Έντυπη Έκδοση

«Διαρροές» τελωνειακών από την απεργία

Μετά το σπάσιμο της απεργίας των τελωνειακών σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη, ήρθε η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους.

Ουρές αυτοκινήτων σε ένα βενζινάδικο που δεν έχει στερέψει Ουρές αυτοκινήτων σε ένα βενζινάδικο που δεν έχει στερέψει Με τους τελωνειακούς να βρίσκονται ήδη στην πέμπτη απεργιακή ημέρα και να δηλώνουν πως θα συνεχίσουν μέχρι την Τετάρτη 24 του μήνα τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες, η κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι έχει αρχίσει να πιέζεται, καθώς μετράει τα έσοδα που δεν φτάνουν στα δημόσια ταμεία, κυρίως από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων.

Περίπου 40 εργαζόμενοι στο 6ο Τελωνείο Θεσσαλονίκης (Καλοχώρι) έσπασαν χθες το πρωί την πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Τενωλειακών Υπαλλήλων (ΟΤΥΕ), ενώ στη δουλειά εμφανίζονται σταδιακά και οι εργαζόμενοι στα τελωνεία της Κρήτης. «Ακατανόητη η στάση αυτών που πήγαν να δουλέψουν» δηλώνει ο Πέτρος Καρδάκος, πρόεδρος της Ενωσης των Τελωνειακών Μακεδονίας.

Από την ΟΤΥΕ επισημαίνουν ότι η απεργία συνεχίζεται κανονικά, με συμμετοχή 80%, καθώς πλήττονται κεκτημένα δικαιώματα και συγκεκριμένα το επίδομα ΔΕΤΕ, που θεωρείται «τακτικές αποδοχές» σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις.

* Η αγορά, πάντως, έχει αρχίσει να στεγνώνει από βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Τα μικρά πρατήρια έχουν ήδη κατεβάσει τα ρολά. Στα μεγαλύτερα έχουν αρχίσει να περιορίζονται τα αποθέματα. Και ο κίνδυνος να μην απομείνει σταγόνα καυσίμου μέσα στο Σαββατοκύριακο είναι πλέον ορατός. Οι έμποροι (ΕΣΕΕ) από την πλευρά τους κάνουν έκκληση στους τελωνειακούς να σταματήσουν την απεργία, τονίζοντας πως υπάρχει «κίνδυνος γενικευμένης καθίζησης στο σύνολο της αγοράς».

* Χθες συνεδρίαζαν για συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ), αλλά και για έναρξη απεργιών οι φορτηγατζήδες και οι βυτιοφορείς. Για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Οικονομική πολιτική
Ωχριά το 2ο πακέτο μπροστά στο 3ο που έρχεται
Φορολογία
Γινόμαστε... Ευρωπαίοι στους έμμεσους φόρους
ΓΣΕΕ
Παναγόπουλος: Casus belli ο 14ος μισθός
Αρειος Πάγος
Παγώνουν οι πλειστηριασμοί μέχρι 30 Ιουνίου
ΗΠΑ
Goldman Sachs: ένα πολιτικό όργανο μασκαρεμένο σε επενδυτικό
Ευρωπαϊκή Ενωση
Εμείς χρωστάμε ως κράτος, οι Αγγλοσάξονες ως κοινωνίες
Βελούδινο ευρωπραξικόπημα
Οίκοι αξιολόγησης
Υποβαθμίσεις από S&Ρ, Moody's
Τουρισμός
ΕΟΤ: Χαρτί υγείας με υπογραφή προέδρου
Άλλες ειδήσεις
«Διαρροές» τελωνειακών από την απεργία
Στα 26,7 δισ. έπεσε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών το 2009
Εκπτώσεις Praktiker