Έντυπη Έκδοση

Απολογία τον Σεπτέμβριο ζητά ο Ακης

Το πάγιο αίτημα του Ακη Τσοχατζόπουλου να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, ο χρόνος έναρξης των απολογιών αλλά και η κατάθεση του πατέρα της Βίκυς Σταμάτη χαρακτήρισαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Οπως γνωστοποίησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού, τις επόμενες ημέρες θα υποβάλουν αίτημα προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση του δικαστηρίου για μη κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ. Ομως την τύχη του αιτήματος προδιέγραψε η εισαγγελέας της έδρας Γεωργία Αδηλίνη: «Δεν έχετε κανένα λόγο να το επαναφέρετε. Το δικαστήριο και μόνο αυτό κρίνει αν τα αποδεικτικά στοιχεία είναι αρκετά ή όχι».

Παράλληλα ζήτησαν, επικαλούμενοι τον όγκο της δικογραφίας, να ξεκινήσει η απολογία του Ακη Τσοχατζόπουλου στις 2 Σεπτεμβρίου και όχι στις 29 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της έδρας. «Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να προετοιμαστεί σε τόσο λίγο χρόνο. Είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε τη διαδικασία και τις απογευματινές ώρες. Η απολογία Τσοχατζόπουλου είναι κρίσιμη. Θέλουμε η βαριά ατμόσφαιρα να φύγει», ανέφερε ο συνήγορός του Λ. Κοτσαλής.

Την κόρη του Βίκυ Σταμάτη, που ήταν ένα απλό κορίτσι και δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση με όλα όσα της αποδίδονται, υπερασπίστηκε ο πατέρας της Δημήτρης, ο οποίος χαρακτήρισε το περίφημο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου «σπιτάκι 150 τετραγωνικών μέτρων». «Η κόρη μου ήταν μια απλή κοπέλα. Μεγάλωσε σε ένα χωριό 1.000 κατοίκων, δεν μπορεί να ήξερε τίποτα από όλα αυτά. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως και το αρνί που της έστελνα στην Αθήνα πλήρωνα το ταξί, για να μην πληρώσει τίποτα εκείνη».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
Υπόθεση υποβρυχίων
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Εκβιάζει μέσα, ελπίζει έξω
Τρόικα
Τελειώνουν οι δόσεις, αρχίζει η στέρηση
ΣΥΡΙΖΑ
Θλιβερός και βουβός μπροστά στον Σόιμπλε
Η συνισταμένη τής καρδιάς τους
Νέος γραμματέας και Πολιτική Γραμματεία
Πολιτικοί αρχηγοί
Το «γαμώ το» του... μουνόδρομου
Σόιμπλε
«Εχουν τρελαθεί τελείως αυτοί οι Ελληνες;»
Κύπρος
Επέτειος τουρκικής εισβολής, με αξιολόγηση της τρόικας
Κυπριακό
Η Κύπρος και το δυνάμει θανάσιμο ιστορικό κώνειο
ΑΟΖ
Βενιζέλος με Νταβούτογλου για ΤΑΡ-ΑΟΖ
Δικαστικό ρεπορτάζ
Απολογία τον Σεπτέμβριο ζητά ο Ακης
ΕΡΤ
Βαρύ το «μαύρο» της ΕΡΤ