Έντυπη Έκδοση

Αναζητείται συμβιβασμός στις υπογραφές

Μία συμβιβαστική λύση για το ακανθώδες θέμα της μορφής που θα πάρει η γραπτή δέσμευση της ελληνικής πλευράς σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου θα προσπαθήσει να πετύχει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στις συναντήσεις που θα έχει τη Δευτέρα και την Τρίτη στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο με αξιωματούχους της Ε.Ε.

Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί τη Δευτέρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο Ζοζέ Μπαρόζο, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχει και ο επίτροπος Ολι Ρεν. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ. Την Τρίτη θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ-Γιουνκέρ.

Προς το παρόν οι θέσεις των κοινοτικών παραμένουν αμετάβλητες. Περιμένουν μία επιστολή του Λουκά Παπαδήμου, την οποία θα συνυπογράφουν οι δύο αρχηγοί των μεγάλων πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς. Με τον πρώτο δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά για τον πρόεδρο της Ν.Δ. θεωρείται δεδομένο ότι δεν πρόκειται να συνυπογράψει. Πρέπει, λοιπόν, να βρεθεί ένας συμβιβασμός που θα κλείσει το όλο θέμα χωρίς απώλειες για τον Ζ.-Κ. Γιουνκέρ και τον Α. Σαμαρά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Σχετικά θέματα: Κυβέρνηση
Ολοι για έναν και καθένας το υπουργείο του
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Ολοι για έναν και καθένας το υπουργείο του
Αναζητείται συμβιβασμός στις υπογραφές
Ευρωζώνη
Ρητορική αδιεξόδου πάλι στην Ευρώπη
Γ. Παπανδρέου
Ψάχνει τρίσποντο για να μείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Νέα Δημοκρατία
Στρες τεστ στη Ν.Δ.
Γερμανία
Σόιμπλε: «Οι αγορές χρειάζονται κανόνες»
Γερμανικό σχέδιο για ένα ΔΝΤ της Ευρώπης
Βουλή
Μόνο 13% περικοπές στις συνολικές αποζημιώσεις στη Βουλή
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Εναλλαγή ευρωβουλευτή σε Πράσινους
ΗΠΑ
Νέα τάξη πραγμάτων βλέπουν οι ΗΠΑ σε Ευρώπη
ΣΥΡΙΖΑ
Τα «μυστικά κονδύλια» επαναφέρει ο Τσίπρας