Έντυπη Έκδοση

Γυμνοί αστυνομικοί απέναντι στα θηρία

Δεν ήταν πάνοπλοι όλοι οι αστυνομικοί που έπαιρναν μέρος στα μπλόκα και στις ενέδρες για τη σύλληψη των επικίνδυνων δραπετών από τις Φυλακές Τρικάλων, τον Ιούλιο. Σε αρκετές περιπτώσεις οι αστυνομικοί είχαν για μοναδική προστασία τους το πουκάμισό τους, ενώ θα έπρεπε να απαντήσουν στις ριπές των Καλάσνικοφ και στις χειροβομβίδες των δραπετών μόνο με το περίστροφό τους.

Αλεξίσφαιρα γιλέκα και κατάλληλος οπλισμός θεωρούνται πολυτέλεια στο κυνήγι των κακοποιών Αλεξίσφαιρα γιλέκα και κατάλληλος οπλισμός θεωρούνται πολυτέλεια στο κυνήγι των κακοποιών Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός ενός -καθαρά θέμα τύχης- αστυνομικού, καθώς, όπως και αρκετοί συνάδελφοί του, δεν είχε εφοδιαστεί με αλεξίσφαιρο γιλέκο και βαρύ οπλισμό.

Αρκετές φορές έφευγαν από το ένα σημείο για να στήσουν ενέδρα σε κάποιο άλλο, όχι λόγω επιχειρησιακής τακτικής, αλλά επειδή κάποιοι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί ανταγωνίζονταν ο ένας τον άλλο «σ' έναν απίστευτο αγώνα δρόμου διαδοχής για το ποιος θα επικρατήσει στις επερχόμενες κρίσεις».

Επιστολή διαμαρτυρίας

Αυτά αναφέρει σε επιστολή της προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) η υπεύθυνη των Διεθνών Σχέσεων της Γραμματείας Γυναικών της ΠΟΑΣΥ, Ελένη Βρύση, μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας.

Και όπως επισημαίνει, όταν διαμαρτυρήθηκε για τον ελλιπή εξοπλισμό των συναδέλφων της σε μπλόκο στο οποίο ήταν επικεφαλής, το αποτέλεσμα ήταν όχι να τους φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα και αυτόματα όπλα, αλλά η αντικατάστασή της από το συγκεκριμένο μπλόκο.

Η Ε. Βρύση τονίζει ότι λόγω της κούρασης από τα συνεχιζόμενα 12ωρα και 16ωρα μπλόκα και του ελλιπούς οπλισμού, οι αστυνομικοί εύχονταν να μην πέσουν σε κάποια συμπλοκή με τους δραπέτες, φοβούμενοι μήπως δεν μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της στιγμής.

«Επειτα απ' όλα αυτά, ήταν "ευχής έργον" η όλη επιχείρηση να λήξει "μόνο" με τον τραυματισμό του συναδέλφου στη Βροσύνα, και λέω "ευχής έργον" γιατί, ενώ καλούμαστε με εξοπλισμό που δεν ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα της επιχείρησης, προκειμένου ν' αντιμετωπίσουμε κακοποιούς οι οποίοι είναι αποφασισμένοι για όλα, απ' ό,τι τουλάχιστον φάνηκε, εμείς δεν εφοδιαζόμαστε ούτε με τα απαραίτητα, πλην του ατομικού μας οπλισμού», τονίζει.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σωφρονιστικό σύστημα
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Κρήτη
Η γραφειοκρατία έλιωσε τα φτερά των Ικάρων
Στην Εντατική από ανεξέλεγκτη βοσκή!
ΔΕΗ
Εισαγγελική έρευνα για τις συμβάσεις συντήρησης
Μισή συγγνώμη από ΔΕΗ για Σαντορίνη
Υγεία
Αρρωστος χωρίς χαρτιά και γιατρειά
Να πληρώσουν, λέει, και οι Ευρωπαίοι
ΥΠΕΚΑ
Ο ρυπαίνων πληρώνει με ρυθμό χελώνας
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Στοπ στις απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία
ΠΟΑΣΥ
Γυμνοί αστυνομικοί απέναντι στα θηρία
Πυροσβεστική Υπηρεσία
Πέθαναν αβοήθητοι
ΣΔΟΕ
Παντός κεφιού οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Επικελευστής βρέθηκε νεκρός
Δικαστικό ρεπορτάζ
Προφυλακισμένος κυνηγά καταζητούμενο
Σεισμοί
Ανησυχητική η επιμονή Εγκέλαδου στην Αμφίκλεια
Κτηνοτροφία
Εσφιξαν τα γάλατα για τους κτηνοτρόφους
Ναυτικά ατυχήματα
Τράκαραν, εν πλω, φουσκωτό με θαλάσσιο ταξί στο Πόρτο Χέλι
Εξόρυξη χρυσου
«Διάτρητη η μελέτη της Eldorado για την εξόρυξη στο Πέραμα Εβρου»