Έντυπη Έκδοση

ΛΗΓΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ

Εναλλαγή ευρωβουλευτή σε Πράσινους

Στις 16 Ιανουαρίου του 2012 συμπληρώνει το ήμισυ της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και τότε θα παραιτηθεί για να γίνει ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων ο Νίκος Χρυσόγελος.

Πρώτη επιλαχούσα στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων είναι η Μαρία Βασιλάκου, η οποία, όμως, έχει αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου στη Βιέννη και γι' αυτό θα μπει στο Ευρωκοινοβούλιο ο αμέσως επόμενος που είναι ο Ν. Χρυσόγελος.

Ο Μ. Τρεμόπουλος δήλωσε χθες ότι δεν είναι δεμένος με την καρέκλα, θα τηρήσει την καταστατική διάταξη για εναλλαγή στη θητεία του ευρωβουλευτή και σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής απάντησε ότι είναι στην πρώτη γραμμή και οι αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων.

Ζήτησε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει βουλευτικές εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου και τόνισε πως η κυβέρνηση Παπαδήμου επιβεβαιώνει τη στροφή προς νεοφιλελεύθερη, δεξιά και ακροδεξιά κατεύθυνση. Η εν λόγω κυβέρνηση εξυπηρετεί τους δανειστές, αλλά δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας, παρατήρησε.

Σήμερα γίνεται στη Θεσσαλονίκη το πανελλήνιο συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ελεάννα Ιωαννίδου κατηγόρησε τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ότι την τελευταία μέρα της κυβέρνησης Παπανδρέου πέρασε τρεις επιβαρυντικές για το περιβάλλον ρυθμίσεις. Τόνισε, ακόμα, ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή για τη χρήση βίας στις διαδηλώσεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Ολοι για έναν και καθένας το υπουργείο του
Αναζητείται συμβιβασμός στις υπογραφές
Ευρωζώνη
Ρητορική αδιεξόδου πάλι στην Ευρώπη
Γ. Παπανδρέου
Ψάχνει τρίσποντο για να μείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Νέα Δημοκρατία
Στρες τεστ στη Ν.Δ.
Γερμανία
Σόιμπλε: «Οι αγορές χρειάζονται κανόνες»
Γερμανικό σχέδιο για ένα ΔΝΤ της Ευρώπης
Βουλή
Μόνο 13% περικοπές στις συνολικές αποζημιώσεις στη Βουλή
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Εναλλαγή ευρωβουλευτή σε Πράσινους
ΗΠΑ
Νέα τάξη πραγμάτων βλέπουν οι ΗΠΑ σε Ευρώπη
ΣΥΡΙΖΑ
Τα «μυστικά κονδύλια» επαναφέρει ο Τσίπρας