Έντυπη Έκδοση

ΗΠΑ: Ακύρωσαν ξαφνικά τη βίζα του Π. Κοροβέση

«Χωρίς να μου πουν το γιατί, χωρίς να μου δώσουν έστω μια δικαιολογία, με κάλεσαν στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και μου ακύρωσαν τη βίζα που μου είχαν δώσει πριν ενάμιση χρόνο...», καταγγέλλει στην «Ε» ο Περικλής Κοροβέσης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξηγεί ότι τις τελευταίες ημέρες δεχόταν καθημερινά τηλεφωνήματα από την Αμερικάνικη Πρεσβεία προκειμένου να περάσει από τη Β. Σοφίας, έχοντας μαζί και το διαβατήριό του, για προσωπική του υπόθεση. Περισσότερες πληροφορίες δεν του έδιναν από το τηλέφωνο και έτσι χθες, που αποφάσισε να διαλευκάνει το ζήτημα, έμαθε ότι τον ήθελαν για να του ακυρώσουν τη βίζα, την οποία του είχαν δώσει, με ισχύ 10 χρόνια, στο διπλωματικό του διαβατήριο -αυτό που διέθετε ως βουλευτής.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την ακύρωσαν και δεν μου τη μετέφεραν στο κανονικό μου διαβατήριο. Μου είπαν μόνο, προφανώς προσχηματικά, ότι μπορώ να κάνω αίτηση για καινούργια βίζα αλλά αυτό είναι δικαίωμα του κάθε Ελληνα», λέει και προσθέτει: «Αν έγινα αριστερός ήταν όταν στην εφηβική μου ηλικία ξημεροβραδιαζόμουν στην Ελληνοαμερικανική Ενωση Πειραιώς και διάβαζα αμερικάνικη λογοτεχνία: "Τα Σταφύλια της οργής" του Στάινμπεκ, τον "Φύλακα στη σίκαλη" του Σάλιντζερ και αργότερα με επηρέασε η αμερικάνικη Αριστερά: Μαρκούζε, Χάνα Αρεντ, Τσόμσκι, Ζιν και πολλοί άλλοι».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
ΗΠΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΠΑΣΟΚ
Εξεταστική, νέα μέτρα και ΔΝΤ τα σημεία τριβής
Βουλή
Παπακωνσταντίνου κατά Τσίπρα και ο 14ος στη μέση
Οικονομική πολιτική
Γ. Πεταλωτής: Δεν υπάρχει σκέψη για πρόσθετα μέτρα
Νέα Δημοκρατία
ΔΝΤ: Επιζήμιο για Ευρώπη και επικίνδυνο για Ελλάδα
«Με παρερμήνευσαν»
Δημοσιονομικές προβλέψεις
Περιμένοντας τους εμπειρογνώμονες
Γ. Παπανδρέου
«Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία»
ΣΥΝ
Τάσεις εξόδου
Άλλες ειδήσεις
Στη «μαύρη λίστα» για «μαύρο χρήμα»
ΗΠΑ: Ακύρωσαν ξαφνικά τη βίζα του Π. Κοροβέση
ΝΑΤΟ υπό κατάληψη