Έντυπη Έκδοση

SIEMENS-ΟΤΕ-ARMENTEL

Ενδείξεις για μίζες και από την Αρμενία

Δυστοκία στη διασφάλιση όλων των συναντήσεων που η εξεταστική επιτροπή της Βουλής θεωρεί ότι θα αποτρέψουν το ενδεχόμενο να γυρίσουν «με άδεια χέρια» οι βουλευτές-ανακριτές από το Μόναχο, παρατηρείται στις συνεννοήσεις με τη Siemens Ελλάς.

Οι δυσχέρειες στην άτυπη διαπραγμάτευση που γίνεται με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ξυνή και το μέλος του δ.σ. της Siemens και νομικό σύμβουλο κ. Σικέλη εμφανίζονται κυρίως στην εξέταση, πέραν των Σίκατσεκ και Κουτσενρόιτερ, και του Μ. Χριστοφοράκου. Πολλά είναι εξάλλου τα προσκόμματα που τίθενται στην επιδιωκόμενη δέσμευση της Siemens να δώσει στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα, ενώ δύσβατος είναι ο δρόμος και στην επιδίωξη της εξεταστικής για συνάντηση με τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές του Μονάχου.

Το σκηνικό αυτό δεν αναστέλλει την τακτική της Siemens να δίνει στην εξεταστική στοιχεία με το σταγονόμετρο. Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική πολυεθνική έστειλε υπόμνημα από το οποίο συνάγεται ότι σε συναντήσεις που είχε ο Μ. Χριστοφοράκος με τους τότε υπουργούς Γ. Αλογοσκούφη και Μ. Λιάπη εκφράστηκε θετική απάντηση της κυβέρνησης για τη δράση της Siemens σε ΟΣΕ, ΟΤΕ κ.λπ.

Το στοιχείο αυτό έρχεται να προστεθεί στις διαπιστώσεις των μελών του δ.σ. της Siemens Ηλεκτροτεχνικών Εργων και Προϊόντων με διευθυντές κατά τη συνεδρίαση της 13/2/2006, όπου ο τότε γενικός διευθυντής Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Πρ. Μαυρίδης αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Στο πλαίσιο των περικοπών του ΟΤΕ εις προσωπικόν, η εταιρεία στρέφεται και εις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών συντηρήσεως και ουχί αποκλειστικώς εις συμβάσεις προμηθείας. Εις σχετικήν ερώτησιν του προέδρου απαντά ο κ. Μαυρίδης ότι κατά την εκτίμησίν του υφιστάμεναι συμβάσεις συντηρήσεως θα επεκταθούν και εις άλλας εργασίας. Αναφορικώς με τους λοιπούς μεγάλους πελάτας αναφέρεται ο κ. Μαυρίδης εις τον Τηλεπικοινωνιακόν Οργανισμόν Αρμενίας Armentel, τον εξοπλισμό του οποίου προμηθεύει η εταιρεία κατά 100% εις δίκτυα κινητής και κατά 60% εις δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας...».

Με άλλα λόγια, μετά τις προγραμματικές συμβάσεις για προμήθειες τίθεται σε εφαρμογή το «κόλπο» με τις συμβάσεις συντήρησης των δικτύων. Σε άλλο σημείο των πρακτικών της ίδιας συνεδρίασης ο γενικός διευθυντής Ενέργειας, Συγκοινωνιών και Ηλεκτρολογικών Εργων της εταιρείας Δ. Παναγιωτίδης αναφερόμενος στο Μετρό της Θεσσαλονίκης και τον εν εξελίξει διαγωνισμό για την κατακύρωσή του, λέει ότι «η εταιρεία κατετάγη τρίτη κατόπιν του ανοίγματος των προσφορών, εκτιμάται όμως ότι ακόμη και αν δεν κατακυρωθεί ο διαγωνισμός θα της ανατεθεί υπεργολαβικώς κάποιο τμήμα αυτού».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Armentel, επισημαίνεται ότι η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Αθ. Βλάχου διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για επτά συμβάσεις μεταξύ Siemens και δύο αρμενικών εταιρειών, για την περίοδο 12 Ιουλίου έως 4 Δεκεμβρίου 2006, ύψους 2,7 εκατ. ευρώ. Οπως κατέθεσε δε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής η κ. Βλάχου, ερευνάται αν μέσω ων συμβάσεων έχουν γίνει πληρωμές, ενδεχομένως, προς ανώτατα στελέχη του ΟΤΕ». Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί ότι Armentel ίσον ΟΤΕ και ότι η Armentel συνδέεται με μαύρα χρήματα της Siemens.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Σχετικά θέματα: Υπόθεση Siemens
Οι 5 μαύρες τρύπες στη δικογραφία της Siemens
Ζητείται άνοιγμα λογαριασμών για 96 υπουργούς
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Το πάρτι των προμηθειών
5 δισ. στην υγειά των αρπακτικών
Αλμα 110% στα έξοδα φαρμάκων
Χάθηκαν 50 δισ. μέσα σε 10 χρόνια
Τα «παιχνίδια» με τις απευθείας αναθέσεις
Πώς έφτασαν τα νοσοκομεία να χρωστούν 6,2 δισ.
Πενήντα φορές πάνω οι δαπάνες
Υπόθεση Siemens
Οι 5 μαύρες τρύπες στη δικογραφία της Siemens
Ζητείται άνοιγμα λογαριασμών για 96 υπουργούς
Ενδείξεις για μίζες και από την Αρμενία
Επιστολή Γ. Κεφαλογιάννη
Ο Μητσοτάκης και οι ρίζες της διαπλοκής
Υπόθεση υποκλοπών
Η δεύτερη ευκαιρία του σκανδάλου των υποκλοπών
Λιμάνια
Σκιές στην επένδυση του Αστακού
Σύνοδος κορυφής Ε.Ε.
«27» υπό επιτήρηση
Κυβέρνηση
Πατάνε γκάζι και τρακάρουν
Γκάρι Παρ
Αμα έχεις τέτοιους συμβούλους...
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Ζητείται συναίνεση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Νέα Δημοκρατία
Γαλάζια εκεχειρία λόγω συνεδρίου
ΛΑΟΣ
Χέρι χέρι και με τους διορισμούς
Δημοτικές εκλογές
Στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ η Αττική
Οι ψηφοφόροι αποδοκιμάζουν «μετεγγραφές» από τη Βουλή
ΠΓΔΜ
Οι χειραψίες δεν οδηγούν σε λύση