Έντυπη Έκδοση

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΖΥΜΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝ

Τάσεις εξόδου

Τρεις μήνες πριν από τη διεξαγωγή του εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΝ, στο κόμμα της Αριστεράς οι ζυμώσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Αύριο θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και αναμένεται να δοθεί μια πρώτη γεύση των ισορροπιών έτσι όπως καταγράφονται εδώ και περίπου ένα μήνα.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι στο έκτακτο συνέδριο του Μαΐου θα καταγραφούν περισσότερες απόψεις από τις δύο που εκφράζουν η Ανανεωτική Πτέρυγα και το Αριστερό Ρεύμα. Οι τάσεις έχουν χάσει ένα μέρος της επιρροής τους με την ηγεσία του ΣΥΝ να έχει αυξήσει την επιρροή της στη βάση του κόμματος.

Στην Ανανεωτική Πτέρυγα επικρατεί προβληματισμός. Από χθες το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη η πανελλαδική της συνδιάσκεψη που θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ. Το κύριο ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν τα μέλη της τάσης του ΣΥΝ είναι εάν θα πάνε στο έκτακτο συνέδριο. Και εφόσον λάβουν μέρος, υπό ποιες προϋποθέσεις θα το κάνουν. Η συμμετοχή της Ανανεωτικής Πτέρυγας στο έκτακτο συνέδριο, εκτιμούν μέλη της, είναι δεδομένη. Δεδομένη όμως δεν είναι η συναίνεση στην ηγεσία του κόμματος.

Από την άλλη, το Αριστερό Ρεύμα βρίσκεται μπροστά σε διλήμματα, αφού κινδυνεύει να χάσει ένα μεγάλο μέρος της επιρροής του στη βάση του ΣΥΝ. Τα κορυφαία στελέχη του δεν επιθυμούσαν τη διεξαγωγή συνεδρίου. Αναγκάστηκαν όμως να συναινέσουν υπό την πίεση της βάσης, όπως καταγράφτηκε από τις νομαρχιακές επιτροπές. Είναι άγνωστο όμως ακόμη εάν η πλειοψηφούσα τάση του ΣΥΝ θα εμφανιστεί μ' ένα ή περισσότερα κείμενα στο συνέδριο του Μαΐου.

Και μέσα σ' όλα αυτά, το «απλό μέλος» του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου, Αλέκος Αλαβάνος, θα μιλήσει και πάλι στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει τη Δευτέρα η Αριστερή Ανασύνθεση (τάση του ΣΥΝ) και θα γίνει στις 7.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Athens Imperial.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΝ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΠΑΣΟΚ
Εξεταστική, νέα μέτρα και ΔΝΤ τα σημεία τριβής
Βουλή
Παπακωνσταντίνου κατά Τσίπρα και ο 14ος στη μέση
Οικονομική πολιτική
Γ. Πεταλωτής: Δεν υπάρχει σκέψη για πρόσθετα μέτρα
Νέα Δημοκρατία
ΔΝΤ: Επιζήμιο για Ευρώπη και επικίνδυνο για Ελλάδα
«Με παρερμήνευσαν»
Δημοσιονομικές προβλέψεις
Περιμένοντας τους εμπειρογνώμονες
Γ. Παπανδρέου
«Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία»
ΣΥΝ
Τάσεις εξόδου
Άλλες ειδήσεις
Στη «μαύρη λίστα» για «μαύρο χρήμα»
ΗΠΑ: Ακύρωσαν ξαφνικά τη βίζα του Π. Κοροβέση
ΝΑΤΟ υπό κατάληψη