Έντυπη Έκδοση

Στο τραπέζι οι κύριες, μετά το αναδρομικό ψαλίδι 15%-40% στις επικουρικές

Νέα απειλή για τις συντάξεις

Οσο διαμαρτύρονται συνταξιούχοι και εργαζόμενοι τόσο οι κυβερνώντες συνεχίζουν να πετσοκόβουν τις συντάξεις...
ΝΕΑ επιδρομή στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Οριστικοποιείται και θα επιβληθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2012, ακόμη και αν ψηφιστεί αργότερα, η σφαγή των επικουρικών κατά 15% έως 40%. Στο τριπλό σχέδιο κυβέρνησης και τρόικας περιλαμβάνεται επίσης η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 10% -αρχής γενομένης από όσες εταιρείες δεχτούν ηλεκτρονική παρακολούθηση προσωπικού και ωραρίου- ενώ κερδίζει έδαφος η πρόταση για επιβολή επασφάλιστρου 0,1% στον τζίρο των επιχειρήσεων, με την ελπίδα πως θα αποφέρει έσοδα 800 εκατ. υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος. Ομως, όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Εργασίας, η καθίζηση των εσόδων συνεχίζεται, πράγμα που πιθανότατα θα επιφέρει νέα μείωση και των κύριων συντάξεων.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • ΔΕΗ

  • ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ, ΕΝΩ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΜΙΑ 20ΕΤΙΑ ΣΥΝΕΧΩΝ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ Ηλεκτροσόκ, το νέο τιμολόγιο από τη ΔΕΗ
   Ενα χριστουγεννιάτικο δέντρο με λογαριασμούς της ΔΕΗ, στολίστηκε χθες στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από πρωτοβουλία κατοίκων της Τούμπας ΠΟΔΑΡΙΚΟ με ακριβότερο ρεύμα τουλάχιστον κατά 12%-15%, λόγω της νέας «παρτίδας» αυξήσεων που θα εγκριθούν αυτή την εβδομάδα. Τα ηλεκτροσόκ θα είναι ακόμη πιο τακτικά και ισχυρά, τουλάχιστον μέχρι οι ελληνικές τιμές να «πιάσουν» αυτές της υπόλοιπης Ευρώπης. Η Κομισιόν προαναγγέλλει ότι την επόμενη 20ετία οι τιμές του ρεύματος θα αυξάνονται.
 • Δημόσιο

  • ΣΤΗΝ ΚΡΗΣΑΡΑ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΤΟ 92% ΤΩΝ «ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ» ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Μόνο 8% στο χέρι τα υπόλοιπα με το σταγονόμετρο
   Νυστέρι στις δαπάνες του Δημοσίου επιχειρεί να βάλει από το 2012 το υπουργείο Οικονομικών σε μία ύστατη προσπάθεια να καλυφθούν οι αστοχίες του φετινού Προϋπολογισμού και να πειστεί η τρόικα.
 • Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

  • ΑΝΤΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ Στο ΤΤ το χαρτοφυλάκιο TBank με ένεση 600 εκατ.
   Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα αναλάβει τη συνέχιση των εργασιών της TBank Σανίδα σωτηρίας για τους καταθέτες αλλά και τους 850 εργαζόμενους της TBank (πρώην Aspis) προσέφερε τελικά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
 • Οικονομική κρίση

  • «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην κρίση»
   «Οικονομική κρίση και ανθρώπινα δικαιώματα» είναι το θέμα εκδήλωσης που οργανώνει αύριο, 20/12/2011 και ώρα 12.00, στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, 7ος όροφος), το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ).
 • Τράπεζα της Ελλάδος

 • Φορολόγηση

 • Επιχειρήσεις

  • Σπόρους μιας χρήσης επιβάλλει στη Γαλλία η Monsanto
   Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει η ισχύς που συγκεντρώνουν οι παγκόσμιας εμβέλειας πολυεθνικές επιχειρήσεις, γεγονός που τους δίνει το περιθώριο να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στην εσωτερική λειτουργία κάθε χώρας, καταργώντας κάθε έννοια κοινής λογικής και πρακτικής, την ώρα που η εκάστοτε εθνική κυβέρνηση δηλώνει απόλυτη αδυναμία να προασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών της.
 • ΕΣΠΑ

  • Απαλλοτριώσεις με νομικές εκπτώσεις στα πρότυπα των ολυμπιακών έργων
   Νομοσχέδιο που θα αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθούν τα 14 δισ. ευρώ που απομένουν μέσω του ΕΣΠΑ ετοιμάζει η κυβέρνηση. Πέρα από την απλοποίηση του δαιδαλώδους συστήματος ανακύκλωσης χρήματος μέσω δεκάδων φορέων υλοποίησης, προωθούνται και σημαντικές παρεμβάσεις στον τρόπο ανάθεσης των δημοσίων έργων που σήμερα έχουν οδηγήσει σε συνεχείς υπερβάσεις κόστους και καθυστερήσεις στην εκκίνηση και την ολοκλήρωση κρίσιμων υποδομών.
 • Τράπεζα

  • Κι άλλη ευνοϊκή απόφαση για δανειολήπτη
   «Ελπιδοφόρα» χαρακτηρίζει η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης την υπ' αρ. 617/2011 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου για οικογένεια ανέργων από το Ηράκλειο.

   Το δικαστήριο δέχτηκε προσφυγή της δανειολήπτριας συζύγου και έδωσε παράταση χρόνου προκειμένου να συζητηθεί η καταβολή δόσεων τον προσεχή Μάιο.