Έντυπη Έκδοση

ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΛΛΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΡΘΕ

Στρες τεστ στη Ν.Δ.

Ο πόλεμος ανάμεσα στη λαϊκή Δεξιά και τους κεντρώους με αφορμή τη συγκατοίκηση με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Παπαδήμου προκαλεί ημικρανία στη Συγγρού.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναζητεί μια ισορροπία του τρόμου, ώστε να μην εξωθούν στα άκρα οι αντιπαραθέσεις που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον προεδρικό φίλο Φαήλο Κρανιδιώτη ότι διχάζει με τον λόγο του. Η Μαριέττα Γιαννάκου περιέγραψε τα θετικά που έχει η πρωθυπουργία Παπαδήμου στη δεδομένη στιγμή, απαντώντας με τον δικό της τρόπο σε όσους στη Ν.Δ. στέκονται απέναντί του διότι τον θεωρούν ένα νεοφιλελεύθερο τραπεζίτη (ΔΑΚΕ, Καμμένος κ.ά).

Δοκιμάζεται

Το επόμενο τρίμηνο θα είναι «κολασμένο», όπως το έχει χαρακτηρίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και θα δοκιμάσει και την κομματική συνοχή της Ν.Δ. η οποία και θα δείξει αν θα απορροφήσει τους κραδασμούς ή αν θα κινδυνεύσει από διάσπαση ή ακόμη και διασπορά ψήφων ενδεχομένως προς υπερκομματικούς σχηματισμούς που τυχόν προκύψουν μέχρι τις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου ή όποτε γίνουν αυτές.

Η ουσία είναι ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν σήμερα μέσα στους κόλπους της Ν.Δ. δύο στρατοί. Υπάρχει ένα σημαντικό εκλογικό σώμα που ενστερνίζεται είτε τις απόψεις τύπου Καμμένου, Φαήλου κ.ά. και δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί ο Α. Σαμαράς συναίνεσε σε μια κυβερνητική συγκατοίκηση με το ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό και ο πρόεδρος της Ν.Δ. με κάθε ευκαιρία τονίζει δεν δίνει συγχωροχάρτι σε κανέναν. Και υπάρχουν και οι φιλελεύθεροι και οι νεοφιλελεύθεροι που θεωρούν ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν ό,τι καλύτερο τη δεδομένη στιγμή.

Κυριάκος vs Φαήλος

«Τον κ. Κρανιδιώτη δεν τον γνωρίζω προσωπικά και δεν τον έχω συναντήσει ποτέ μου», δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης (Βήμα fm). «Υπάρχει ένας λόγος γι' αυτό και είναι ότι, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, έχει ενταχθεί πάρα πολύ πρόσφατα στη Ν.Δ. Είναι γνωστοί οι αγώνες του για τον Οτζαλάν και τον Αραφάτ, αλλά για τη Ν.Δ., εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει δώσει κανέναν αγώνα. Επομένως, να μιλά για τη Ν.Δ. ένας όψιμος νεοδημοκράτης και να κάνει υποδείξεις σε εκλεγμένους βουλευτές που έχουν δώσει αγώνες για τη Ν.Δ., νομίζω ότι είναι ολίγον άκομψο. Είναι πολύ σημαντικό ο πολιτικός διάλογος που γίνεται στο εσωτερικό της Ν.Δ. να γίνεται με όρους κομψότητας και ευπρέπειας». Εξέφρασε την αντίθεσή του με όλες τις φωνές «που επιμένουν να διχάζουν και όχι να ενώνουν την παράταξη».

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης απάντησε με δηκτικό ύφος ότι «αγώνες στη Μύκονο και την Αράχοβα δεν έχει κάνει...».

Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου είπε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ο πρωθυπουργός που χρειάζεται τώρα η χώρα. «Πρώτον, την ξέρει τη δουλειά, δεν έρχεται τώρα να τη μάθει, δεύτερον, δεν είναι αρχηγός κόμματος για να σκέφτεται σε κάθε ενέργεια που κάνει πόσες ψήφους μπορεί να χάσει και τι μπορεί να του συμβεί». «Και αυτό είναι σημαντικό για μια τόσο δύσκολη στιγμή», τόνισε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Ολοι για έναν και καθένας το υπουργείο του
Αναζητείται συμβιβασμός στις υπογραφές
Ευρωζώνη
Ρητορική αδιεξόδου πάλι στην Ευρώπη
Γ. Παπανδρέου
Ψάχνει τρίσποντο για να μείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Νέα Δημοκρατία
Στρες τεστ στη Ν.Δ.
Γερμανία
Σόιμπλε: «Οι αγορές χρειάζονται κανόνες»
Γερμανικό σχέδιο για ένα ΔΝΤ της Ευρώπης
Βουλή
Μόνο 13% περικοπές στις συνολικές αποζημιώσεις στη Βουλή
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Εναλλαγή ευρωβουλευτή σε Πράσινους
ΗΠΑ
Νέα τάξη πραγμάτων βλέπουν οι ΗΠΑ σε Ευρώπη
ΣΥΡΙΖΑ
Τα «μυστικά κονδύλια» επαναφέρει ο Τσίπρας