Έντυπη Έκδοση

ΦΙΑΣΚΟ ΒΥΡΩΝΑ: ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ

«Ληστέψαμε, αλλά όχι από το κελί»

Μέχρι λόγο τιμής έδωσαν χθες οι δύο Αλβανοί πρωταγωνιστές της συμπλοκής του Βύρωνα, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ένας 25χρονος από πυρά αστυνομικού, προκειμένου να πεισθούν οι ένστολοι που τους συνόδευαν στα δικαστήρια, να αποχωρήσουν από το γραφείο του ανακριτή.

Ομολόγησαν 12 και 13 ληστείες οι δύο Αλβανοί του αιματηρού φιάσκου στον Βύρωνα. Τους είχαν παραπέμψει για δεκαεπτά. Φωτό από το μοιραίο αρτοποιείο Ομολόγησαν 12 και 13 ληστείες οι δύο Αλβανοί του αιματηρού φιάσκου στον Βύρωνα. Τους είχαν παραπέμψει για δεκαεπτά. Φωτό από το μοιραίο αρτοποιείο Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί επέμεναν να παρίστανται κατά τη διάρκεια της ανάκρισης πιστεύοντας ότι οι δύο κατηγορούμενοι θα θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του ανακριτή.

Πρώτος ξεκίνησε την απολογία του ο 30χρονος Αλβανός, ο όποιος φέρεται ως εγκέφαλος της ομάδας των ληστών και ο οποίος ομολόγησε τις 12 από τις 17 ληστείες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας για τις υπόλοιπες πέντε ότι: «Δεν θα μπορούσα να τις είχα κάνει, ήμουν στη φυλακή. Δείτε τις ημερομηνίες».

Ακόμη, περιέγραψε αναλυτικά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχτηκαν οι ληστείες τις οποίες ομολογεί. «Εγώ ήμουν αυτός που έσπαγα τα τζάμια των τραπεζών, εκτός από εκείνες τις περιπτώσεις που έμπαινα μέσα σαν πελάτης», ανέφερε χαρακτηριστικά και υποστήριξε κατηγορηματικά ότι αυτός δεν ήταν στο Μαρούσι στο «ξεγύμνωμα» του αστυφύλακα και του ειδικού φρουρού.

Για τη συμπλοκή στον Βύρωνα υποστήριξε: «Σταμάτησα στο φούρνο να αγοράσω κάτι, όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, κλείστηκα μέσα και άρχισα να πυροβολώ εναντίον τους, ενώ έριξα και πέντε χειροβομβίδες. Δεν κατάφερα να ξεφύγω και παραδόθηκα, όταν ο Κόλα (συνεργός του) είχε ήδη τραυματιστεί». Ο 30χρονος «έδωσε» τα μικρά ονόματα των συνεργών του, που αναζητούνται, και υποστήριξε στην απολογία του ότι «είχαν τις χειροβομβίδες εξαιτίας μιας πολύχρονης βεντέτας με άλλους Αλβανούς», ενώ αναφερόμενος στα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους υποστήριξε ότι τα είχαν φέρει από την Αλβανία για τη διάπραξη των ληστειών.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος ομολόγησε στην απολογία του τις 13 από τις 17 ληστείες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας και αυτός ότι στις άλλες 4 ήταν στη φυλακή. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι ήταν ένας από τους δράστες του αφοπλισμού των ενστόλων στο Μαρούσι, λίγες ώρες πριν από τη συμπλοκή του Βύρωνα.

Και οι δύο μετά την απολογία τους κρίθηκαν, όπως ήταν εύλογο, προσωρινά κρατούμενοι, και πήραν ξανά την άγουσα για τη φυλακή. Από την πλευρά του ο συνήγορός τους, Σάκης Κεχαγιόγλου, δήλωσε: «Οι πελάτες μου απολογήθηκαν με ευθύτητα και ειλικρίνεια αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις τους. Διευκρίνισαν πού συμμετείχαν και τι ρόλο είχε ο καθένας και εξέφρασαν και την ικανοποίησή τους ότι αποδείχτηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση με το θάνατο του 25χρονου πολίτη». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Σχετικά θέματα: Δικαστικό ρεπορτάζ
Κατηγορηματικός ο ιατροδικαστής για Κορκονέα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Προμήθειες & εξοπλισμοί
Ελλάδα, ο καλύτερος πελάτης της Γερμανίας
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Τα «δικαιώματα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο» προασπίζει η Τουρκία
Υπουργείο Υγείας
Ευθύνες για Διοίκηση και εταιρεία σεκιούριτι
Δικαστικό ρεπορτάζ
Κατηγορηματικός ο ιατροδικαστής για Κορκονέα
«Ληστέψαμε, αλλά όχι από το κελί»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Μπιλιά 600.000 € σήκωσαν οι ληστές
Φάκελος: Παρακοικονομία
Πληγή αγιάτρευτη
Ακτοπλοΐα
Κύματα περικοπών στα δρομολόγια
Αλιεία
Προς ευρω-απαγόρευση του εμπορίου κόκκινου τόνου
Μετρό Θεσσαλονίκης
Βούλιαξαν στα λασπόνερα
Υπερχείλιση
Καστοριά: ανάσα μέσω... Αλιάκμονα
40 χρόνια ασυντήρητο
Ονοματοδοσία οδών
Πρωταθλητής των δρόμων ο Βενιζέλος
Εκπαίδευση
Τι βαθμό θα παίρνουν πτυχία- απολυτήρια
Χανιά
«Χάνονται μαθητές σε τροχαία»
Κάπνισμα
Προαιώνιες «λύσεις» κατά του καπνίσματος
Εκθεση φωτογραφίας
Διασημότητες από τα καρέ μιας ζωής
Άλλες ειδήσεις
Εφυγε ο αγωνιστής Χασάν
ΥΠΑ: Φρένο στον διαγωνισμό για την αερο-εξυπηρέτηση
Στέλνουν υπολογιστές σε ακριτικά νησιά
Οστεοπόρωση: Το μυστικό σε 130 ψαράδες;