Έντυπη Έκδοση

Συνέντευξη Γ. Αρβανίτης

«Δεν επιτρέπω στους σκηνοθέτες να με καταργούν»

«Γιατί πρέπει κάποιος να μου αλλάξει τα χρώματα; Εγώ μέσα από την ποιότητα του φωτισμού και των χρωμάτων εκφράζομαι», λέει ο Γιώργος Αρβανίτης
Δεν μας έχει συνηθίσει ο Γιώργος Αρβανίτης σε τόσο υψηλούς τόνους. Ο διευθυντής φωτογραφίας, που ταυτίστηκε με τις μεγαλύτερες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου, κυρίως τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου αλλά και του Βούλγαρη και του Κακογιάννη, από το Παρίσι, όπου ζει και δουλεύει τα τελευταία είκοσι χρόνια, καταγγέλλει ότι τα dvd που κυκλοφορούν και φέρουν το όνομά του, όχι μόνο έχουν γίνει χωρίς να έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή, αλλά και παραποιούν ή καταστρέφουν τη δουλειά του.

Πλήρες θέμα...

 • Θέατρο

  • Το τελευταίο παράδοξο του Μπέκετ λέγεται Καλατράβα
   Ο «έσχατος των ρεαλιστών», ο «τελευταίος των μοντερνιστών», ο «πρώτος των μετα-μοντερνιστών». Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό του Σάμουελ Μπέκετ, οι θεωρητικοί της λογοτεχνίας ακόμη διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το πού θα κατατάξουν τον μεγάλο ανένταχτο της γραφής και κάθε κίνημα θα ήθελε να τον έχει στρατολογήσει στις τάξεις της έκφρασής του.
  • Πάρτε την Disney στα χέρια σας
   Μια μοναδική θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους οπαδούς της κλασικής Ντίσνεϊ παραμυθένιας αισθητικής θα ξετυλιχθεί από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου.
 • Κριτική θεάτρου

  • Ο μικρός χώρος δίνει αισθαντικότητα στην τραγωδία
   * «Τρωάδες» - Θέατρο του Νέου Κόσμου Μέρος της συζήτησης γύρω από την παράσταση των «Τρωάδων» του Νέου Κόσμου επικεντρώνεται μοιραία στον χώρο του θεάτρου. Φαίνεται πως εξακολουθεί στο ελληνικό θέατρο να λανθάνει κάποιος ενδιάθετος αρνητισμός στην ανατροπή της «κανονικότητας», που θέλει το αρχαίο θέατρο να αναπνέει σε ανοιχτό χώρο και θερινό χρόνο.
  • Ο Τσέχοφ γύρισε σπίτι
   * «Ιβάνοφ» - Θέατρο Χώρα Ομαδικότητα και καθόλου σοβαροφάνεια διακρίνει τις ερμηνείες Είναι μια ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη προσπάθεια. Μια νέα ομάδα από άρτι αποφοιτήσαντες του θεατρικού εργαστηρίου τού «Εμπρός» συνθέτει από τα πιο απλά -και δυσεύρετα- υλικά έναν φρέσκο, μεστό, πυκνό, σαφέστατο Τσέχοφ.
 • Κινηματογράφος

 • Συνέντευξη: Μπάρι Πέρβις

  • Εποχή του Avatar, κι αυτός παίζει ακόμα κούκλες
   Ο Βρετανός ανιμέιτορ Μπάρι Πέρβις έχει δουλέψει με τον Τιμ Μπέρτον στο «Οι Αρειανοί επιτίθενται» και με τον Πίτερ Τζάκσον. Εχει συνεργαστεί με Dreamworks και Pixar και υπογράψει πολλές μικρού μήκους παραγωγές. Υπόσχεται ότι τον Μάρτιο θα φέρει στο αθηναϊκό Animfest μία από τις κούκλες της πιο αγαπημένης του ταινίας, τον «Αχιλλέα»
 • Συνέντευξη: Μαρίνα-Λαμπρινή Διαμαντίς

  • Η Μαρίνα στον ουρανό με τα διαμάντια
   Μισή Ελληνίδα και μισή Ουαλή, η 27χρονη που υπογράφει ως Marina and the Diamonds, κατέκτησε ήδη με το ντεμπούτο της, «The Family Jewels», τη μουσική σκηνή. Το BBC την κατέταξε δεύτερη στη λίστα με τ' ανερχόμενα αστέρια του 2010
 • Συνέντευξη: Γιώργος Σκαμπαρδώνης

  • Γιώργος Σκαμπαρδώνης Υπάρχουν άνθρωποι που εκτίουν τα ισόβια του μυαλού τους
   Οι ήρωες, όμως, του θεατρικού έργου του Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Με τα παιδιά της πιάτσας», που παίζεται στο ΚΘΒΕ, δεν πληρώνουν τις δογματικές τους ψευδαισθήσεις. Είναι πραγματικοί φυλακισμένοι, μάγκες και μικροαπατεώνες που δραπέτευσαν από τις σελίδες του Τσιφόρου. Γιατί άραγε ο δημοφιλής συγγραφέας έλκεται τόσο από τους ανθρώπους του περιθωρίου;