Έντυπη Έκδοση

ΤΙΝΑΧΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ

Βραχυκύκλωμα στη συμφωνία για το Μινιόν

Ο ιδιοκτήτης Δ. Κουτσολιούτσος, που έχασε τη συμφωνία στην Αθήνα, συνοδός του Α. Σαμαρά στην Κίνα

Μια εξαρχής προβληματική συμφωνία μετεγκατάστασης όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος στο ιστορικό κτήριο του Μινιόν στην Πατησίων, ακριβώς ένα χρόνο μετά τη βαρύγδουπη εξαγγελία της, που έγινε παραμονές των εθνικών εκλογών του 2012, τινάζεται στον αέρα και ακυρώνεται οριστικά.

Πλήρες θέμα...

 • ΓΣΕΕ

  • ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΣΕΕ: Θέατρο κακοπαιγμένο από τον ΣΕΒ
   ΓΣΕΕ και έμποροι (ΕΣΕΕ) στήριξαν την εθνική σύμβαση, ώστε να μην υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών για τους εργαζομένους Νέα ένταση και αναταράξεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, στην «Κ.Ε.», ο οποίος έκανε λόγο για «θυγατρική του πολιτικαντισμού», μερικές μέρες μάλιστα μετά την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που διασώζει το επίδομα γάμου στους κατώτατους μισθούς.
 • Εφορία

  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ Ε1 Παράταση, πριν ανοίξει η «πύλη»
   Στον αέρα και οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις χιλιάδων συνταξιούχων Αναβάλλεται για λίγες ημέρες η πρεμιέρα ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αν και ο προγραμματισμός ανέφερε ότι από σήμερα θα άνοιγε κανονικά η σχετική εφαρμογή του Taxis. Η αναβολή οφείλεται στο ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη η εφαρμογή για το έντυπο Ε1.
 • Κλάδος κατασκευών

  • Κακά μαντάτα από κλάδο κατασκευών σε Ευρώπη
   Κακός μήνας αποδείχθηκε τελικά ο Μάρτης για την ευρωπαϊκή κατασκευαστική δραστηριότητα, η οποία υποχώρησε εντονότερα από κάθε άλλο μήνα στη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου (πλην Ιανουαρίου), σημειώνοντας κάμψη 1,7% έναντι του Φεβρουαρίου στην Ευρωζώνη και 1,1% στην Ε.Ε.-27 αντίστοιχα, σύμφωνα με τη Eurostat.
 • Οίκοι αξιολόγησης

  • Τουρκία: Με αναβάθμιση μπαίνει στο χορό των νομισματικών υποτιμήσεων
   Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται μετοχές και ομόλογα στη γειτονική Τουρκία, μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τη Moody's σε επενδυτική βαθμίδα που έβγαλε τη χώρα απ' τα «σκουπίδια». Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα σε Baa3 με σταθερή προοπτική από Ba1 τα τουρκικά ομόλογα, την ίδια ημέρα (16/5) που ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντούσε τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.
 • ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  • ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΙ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αυξήσεις έως 16% στα τρένα
   Αυξήσεις έως 16% έρχονται στα εισιτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο αναμόρφωσης των δρομολογίων, αλλά και ικανοποίησης των επιταγών του Μνημονίου. Ετσι, σε ποσοστό 10-12% αυξάνεται το εισιτήριο της «τελευταίας στιγμής». Ως εισιτήριο τελευταίας στιγμής εννοείται το εισιτήριο που αγοράζεται 2 ώρες προ της αναχώρησης της αμαξοστοιχίας και αφορά δρομολόγια του άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, αλλά και περιφερειακά δρομολόγια.
  • ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Προς νέα μείωση μισθών χάριν των κερδών
   Το 2013 προβλέπει λειτουργικά κέρδη 7,5 εκατ. έναντι κερδών 1,2 εκατ. το 2012. Οι δαπάνες μισθοδοσίας σε τρία χρόνια «κουρεύτηκαν» κατά τα 2/3 Φωτογραφία: Eurokinissi Σε νέα μείωση των δαπανών μισθοδοσίας για το 2013 προσβλέπει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Συγκεκριμένα, οι δαπάνες μισθοδοσίας θα φτάσουν φέτος τα 30 εκατ. έναντι 35,2 εκατ. το 2012 και 93,9 εκατ. το 2010. Με άλλα λόγια, από το 2010 έως σήμερα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα έχει «κουρέψει» τα 2/3 των δαπανών μισθοδοσίας! Φαντάζει λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η εταιρεία απασχολεί περί τους 860 εργαζομένους έναντι 1.650 πριν από 3 χρόνια.
 • Τράπεζες

  • Εθνική: άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση κεφαλαίου
   Τους όρους και τις προϋποθέσεις της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής αποφασίζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του τραπεζικού ομίλου. Αμεσα θα εξειδικευθούν οι όροι της διαδικασίας, δηλαδή η τιμή διάθεσης και η αναλογία των νέων μετοχών, ο χρόνος αποκοπής του δικαιώματος και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει το επενδυτικό κοινό. Πάντως, πρώτη φορά έπειτα από καιρό η διοίκηση του ομίλου εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για την ευόδωση του εγχειρήματος.
  • «Ασημικά» προς πώληση ξεσκονίζουν οι τράπεζες
   Μπροστά στον κίνδυνο να υποχρεωθούν να πουλήσουν μη τραπεζικά «ασημικά» ενδέχεται να βρεθούν οι συστημικές τράπεζες, με αφορμή την υποβολή βιώσιμων επιχειρησιακών προγραμμάτων ώς τα τέλη Ιουλίου.