Έντυπη Έκδοση

Lucien: η συμμορία ενός αμετανόητου

Σε αντίθεση με τον θρυλικό ήρωα του Ερζέ, που από το άλμπουμ «Ο Τεντέν στο Κονγκό» (1931) μέχρι και το άλμπουμ «Ο Τεντέν και οι Πικαρός» (1976) δεν έβγαλε ούτε μία άσπρη τρίχα στο κοκοράκι του, οι ροκαμπιλάδες ήρωες του Frank Margerin (μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ της Ανγκουλέμ, 1992) έχουν ήδη αρχίσει να δείχνουν έντονα σημάδια γήρανσης εδώ και τέσσερα άλμπουμ.

Γκριζαρισμένη μπανάνα, στρογγυλεμένη μπάκα, ελαφρύ καμπούριασμα... ιδού το νέο, «επικαιροποιημένο» λουκ των Lucien, Gilou, Ricky, και όλων των υπόλοιπων αμετανόητων ροκάδων που εδώ και 30 χρόνια μαρσάρουν υπερήφανοι στις σελίδες του γαλλόφωνου κόμικς. Παρ' όλη την πάροδο των χρόνων, η συμμορία του Lucien δεν έχει χάσει την αίσθηση του χιούμορ της, χάρη στην οποία καταφέρνει να βιώνει σχετικά καλά τις δυσκολίες προσαρμογής της στην νέα εποχή.

Σύνταξη, Ιντερνετ, χρόνιες ασθένειες, νοσταλγικά τριπ, βιολογικά προϊόντα... Το 11ο άλμπουμ τής σειράς ρίχνει μια χιουμοριστική και ακομπλεξάριστη ματιά στα «νέα δεδομένα» που προβληματίζουν τον Lucien και τους ελαφρώς κουρασμένους πενηντάρηδες (έως και εξηντάρηδες) φίλους του, χωρίς να τους κάνουν όμως να απαρνηθούν τις σταθερές αξίες τους: τα αυτοκίνητα, τις μηχανές, την εφηβική αφέλεια, τα ξενύχτια, και φυσικά τις γυναίκες. Ενα διασκεδαστικό αλλά και συγκινητικό άλμπουμ από τις γαλλικές εκδόσεις Fluide Glacial.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινούμενα σχέδια/Κόμικς/Σκίτσα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Συνέντευξη: Βικτόρια Χίσλοπ
«Η Ελλάδα είναι για μένα πηγή έμπνευσης, είναι η μούσα μου»
Αρχαιολογία
Στρατιωτικός χαιρετισμός σε μινωικά ειδώλια
Κινηματογράφος
Η βία στο σελιλόιντ
Κριτική μουσικής
Ροκ ταξίδι στην έρημο
Νέες κυκλοφορίες
Τάνγκο στα ερείπια του Τείχους
Ερευνα
Τα στρατόπεδα της τέχνης αναδιατάσσονται
Συνέντευξη: Γιώργος Διαλεγμένος
«Συνιστώ στη Μέρκελ να ζητήσει και το γνήσιο της υπογραφής»
Συνέντευξη: Λόρενς Κάρντις
«Ο κινηματογράφος είναι η πιο λαϊκή μορφή τέχνης»
Μουσική
Ενα άλμπουμ, ένα live
Τα συγκροτήματα που έδωσαν το παράδειγμα
Κομικ(ς)οδρόμιο
Lucien: η συμμορία ενός αμετανόητου