Έντυπη Έκδοση

ΤΖΟΒΑΝΙ ΤΑΜΠΟΥΡΙ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Προς σταδιακή πτώχευση

«Το τίμημα της κρίσης που θα καταβάλλουν οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι η σταδιακή πτώχευση σε όλα τα επίπεδα, μιας ηπείρου που έγινε σταδιακά πολύ πλούσια...», λέει ο Τζοβάνι Ταμπούρι
Ο όρος τεχνοκράτης τον χαρακτηρίζει απόλυτα, αφού μοιάζει γεννημένος γι' αυτή τη δουλειά. Αναφερόμαστε στον Τζοβάνι Ταμπούρι, γνωστό Ιταλό οικονομολόγο και... ομοϊδεάτη του νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

Πλήρες θέμα...

 • Ισπανία

  • ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΧΡΩΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΗΤΟΡΑ Οι αταίριαστοι
   Ελευθεροτυπία - Der Spiegel Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι (αριστερά) δηλώνει φίλος του «προγράμματος λιτότητας Μέρκελ», ενώ ο αντίπαλός του, του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, Αλφρέδο Πέρεθ Ρεμπαλκάμα υποστηρίζει ότι «υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι λιτότητας» πέραν του περιορισμού κονδυλίων για Παιδεία και Υγεία (φωτογρ. ΑΠΕ, Reuters) Ο Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα απολαύει γενικού σεβασμού. Σχεδόν απ' όλους θεωρείται εργατικός, εξαίρετος διαπραγματευτής και άτομο αξιόπιστο. Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι τον ανακήρυξαν λαμπρότερο ρήτορα του ισπανικού κοινοβουλίου, ενώ ακόμη κι οι συντηρητικοί αντίπαλοί του τον κατατάσσουν στους καλύτερους πολιτικούς της χώρας.
 • Συρία

  • Ο ΑΣΑΝΤ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Παζάρι με τους Αραβες
   «Είναι θέμα της Τουρκίας να αποφασίσει τη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης στα σύνορά της με τη Συρία για τους πρόσφυγες», δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ Αλέν Ζιπέ κατά τη συνάντησή του, στην Αγκυρα, με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου (Ass. Press) Δεκάδες χιλιάδες Σύροι διαδήλωναν ξανά χθες σε πολλές πόλεις πληρώνοντας πάλι το αιματηρό τίμημα της καταστολής των τανκς, ενώ το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ ανακοίνωνε ότι «επί της αρχής» αποδέχεται την αποστολή παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου στη χώρα.
 • Τουρκία