Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΡΕΚΟΡ ΥΨΟΥΣ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

Η γραφειοκρατία έλιωσε τα φτερά των Ικάρων

Η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία στάθηκε εμπόδιο στην προσπάθεια ομάδας Βρετανών πιλότων να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ ύψους από υπερελαφρό αεροπλάνο. Η «πτήση του Ικάρου» ξεκίνησε από το Χάμσαϊρ την Τετάρτη 7 Αυγούστου με σκοπό να διασχίσουν όλη την Ευρώπη μέχρι τη Σητεία της Κρήτης.

Ο Ρόμπερτ Ράκστραου και ο Ρίτσαρντ Φόστερ, μέσα στο αεροπλάνο Ikarus C42Β, γνώρισαν για τα καλά τις αθάνατες ελληνικές υπηρεσίες Ο Ρόμπερτ Ράκστραου και ο Ρίτσαρντ Φόστερ, μέσα στο αεροπλάνο Ikarus C42Β, γνώρισαν για τα καλά τις αθάνατες ελληνικές υπηρεσίες Στο εγχείρημα συμμετείχαν ο Ρόμπερτ Ράκστραου (Robert Rackstraw) και ο Ρίτσαρντ Φόστερ (Richard Foster) με ένα αεροπλάνο τύπου D-MFSL (Ikarus C42Β). Τους συνόδευαν ο Ανγκους Λέισι Χούλμπερτ (Angus Lacy-Hulbert) με τη Σάρα Φιλπ (Sarah Philp), οι οποίοι επέβαιναν σε ένα δεύτερο αεροπλάνο G-CFIY (Ikarus C42 FB100), το οποίο καταγράφει τα δεδομένα της αποστολής.

Ωστόσο, όπως σχολιάζει η τοπική εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» η οποία παρουσίασε τη διαδρομή τους, «...με το που έφτασαν στη Σητεία γνώρισαν για τα... καλά την Ελλάδα και τη γραφειοκρατία της». «Μέχρι και ότι θα μας κλειδώσουν μέσα στο αεροδρόμιο, μας είπαν, επειδή έπρεπε να κλείσει», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της ομάδας «Ικαρος». Εν τέλει επιχείρησαν την περασμένη Πέμπτη το πρωί να ξεκινήσουν για την κατάρριψη του ρεκόρ. Το ραντεβού είχε οριστεί για τις 6.30 το πρωί «αφού τότε υποτίθεται ότι θα άνοιγε το αεροδρόμιο της Σητείας», αναφέρουν χαρακτηριστικά και συνεχίζουν:

«Ο θυρωρός εμφανίστηκε ένα δεκάλεπτο αργοπορημένος και τότε ξεκίνησε η "διασκέδαση"».

Ολος ο εξοπλισμός τους έπρεπε να περάσει από ακτίνες Χ, να συμπληρώσουν έγγραφα για τα σχέδια πτήσης και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά και να ετοιμάσουν το αεροπλάνο. Μοιραία έχασαν το χρονικό περιθώριο για να πετύχουν το εγχείρημά τους, το οποίο απαιτούσε συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.

«Είχαμε διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι θα μπορούσαμε να το επαναλάβουμε τις επόμενες τρεις ημέρες, έτσι είχαμε ακόμη τρεις ευκαιρίες. Αλλά όλα πήγαν στραβά», αναφέρουν οι Βρετανοί.

Οπως ενημερώθηκαν από το αεροδρόμιο, έπρεπε να καταθέσουν εγγράφως αίτημα για χρήση των «σλοτς» που τους είχαν υποσχεθεί ότι θα είναι διαθέσιμα και να περιμένουν επτά ημέρες για την έγκρισή του! Με τον πύργο ελέγχου και έναν οδηγό ταξί να είναι οι μόνοι που προσπαθούσαν να τους βοηθήσουν, ήρθε και μια άσκηση του ΝΑΤΟ στην περιοχή με αποτέλεσμα να χαθεί και η Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο».

Η σελίδα με το εγχείρημά τους και με σχετικές φωτογραφίες στο Facebook είναι στη διεύθυνση: https://www. facebook.com/FlightOfIkarus

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κρήτη
Σχετικά θέματα: Κρήτη
Στην Εντατική από ανεξέλεγκτη βοσκή!
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Κρήτη
Η γραφειοκρατία έλιωσε τα φτερά των Ικάρων
Στην Εντατική από ανεξέλεγκτη βοσκή!
ΔΕΗ
Εισαγγελική έρευνα για τις συμβάσεις συντήρησης
Μισή συγγνώμη από ΔΕΗ για Σαντορίνη
Υγεία
Αρρωστος χωρίς χαρτιά και γιατρειά
Να πληρώσουν, λέει, και οι Ευρωπαίοι
ΥΠΕΚΑ
Ο ρυπαίνων πληρώνει με ρυθμό χελώνας
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Στοπ στις απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία
ΠΟΑΣΥ
Γυμνοί αστυνομικοί απέναντι στα θηρία
Πυροσβεστική Υπηρεσία
Πέθαναν αβοήθητοι
ΣΔΟΕ
Παντός κεφιού οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Επικελευστής βρέθηκε νεκρός
Δικαστικό ρεπορτάζ
Προφυλακισμένος κυνηγά καταζητούμενο
Σεισμοί
Ανησυχητική η επιμονή Εγκέλαδου στην Αμφίκλεια
Κτηνοτροφία
Εσφιξαν τα γάλατα για τους κτηνοτρόφους
Ναυτικά ατυχήματα
Τράκαραν, εν πλω, φουσκωτό με θαλάσσιο ταξί στο Πόρτο Χέλι
Εξόρυξη χρυσου
«Διάτρητη η μελέτη της Eldorado για την εξόρυξη στο Πέραμα Εβρου»