
Άλλες ειδήσεις
Τέλος οι ελιές μέσα στα δάση
Βρήκαν πλοίο στο βυθό
Κατέλαβαν το δημαρχείο Πειραιά
Ερευνούν γιατί έπεσε στα βράχια