Έντυπη Έκδοση

Νύχτα μαγική στο Νέο Μουσείο

Ηταν αδιαπέραστος το Σαββατόβραδο ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Από το σταθμό ήδη του Μετρό ακουγόταν η μουσική να έρχεται από το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως και πλησιάζοντάς το έβλεπες ένα απρόσμενο θέαμα. Τσαμπιά το κοινό, απέκλειε κάθε οπτική επαφή με την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Τσαμπιά το κοινό στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, απέκλειε κάθε οπτική επαφή με την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου Τσαμπιά το κοινό στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, απέκλειε κάθε οπτική επαφή με την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου  Ενα φράγμα εμπρός και στις σκάλες του μουσείου, άλλοι να παρακολουθούν από τους εξώστες κι εμείς να έχουμε πρόσβαση μόνο σε ό,τι μπορούσαμε ν' ακούσουμε, το «Δρόμοι παλιοί» του Θεοδωράκη. Η Ημέρα των Μουσείων ήταν η αφορμή που έκανε τους Αθηναίους να σπεύσουν και ν' απολαύσουν δωρεάν την εμπειρία αυτού του «κοσμήματος», που ψηφίστηκε ως το τρίτο καλύτερο του κόσμου, ώς τα μεσάνυχτα. Ομως κυριολεκτικά «Νύχτα μαγική», δεν ήταν μόνο η επίσημη εκδήλωση αλλά και οι πλανόδιοι νέοι που σε απόσταση ακουστικής ασφάλειας, στη στροφή προς το πλακόστρωτο του Πικιώνη, έπαιζαν τα ρεμπέτικα, με απλωμένες τις θήκες από τις κιθάρες για τα ευρώ που έπεφταν.

Ο βράχος του Αρείου Πάγου ήταν κι αυτός γεμάτος κόσμο που ρομαντζάριζε με το θέαμα της ολόφωτης πόλης. Κατηφορίζοντας η πόρτα αριστερά προς τη Αρχαία Αγορά ήταν κλειστή κι έτσι υποχρεωτικά οι δεκάδες περιπατητές έφταναν ώς το Μουσείο Κανελλοπούλου, έστριβαν αριστερά και κατέβαιναν τα σκαλάκια προς την Πλάκα περνώντας τους κατάμεστους «Διόσκουρους». Και ύστερα, φτάνοντας στη Ρωμαϊκή Αγορά, δεύτερη έκπληξη για τους απληροφόρητους, η συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου, με εισιτήριο όμως. Ουδεμία σημασία! Οι του... τζάμπα ήταν πολύ περισσότεροι από εκείνους που είχαν προτιμήσει να πληρώσουν και να καθίσουν παρακολουθώντας. Σε δυο και σε τρεις σειρές συνωστίζονταν πλήθη εμπρός από την περίφραξη της Αγοράς, ενώ άλλοι προτιμούσαν να κάθονται στο απέναντι πεζοδρόμιο για ν' ακούσουν τον Νιόνιο.

Κι όσοι έφευγαν, αμέσως έβρισκαν αντικαταστάτες. Με λίγη υπομονή και σπρώχνοντας ελαφρά φτάσαμε ώς τα κάγκελα, για να μπορέσουμε (και) να δούμε τον τραγουδοποιό. Τέλος, από μια ταράτσα της πλατείας Αβησσυνίας χαρήκαμε το μεγαλύτερο γεγονός αυτής της πόλης, την ολόφωτη Ακρόπολη, έχοντας την αίσθηση πως αν απλώναμε το χέρι μας θα την αγγίζαμε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Social Media
Μάθε, παππού μου, Facebook
ΑμεΑ
Στον Πρόεδρο οι τυφλοί για επίδομα διαβίωσης
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Πέρασε την εγγονή για ληστή και τη σκότωσε
Οι αντιφάσεις «έδειξαν» τον ερωτευμένο φονιά στο Πόρτο Γερμενό
Παραλίγο τραγωδία από έκρηξη σε ταβέρνα
Αυτοκτονίες/Θάνατοι
Δραματική αύξηση αυτοκτονιών στην περιοχή της Θεσπρωτίας
Βιβλίο Γκίνες
Στο Γκίνες αφαίρεση καμακιού από εγκέφαλο
Δημόσιος Τομέας
Παύονται 800 επίορκοι
ΕΕΔΥΕ
Τίμησαν Λαμπράκη και ειρήνη
Ελαιόλαδο
Τέλος το χύμα λαδόξιδο στα εστιατόρια
Κατοχικό Δάνειο
Διεθνές κίνημα για το κατοχικό δάνειο
Μουσεία
Νύχτα μαγική στο Νέο Μουσείο
Νοσοκεία και υπηρεσίες υγείας
Τους μηνύουν επειδή διεκδικούν δεδουλευμένα
Περιβάλλον & οικολογία
«Ιερά εξέταση» για τις επιπτώσεις του χρυσού
ΣτΕ
Το ΣτΕ χτύπησε τρεις φορές
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Τι αλλάζει στις δενδρώδεις καλλιέργειες
Φεστιβάλ
Χειροποίητα κοσμήματα από σπόρους και σαπούνι από γάλα γαϊδούρας!