Έντυπη Έκδοση

Ο εφιάλτης ξαναχτύπησε

«Κύριοι δημοσιογράφοι αυτή τη φορά ήρθαμε στην πόρτα σας, την επόμενη φορά όμως θα μας βρείτε στα σπίτια σας», είχαν γράψει στην προκήρυξή τους μετά την επίθεση στο «Αλτερ» τα μέλη της «Σέχτας Επαναστατών». Και από ό,τι φαίνεται, χθες, ενάμιση χρόνο μετά την απειλή και μετά ένα χρόνο απουσίας, η οργάνωση πραγματοποίησε το τελεσίγραφο που είχε στείλει με τον πιο πειστικό τρόπο... Δολοφονώντας τον 37χρονο Σωκράτη Γκιόλια. Παρ' ότι, αρχικά, χθες το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο για «πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου» και «μαφιόζικο χτύπημα», και είχε σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας -δεδομένης και της αποχώρησης κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας από την υπόθεση-, τα όπλα «μίλησαν».

Οπως ανακοινώθηκε, οι 16 κάλυκες από 9άρι πιστόλι που περισυνελέγησαν χθες το πρωί, από την Ηλιούπολη, προέρχονται από τα ίδια όπλα που έχει χρησιμοποιήσει «σε ενέργειές της η τρομοκρατική οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών"».

Το ένα -όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία- χρησιμοποιήθηκε στην εν ψυχρώ εκτέλεση με 24 σφαίρες του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα, στα Κ. Πατήσια, στις 17 Ιουνίου του 2009, και το άλλο στις ένοπλες επιθέσεις του Α.Τ. Κορυδαλλού και του «Αλτερ», στις 3 Φεβρουαρίου του 2009 και στις 17 Ιουνίου του 2009, αντίστοιχα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης είχαν χρησιμοποιήσει και το δεύτερο όπλο για να πυροβολήσουν τον Νεκτάριο Σάββα, ενώ ταυτίζονται και με κάλυκα που είχαν αφήσει στο μνήμα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 4 Φεβρουαρίου του 2009.

Η οργάνωση, που είχε στείλει πολλαπλά μηνύματα τρόμου, από το περασμένο καλοκαίρι όταν και σκότωσε τον υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής, κάτω από το σπίτι της Σοφίας Κυριακίδου, βασικής μάρτυρος κατηγορίας για την υπόθεση ΕΛΑ και προστατευόμενης από το 2002, δεν είχε πραγματοποιήσει καμία ενέργεια. Με την ανθρωποκτονία του υπαρχιφύλακα είχε αποδείξει όμως ότι εκτελεί με ανατριχιαστική συνέπεια τις απειλές της. «Αρχίστε να υποβάλλετε παραιτήσεις γιατί αλλιώς θα ξεκινήσετε να μετράτε τάφους», προειδοποιούσε στην προκήρυξή της που είχε προηγηθεί της ενέργειας.

Χθες τα ξημερώματα υλοποίησε το «τελεσίγραφο» που είχε στείλει μέσω της προκήρυξής της στα «Νέα» για να αναλάβει την ένοπλη επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλτερ». Το cd-rom με την προκήρυξη είχε αφεθεί για την εφημερίδα στην οδό Νιόβης 4, στα Κάτω Πατήσια, στο σπίτι της Αμαλίας Γκινάκη. Της νεαρής γυναίκας που σκοτώθηκε όταν επενέβη η Αστυνομία και εισέβαλε στο διαμέρισμά της, όπου κρατούνταν ώρες όμηρος από τον Σορίν Ματέι.

Στο κείμενο, τα μέλη της οργάνωσης έστελναν μήνυμα προς όλους τους δημοσιογράφους. «(...)Η δημοσιογραφία που αποκαλύπτει σκάνδαλα, ξεμπροστιάζει διεφθαρμένους πολιτικούς, καταγγέλει τους μπάτσους που αυθαιρετούν, δίνει λόγο στον πολίτη να μιλήσει για τα καθημερινά προβλήματά του, δικάζει, ερευνά εγκλήματα, ψυχαγωγεί, διασκεδάζει, δίνει συμβουλές καταναλωτικής συμπεριφοράς, διαφημίζει και ξαναδιαφημίζει, κάνει ανθρωπιστικούς εράνους και πάνω απ' όλα ενημερώνει. Για να γίνει αυτή η δημοσιογραφία έδωσε τα πειστήρειά της στο λαό. Για να την εμπιστευτούν έπρεπε να πείσει», ανέφεραν.

«(...)Τα media δεν λένε μόνο ψέματα. Κάνουν κάτι χειρότερο, κατασκευάζουν αλήθειες. Οπως έλεγε και ο υπουργός προπαγάνδας των ναζί Γκέμπελς "Λέγε, λέγε κάτι θα μείνει". Μας εμφυτεύουν τις κρίσεις τους, αργά και μεθοδικά, και λειτουργούν σαν μηχανές παραγωγής φόβου καθώς διαμορφώνουν μονίμως συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Διοικούν τις εντολές του φόβου, "κλειδώσου στο σπίτι, υπάρχει εγκληματικότητα", "πρόσεχε τι τρως, υπάρχουν διατροφικά σκάνδαλα", "πρόσεχε το παιδί σου, υπάρχει η μάστιγα των ναρκωτικών". Οι πληροφορίες τους παρουσιάζονται σαν αλήθειες, ενώ αποσυνδέουν κάθε γεγονός από το κοινωνικό περιβάλλον, τις αιτίες που συμβάλλουν στην τέλεσή του, το περιεχόμενό του όπως και το νόημά του και το υποβιβάζουν στο κώδικα των συμβάντων. Ετσι ο λοιμός σε μια αφρικανική χώρα συμβαίνει παράλληλα με την τελευταία επίδειξη μόδας του Versage», είχαν γράψει σε άλλο σημείο.

Και κατέληγαν: «(...) Ο καιρός που είσασταν στο "απυρόβλητο" τελείωσε. Δεν αναφερόμαστε στους τεχνικούς του καναλιού. Οχι γιατί τους συμπαθούμε, αλλά αφού είναι τόσο ελεεινοί και τιποτένιοι που για λίγα φράγκα ξεπουλάνε τη συνείδησή τους και γίνονται τα τσιράκια των αρχιρουφιάνων, προτιμάμε να τους χρησιμοποιούμε σαν σάκους του μποξ σε καμιά πορεία. Ας το γνωρίζουν πια οι εντολοδόχοι του συστήματος, ότι καμία πρόφαση δεν τους εξασφαλίζει την ασφάλειά τους. Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες της μιντιακής δημοσιογραφίας ότι εκτός από τα σάλια που αφήνουν πίσω τους για να κολακεύουν τους καθεστωτικούς προϊσταμένους τους και τα συμφέροντα των χορηγών τους, σύντομα θ' αφήσουν κι αίμα»! *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Σχετικά θέματα: Δολοφονία Σωκράτη Γκιόλια
Ρεπόρτερ από τα 19
Καρτέρι με πρόσχημα την κλοπή του Ι.Χ.
Οργή, θλίψη και «κατηγορώ»
Δύο δολοφονικά «χτυπήματα» από το 2009
Για το ίδιο θέμα
Ρεπόρτερ από τα 19
Καρτέρι με πρόσχημα την κλοπή του Ι.Χ.
Οργή, θλίψη και «κατηγορώ»
Δύο δολοφονικά «χτυπήματα» από το 2009
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Δολοφονία Σωκράτη Γκιόλια
Ο εφιάλτης ξαναχτύπησε
Ρεπόρτερ από τα 19
Καρτέρι με πρόσχημα την κλοπή του Ι.Χ.
Οργή, θλίψη και «κατηγορώ»
Δύο δολοφονικά «χτυπήματα» από το 2009
Περιβάλλον
«Σταματήστε την καύση αποβλήτων στο ΤΙΤΑΝ»
«Τα λόγια δεν πίνονται»
Πυρκαγιές
Επιασαν δουλειά οι πραγματογνώμονες
Τρεις φωτιές τη Δευτέρα
Ιόνια Οδός
Το ΣτΕ «έδιωξε» την Ιόνια Οδό από τη λίμνη Καϊάφα
Συλλογική σύμβαση
0,5% πάνω από τον ΣΕΒ «δίνουν» οι εφοπλιστές
Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων
«Στην πολιτεία οι ευθύνες για τους επίορκους στο Δημόσιο»
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Ενεργειακό «λίφτινγκ» σε κρατικά κτίρια
Διαδίκτυο
Βομβαρδισμός από ενοχλητικά e-mails
Προστατευτείτε με τρία αντίδοτα
ΑμεΑ
Συνάντηση νέων με προβλήματα όρασης
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Αλαλούμ στη μεταφορά των νωπών ελληνικών προϊόντων
Μεταφορές
«Επένδυση σε φορτηγά, όχι σε άδειες»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
«Ναυάγησε» στην Ελλάδα διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών
«Κινηματογραφική» ληστεία
Εγκατέλειψαν τα κοριτσάκια τους
Αθώος ο αστυνομικός
Πυρκαγιά στα ...κρατητήρια
Καινοτόμος μέθοδος
Ενα πεπτίδιο, λύση στη μάχη κατά του καρκίνου
Υπουργείο Υγείας
«Πόθεν έσχες» και για τους διευθυντές ΕΣΥ
Προσοχή στις περιοχές όπου απαγορεύεται το κολύμπι
Μουσείο απολιθωμένου δάσους
Το Σίγρι γιορτάζει...
Υπουργείο Παιδείας
Τριπλάσια κονδύλια για την έρευνα
Άλλες ειδήσεις
Ακύρωση συναυλίας
Στην εντατική από ηλεκτροπληξία
Νέα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία