Έντυπη Έκδοση

ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ-ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ - ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Τα φαντάσματα των Φόκλαντς

Το πλοίο «Αρχηγός Θορ», της βρετανικής εταιρείας «Ντιζάιρ Πετρόλεουμ», που πραγματοποιεί έρευνες για την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου, αγκυροβολημένο στο λιμάνι Καμπάνα της Αργεντινής (φωτ. ΑΠΕ)
Φαντάσματα πολέμου βλέπει στον Νότιο Ατλαντικό η βρετανική εφημερίδα «The Sun», μετά την απόφαση της Αργεντινής να εκδίδει άδεια στα πλοία που θα περνάνε από το Αρχιπέλαγος των Φόκλαντς, στο οποίο η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα κάνει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Πλήρες θέμα...

 • Ιράν

 • Κίνα

  • Τυπική διαμαρτυρία από Κίνα προς τις ΗΠΑ για Δαλάι Λάμα
   Με επίδοση επίσημης διαμαρτυρίας στον Αμερικανό πρεσβευτή και αυστηρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αντέδρασε η Κίνα στη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, νομπελίστα Δαλάι Λάμα.
 • Φτώχεια

  • Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2010 ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΜΕ... ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΠΟΤ! Η φτώχεια θέλει... ενημέρωση
   Με 17 εκατομμύρια ευρώ, που θα δοθούν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και σε... ενημερωτικές εκστρατείες, φιλοδοξούν οι ιθύνοντες του Συμβουλίου της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να χτυπήσουν στη... ρίζα τους τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, που έχουν λάβει ήδη τεράστιες διαστάσεις στην Ευρώπη.
  • Στη φτώχεια, ένας στους πέντε Ελληνες
   Ακόμη χειρότερη, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, φαίνεται ότι είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, όπου ένας στους πέντε Ελληνες (20% του συνολικού πληθυσμού) ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Αβγατίζει η... φτώχεια στην Ευρώπη
   Από το 2000 όπου η αποτυχημένη, κατά γενική ομολογία, Στρατηγική της Λισαβόνας έθεσε το πρόβλημα της αντιμετώπισης της φτώχειας στην Ευρώπη μέχρι και σήμερα, οι φτωχοί και οι δυστυχείς στην Ευρώπη αυξάνονται και πληθύνονται.
 • Αυτοκινητοβιομηχανία

  • Είναι πολλά τα λεφτά...
   Επιτροπή της αμερικανικής Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο στην εταιρεία ΤΟΥΟΤΑ ζήτησε δικαστική συνδρομή για να αποκτήσει τα έγγραφα που αποδεικνύουν πως η ιαπωνική εταιρεία απέκρυπτε στοιχεία σε δίκες.
 • Συνέντευξη: Ρίτσαρντ Φολκ

  • Ο ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΦΟΛΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ «Οι ελίτ θεωρούν κοσμοπολιτισμό την ...αγορά δίχως σύνορα»
   «Ο κοσμοπολιτισμός που επιθυμεί την παγκόσμια δημοκρατία είναι ένα πολιτικό φαντασιακό που ο κόσμος χρειάζεται για να θεραπεύσει τις πολλές ανοικτές πληγές του..» (φωτ. ΑΠΕ) Σε μια περίοδο που ο ρατσισμός κατά των μεταναστών δείχνει να βρίσκεται σε έξαρση στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ο κοσμοπολιτισμός, ή η κοσμοπολίτικη δημοκρατία, μια πολιτική παράδοση με βαθιές ρίζες, οι οποίες ξεκινούν από τους Στωικούς, φτάνουν ώς τον Καντ (το έργο του για την «αιώνια ειρήνη» αποτελεί το θεμελιώδες έργο έμπνευσης στη σύγχρονη κοσμοπολίτικη παράδοση πολιτικού στοχασμού) και διαποτίζονται στις μέρες μας από τις ιδέες στοχαστών όπως είναι ο Γιούργκεν Χάμπερμας, ο Ντέιβιντ Χελντ και ο Ρίτσαρντ Φολκ, βιώνει μια νέα εποχή πνευματικής αναγέννησης.