Έντυπη Έκδοση

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΕ 100 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Αγωγές-μαμούθ απολυμένων της Ο.Α.

«Κανένας δεν έχει την αντοχή να περιμένει μέχρι την ωρίμανση των ομολόγων από το 2023 έως το 2042»

Η κρατική Ολυμπιακή Αεροπορία μπορεί να έκλεισε το 2009, αλλά άφησε πίσω της «ανοιχτά μέτωπα». Το κυριότερο από αυτά έχει να κάνει με τις αποζημιώσεις των απολυμένων εργαζομένων, οι οποίοι υπέστησαν με τον πιο οδυνηρό τρόπο την είσοδο της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης.

Πλήρες θέμα...

 • Οικονομική κρίση

  • ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Εμπρός στο δρόμο που (δεν) χάραξε η Αργεντινή
   Εικόνες χάους στο Μπουένος Αϊρες τον Δεκέμβριο του 2002, που μακάρι να μην τις ξαναδούμε Αναμφίβολα η Αργεντινή υπήρξε το εναλλακτικό υπόδειγμα ανάπτυξης για την Ελλάδα μέχρι πρόσφατα, επειδή ακριβώς χρεοκόπησε υποτιμώντας 74% το νόμισμά της το 2002 και επειδή διέγραψε σημαντικό μέρος του χρέους της κόντρα στα συμφέροντα της διεθνούς πιστωτικής ελίτ και αψηφώντας παράλληλα τις οδηγίες του ΔΝΤ.
  • Οι τέσσερις κρίσιμες διαφορές μεταξύ των δύο οικονομιών
   Μπορεί η Ελλάδα να ακολουθήσει το δρόμο της Αργεντινής ; Από τα στοιχεία προκύπτουν ορισμένες κρίσιμες διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής που αξίζει να σημειωθούν.
  • Πόσο λειτουργικό είναι σήμερα το μοντέλο με το πέσο
   Μπορεί οι πραγματικοί μισθοί να αυξήθηκαν σημαντικά σε όρους πέσο, όμως το πόσο κανείς δεν το γνωρίζει ακριβώς, στο βαθμό που η Αργεντινή μαγειρεύει τα στοιχεία του πληθωρισμού της, όπως έκανε η Ελλάδα με το δημόσιο έλλειμμα, με συνέπεια ακόμη και το ΑΕΠ της να είναι πιθανόν υπερτιμημένο.
 • Αλιεία

  • ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ Μας κόβουν μαρίδα, αθερίνα
   Στήριξη αλιευτικού-καταδυτικού τουρισμού, υδατοκαλλιεργειών, θαλάσσιας ενέργειας, ισοπολιτεία του Ευρωπαίου ψαρά έναντι των συναδέλφων του από τρίτες χώρες, αλλά ξεχάστε ουζομεζέδες. Ψιλό μαριδάκι κι αθερίνα μόνο σε αναμνηστικά ημερολόγια και φωτογραφίες επιτάσσει η νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική (ΚΑΛΠ).
  • Αγοραπωλησίες δικαιωμάτων
   Με τη νέα ΚΑΛΠ η Ελλάδα καλείται ν' ανταποκριθεί στα πολυετή σχέδια διαχείρισης της αλιείας και στο ζήτημα της μέγιστης βιώσιμης απόδοσης.
 • Αγροτικά θέματα

  • ***ΣΥΡΙΖΑ Χαράτσι των ΕΑΣ σε παραγωγούς
   Για εκβιαστικές πληρωμές από μέρους ορισμένων Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κάνει λόγο ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Αγροτικού, στο πλαίσιο των δηλώσεων ΟΣΔΕ, που αφορούν κατάθεση δικαιολογητικών για επιδοτήσεις στους αγρότες.
 • Παγκόσμια οικονομία

  • Κίνα - ΗΠΑ: μπρα ντε φερ των δύο υπερδυνάμεων
   Η ανακοίνωση στις αρχές της εβδομάδας πως οι ρυθμοί ανάπτυξης της Κίνας υποχώρησαν το β' τρίμηνο του 2013 στο 7,5% προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις για το μέλλον της κινεζικής και παγκόσμιας οικονομίας.
 • Απασχόληση και ανεργία

  • Ινστιτούτο Levy: Ανεργία 34% το 2016
   Με τίτλο «Η ελληνική οικονομική κρίση και η εμπειρία της λιτότητας: μία στρατηγική ανάλυση», το Οικονομικό Ινστιτούτο Levy παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του τις προβλέψεις ενός νέου μακροοικονομικού μοντέλου για την Ελλάδα που κατασκεύασαν οι Δ.Παπαδημητρίου, Μιχάλης Νικηφόρος και Gennaro Zezza σε συνεργασίαμε το Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, όπου κι αποτιμούν τόσο τις πραγματικές τάσεις της οικονομίας με βάση τη τρέχουσα πολιτική της λιτότητας όσο και την εναλλακτική τροχιά που θα μπορούσε να ακολουθήσει υπό ορισμένες προϋποθέσεις.