Έντυπη Έκδοση

Καταγγέλλουν χειραγώγηση δικαστών

Πρόθεση χειραγώγησης από το υπουργείο Οικονομικών των δικαστών που θα κληθούν να εκδικάσουν τις προσφυγές για το χαράτσι της ΔΕΗ καταγγέλλει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Αδαμόπουλος και καταδικάζει την πολιτική αφαίμαξης των Ελλήνων πολιτών, πάση θυσία και με κάθε τρόπο και απειλή.

Αιχμή του δόρατος αποτέλεσε η ανακοίνωση που έσπευσε να εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας (προσωρινή διαταγή) που απαγορεύει προσωρινά τη διακοπή του ρεύματος σε ακίνητο, επειδή οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Σε αυτήν μιλά για «υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων», προαναγγέλλοντας παρέμβαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες».

Το γεγονός πυροδότησε τη σφοδρή αντίδραση των δικηγόρων: «Το υπουργείο Οικονομικών εγκαλεί το δικαστή για υπέρβαση δήθεν της αρμοδιότητάς του, τη στιγμή που το ίδιο υπερβαίνει διά των λεγομένων του το ρόλο και τις αρμοδιότητές του ως οργάνου της εκτελεστικής εξουσίας, παρεμβαίνοντας στη λειτουργία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Επιχειρεί παράλληλα, χωρίς οποιοδήποτε νομικό έρεισμα και ύπαρξη ιεραρχικής εξάρτησης, να υποκαταστήσει στη θέση δικαστηρίων, των μόνων αρμόδιων για την εφαρμογή των νόμων, το ΝΣΚ ως δήθεν αρμόδιο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαιοσύνη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Περιβάλλον
Τα ιχθυοτροφεία- τέρατα ξεσηκώνουν δημάρχους, αλιείς
Δικαιοσύνη
Καταγγέλλουν χειραγώγηση δικαστών
Ακτοπλοΐα
Δένουν τους κάβους σε όλη την Ευρώπη
Αστυνομική βία
Καταγγέλλει βασανιστήρια στο Αλλοδαπών
Αυθαίρετα
Τι γίνεται με την ανάκληση άδειας και τα εντός παραδοσιακών οικισμών
Δημόσιος τομέας
Πανελλαδικές θα δίνουν οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο
Εφορία - υπ. Οικονομικών
Οι «δεν πληρώνω» του Δημοσίου
ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ
«Η εισβολή στο άσυλο, προετοιμασία για γύψο»
Φαρμακεία
Κλειστά τα φαρμακεία τη Δευτέρα σε Αττική, Πειραιά
Άλλες ειδήσεις
Σύλληψη για 809.000 ευρώ