Έντυπη Έκδοση

Προφυλακισμένος κυνηγά καταζητούμενο

Την εγγραφή προσημείωσης, μέχρι του ποσού των 7,1 εκατομμυρίων ευρώ, σε ακίνητο στην περιοχή του Ψυχικού, το οποίο ανήκει σε εταιρεία συμφερόντων του Αναστάσιου Πάλλη, καταζητούμενου πρώην συνεργάτη του Βίκτορα Ρέστη, αποφάσισε το Πρωτοδικείο Αθήνας.

Η ετυμηγορία ήλθε μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει τον περασμένο Νοέμβριο ο κατηγορούμενος για επισφαλή δάνεια μεγαλοεπιχειρηματίας, ο οποίος εδώ και μερικές εβδομάδες έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Οπως αναφέρουν άνθρωποι του περιβάλλοντος Ρέστη, το ποσό που επιδικάστηκε θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική Δικαιοσύνη στην άποψη ότι το δάνειο των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο κατηγορείται ο επιχειρηματίας, είναι τυπικά εγγυημένο.

Πολλά τα λεφτά

Πρόκειται για το ίδιο δάνειο, για το οποίο ο Βίκτωρ Ρέστης είχε καταθέσει -προσδοκώντας ευνοϊκότερη μεταχείριση από τις δικαστικές αρχές- στον εκκαθαριστή της FBB το ποσό των 6,2 εκατομμυρίων ευρώ (σ.σ. 5,8 εκατομμύρια ευρώ, συν τους τόκους και τα έξοδα).

Οπως άλλωστε φέρεται να έχει υποστηρίξει ενώπιον της αρμόδιας για θέματα διαφοράς ανακρίτριας Ρέας Κατσιβέλη, που χειρίζεται την υπόθεση, ο ίδιος ουδέποτε ιδιοποιήθηκε το ποσό: «Πραγματικός δανειολήπτης είναι ο Αναστάσιος Πάλλης. Για λόγους ηθικής τάξης κατέβαλα το πλήρες κεφάλαιο συν τόκους και έξοδα, ύψους περίπου 6,2 εκατ. ευρώ», ενώ έχει αναφέρει πως θα διεκδικήσει το ποσό από τον καταζητούμενο Αν. Πάλλη, στον οποίο επιρρίπτει όλη την ευθύνη για την εμπλοκή του. Αλλωστε, ο Βίκτωρ Ρέστης, μέσω του νομικού του επιτελείου, έχει ήδη καταθέσει μηνύσεις και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων τόσο κατά του Αν. Πάλλη όσο και κατά του Δημ. Καλλιμάνη, εις βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης.

Και όλα αυτά ενώ αναμένεται και η απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου σχετικά με την αίτηση αποφυλάκισης, που κατέθεσε η υπεράσπιση Ρέστη τέσσερις ημέρες μετά την προφυλάκισή του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Κρήτη
Η γραφειοκρατία έλιωσε τα φτερά των Ικάρων
Στην Εντατική από ανεξέλεγκτη βοσκή!
ΔΕΗ
Εισαγγελική έρευνα για τις συμβάσεις συντήρησης
Μισή συγγνώμη από ΔΕΗ για Σαντορίνη
Υγεία
Αρρωστος χωρίς χαρτιά και γιατρειά
Να πληρώσουν, λέει, και οι Ευρωπαίοι
ΥΠΕΚΑ
Ο ρυπαίνων πληρώνει με ρυθμό χελώνας
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Στοπ στις απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία
ΠΟΑΣΥ
Γυμνοί αστυνομικοί απέναντι στα θηρία
Πυροσβεστική Υπηρεσία
Πέθαναν αβοήθητοι
ΣΔΟΕ
Παντός κεφιού οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Επικελευστής βρέθηκε νεκρός
Δικαστικό ρεπορτάζ
Προφυλακισμένος κυνηγά καταζητούμενο
Σεισμοί
Ανησυχητική η επιμονή Εγκέλαδου στην Αμφίκλεια
Κτηνοτροφία
Εσφιξαν τα γάλατα για τους κτηνοτρόφους
Ναυτικά ατυχήματα
Τράκαραν, εν πλω, φουσκωτό με θαλάσσιο ταξί στο Πόρτο Χέλι
Εξόρυξη χρυσου
«Διάτρητη η μελέτη της Eldorado για την εξόρυξη στο Πέραμα Εβρου»