Έντυπη Έκδοση

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ * ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΕΡΙΖΟΥΝ

Κρας τεστ τα νέα μέτρα για την κυβέρνηση Παπαδήμου

Η πολυφωνία ανάμεσα σε υπουργούς δεν απαντά στο κρίσιμο ερώτημα
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ τεστ αντοχής της τρικομματικής κυβέρνησης Παπαδήμου δεν είναι άλλο, όπως ομολογούν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους υπουργοί ανεξαρτήτως κόμματος, παρά η απόφασή της για τη λήψη νέων μέτρων, την οποία αναγκαστικά θα κληθεί να πάρει για να καλυφθεί η τρύπα του τρέχοντος προϋπολογισμού και για τη νέα δανειακή σύμβαση (το νέο Μνημόνιο). Η τρόικα έχει διαμηνύσει ότι θέλει να βρει αποφάσεις τον Ιανουάριο, όταν θα επιστρέψει, ενώ η λήψη νέων μέτρων ήδη έχει αναδειχθεί από τις προηγούμενες ημέρες σε θέμα τριβής μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θα συναινέσει σε νέα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πει ότι δεν μπορεί ο ίδιος να σηκώσει μόνος του αυτό το φορτίο και θέλει η απόφαση να ληφθεί απ' όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Πλήρες θέμα...

 • Τράπεζα Πειραιώς

  • Δελτίο Τύπου της Τρ. Πειραιώς έπειτα από το δημοσίευμα της «Κ.Ε.»
   Η Τράπεζα Πειραιώς απέστειλε χθες δελτίο Τύπου για το δημοσίευμα της «Κ.Ε.», που αφορούσε στην τριμερή εμπλοκή Λαυρεντιάδη και Proton με εταιρείες συμφερόντων Ι. και Θ. Ρήγα (Sciens κ.ά.) και την Τράπεζα Πειραιώς. Τα ουσιαστικά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.
  • Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς
   Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», με το οποίο επιχειρείται να συνδεθεί η Τράπεζα Πειραιώς με την υπόθεση της Proton Bank, η Τράπεζα Πειραιώς δηλώνει ότι το δημοσίευμα αυτό αποτελεί μέρος ασκούμενων σε βάρος της Τράπεζας πιέσεων, οι οποίες σχετίζονται με αιτήματα δανειοδοτήσεων της Χ.Κ. Τεγόπουλος, εκδότριας εταιρίας της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».
 • Sciens Διεθνής Συμμετοχών Α.Ε.

  • Η ανακοίνωση της Sciens Διεθνής Συμμετοχών Α.Ε.
   Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» καθώς και με διάφορα άλλα δημοσιεύματα που την τελευταία περίοδο ανακυκλώνονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και με τα οποία επιχειρείται να συνδεθεί η Sciens Διεθνής Συμμετοχών Α.Ε. με την υπόθεση της Proton Bank, δηλώνουμε πως τα δημοσιεύματα αυτά στηρίζονται σε ανακριβείς ή και ανυπόστατες πληροφορίες που μέσω ευφάνταστων σεναρίων και παραπλανητικών κρίσεων των συντακτών τους προσπαθούν να πλήξουν την ίδια την εταιρία, αλλά κυρίως τους βασικούς μετόχους της.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ, ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ Στόχος η κυβέρνηση με συμπόρευση Αριστεράς
   Ο Αλέξης Τσίπρας Στόχο την κυβέρνηση, αλλά και αποδέκτες εντός του ΣΥΝ είχε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα χθες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Οπρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, τόνισε ότι «η αλλαγή πολιτικής μπορεί να έρθει μόνο από τη συμπόρευση των δυνάμεων της Αριστεράς και τη συσπείρωση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας γύρω από ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο.
 • Οίκοι αξιολόγησης

  • ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Υποβάθμισαν το Βέλγιο ετοιμάζουν τη Γαλλία
   Γαλλίδα ακτιβίστρια χτυπάει το κουδούνι της Moody's στο Παρίσι Κλιμακώνουν την επίθεσή τους οι οίκοι αξιολόγησης, έχοντας μετατραπεί σε «εντολοδόχους» πλέον της πολιτικής που ακολουθούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, των οποίων τα μέτρα κάθε άλλο παρά κατευνάζουν τις αγορές.
 • Δημοσκόπηση

  • Πρώτο κόμμα όσοι δεν επιλέγουν κόμμα!
   Εννέα κόμματα στη νέα Βουλή «δείχνει» η δημοσκόπηση της marc, που δημοσιεύτηκε στο «Εθνος της Κυριακής». Η υπέρβαση του αναγκαίου 3% προκύπτει από την πρόθεση ψήφου, μετά την αφαίρεση των άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων, της αποχής και της αδιευκρίνιστης ψήφου.
 • Νέα Δημοκρατία

  • Με όπλο τις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. επιμένει για εκλογές
   Εντάσσοντας στα εργαλεία της εκφοράς του πολιτικού της λόγου και τις δημοσκοπήσεις, που τη φέρουν να προηγείται του ΠΑΣΟΚ έως και 10 ποσοστιαίες μονάδες, η Ν.Δ. επιμένει στις εκλογές το συντομότερο δυνατό και επαναφέρει καθημερινά τη 19η Φεβρουαρίου ως την ενδεικνυόμενη ημερομηνία.
 • Αριστερά

  • ΜΕΤΩΠΟ Πλατιά ενότητα στο δρόμο του ΕΑΜ
   «Μόνο αν υπάρξει η βάση για μια πλατιά συμπαράταξη έχει θέση το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής στις εκλογές», ήταν μεταξύ άλλων οι θέσεις της 2ης Πανελλαδικής Συνάντησης του ΜΑΑ.
 • Δημοκρατική Αριστερά

 • ΚΚΕ

  • ΚΚΕ: Ανήμπορη για λύση η συγκυβέρνηση
   Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου αποδεικνύεται ανήμπορη να βρει φάρμακο για την κρίση, είναι αντιλαϊκή και επικίνδυνη, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση, σχολίασε το ΚΚΕ, με αφορμή τις «τριβές» στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης και τα εσωκομματικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ.
 • Τοπική αυτοδιοίκηση

  • Σε αργία αντιδήμαρχος της Αμαλιάδας
   Σε αργία τέθηκε με απόφαση του γ.γ. της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου και Ιονίου, Τάσου Αποστολόπουλου, ο πρώην δήμαρχος της Πηνείας και νυν αντιδήμαρχος του Δήμου Ηλιδας (Αμαλιάδας) Βασίλης Παπαδόπουλος λόγω της εμπλοκής του στο γνωστό οικονομικό σκάνδαλο με τις καντίνες στον «αμαρτωλό» Δήμο της Ζαχάρως!