Έντυπη Έκδοση

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ «ΕΦΟΔΟΣ» ΣΑΒΒΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

«Πληρώνω ή φεύγω...»

Παρουσίασε τη νέα Τούμπα, νέο προπονητικό κέντρο και επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ

Ενώπιον ενός κοινού που χειροκροτούσε, αλλά αν και εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο, ελέω των ξένων «κηδεμόνων» μας, δύσκολα μπορούν να πάρουν την τελική απόφαση, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης έκλεψε την παράσταση με την εντυπωσιακή, από κάθε άποψη, «τελική του επίθεση» για τη ρύθμιση των χρεών.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ απαίτησε, εν ολίγοις, να πληρώσει τα γνωστά 11 εκατ. ευρώ και να απαλλαγεί από τα υπόλοιπα 20 εκατ. ευρώ των προσαυξήσεων των χρεών της ΠΑΕ, για να:

**επενδύσει άμεσα 80 εκατ. ευρώ και μακροπρόθεσμα 150 εκατομμύρια,

**ανακατασκευάσει σε εντυπωσιακό υπερσύγχρονο γήπεδο την Τούμπα, έργο ύψους 40 εκατ. ευρώ,

**κατασκευάσει σύγχρονο αθλητικό κέντρο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, που θα περιλαμβάνει γήπεδα, ξενώνες, ξενοδοχείο, κερκίδα 5.000 θέσεων στο κλειστό γήπεδο, πάρκινγκ, γήπεδα τένις, γήπεδα μπάσκετ κ.ά., έργο ύψους 25 εκατ. ευρώ,

**επενδύσει άλλα 15 εκατ. ευρώ σε άλλα αθλητικά έργα.

Ενώπιον πολιτικών, βουλευτών, πολιτευτών, θεσμικών παραγόντων, πλήθος δημοσιογράφων και φίλων της ομάδας, έγινε πρώτα μια παρουσίαση μέσω βίντεο του έργου Σαββίδη μέχρι τώρα. Αναφέρθηκε πως το σύνολο της επένδυσης είναι 25 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία 12 δόθηκαν στο ελληνικό Δημόσιο, 500.000 για τη Νέα Μεσημβρία, 10 εκατ. για να καλυφθούν υποχρεώσεις πρώην παικτών και 1,5 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου της Τούμπας. Ακόμη αναφέρθηκε πως για τα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ δαπανήθηκε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου.

Και στο τέλος ο Σαββίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις ή τοποθετήσεις βουλευτών, επεσήμανε πως: «Η χώρα έχει ανάγκη επενδυτές από το εξωτερικό και εμείς είμαστε τέτοιοι. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα χρήματα και εμείς τα φέρνουμε, λέμε πάρτε τα. Λέμε πώς θα επενδύσουμε και με ποιους όρους και προϋποθέσεις. Οχι, δεν επενδύουμε σε αγαθοεργίες. Ολοι λένε ότι αγαπάνε το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ.

Ενδεχομένως ήρθε η στιγμή να αποδείξουν την αγάπη στον ΠΑΟΚ με ενέργειες και πράξεις. Είπαμε πριν από ένα χρόνο στην κυβέρνηση ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε τα χρέη του ΠΑΟΚ. Δίνουμε 11 εκατ. ευρώ, αν δεν τα θέλετε, δεν θα πάρετε τίποτα, αλλά αυτό σταματάει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα τμήμα της οικονομίας της Ελλάδας.

»Θέλουμε η λάσπη που συγκεντρώθηκε στο σώμα του ΠΑΟΚ να καθαριστεί. Δυστυχώς, το κράτος βρίσκεται υπό την επιρροή της τρόικας. Οι αποφάσεις της τρόικας δεν είναι απόλυτη λύση για την Ελλάδα. Δεν μπορώ να επενδύσω σε μια χώρα που δεν με θέλουν. Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να καταβάλει το κεφάλαιο και κάθε χρόνο 10 εκατ. ευρώ σαν ετήσιους φόρους. Με αυτό τον τρόπο, τον πρώτο χρόνο από την υλοποίηση της απόφασης ο δημόσιος προϋπολογισμός θα πάρει από τον ΠΑΟΚ ένα ποσό άνω των 20 εκατ. ευρώ και θα είναι η έναρξη για την υλοποίηση του προγράμματος των 80 εκατ. ευρώ, από το σύνολο των 150 εκατ. ευρώ που θέλουμε να επενδύσουμε στον ΠΑΟΚ. Ολα αυτά δεν αξίζουν την προσοχή του κράτους;».

Πάντως βουλευτές, όπως ο κ. Κοντός, πρότειναν να καταγραφεί μια πρόταση η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή, υπογεγραμμένη απ' όλους τους παρευρισκομένους και να προχωρήσει μια τροπολογία σε νομοσχέδιο ώστε να «περάσει» η ρύθμιση των χρεών, όπως ζητά ο Σαββίδης. Και στην τοποθέτησή του ο Σαββίδης απάντησε: «Δυστυχώς, οι περισσότεροι βουλευτές είναι φίλαθλοι του Ολυμπιακού!».

Ο ομογενής επιχειρηματίας πήρε θέση και για το ζήτημα Κάτσε: «Επιτρέπεται το πρόβλημα με τον Κάτσε η Χρυσή Αυγή να το ανεβάσει σε τέτοιο πολιτικό βαθμό; Ο ΠΑΟΚ θα λύνει τα προβλήματά του εσωτερικά. Σε έναν βαθμό αυτή η πράξη του Κάτσε μάς άνοιξε τα μάτια. Τώρα καθόμαστε και μελετάμε αυτό το θέμα, έτσι ώστε οι άνθρωποι που δεν είναι έτοιμοι στην ελληνική νοοτροπία να τους προετοιμάζουμε κανονικά. Σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα. Θα έρθει η ημέρα που ο ΠΑΟΚ θα ανακοινώσει ότι όλη η Ελλάδα είναι χώρος δράσης του ΠΑΟΚ».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
ΠΑΟΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
ΠΑΟΚ
«Πληρώνω ή φεύγω...»
Ποδόσφαιρο
Διορθώνει κακώς κείμενα και δίνει ευκαιρίες ο Μίτσελ
Κίνδυνος καμπάνας
Νταμπίζας: Συνεπής η ΠΑΕ
Λύτρωση μ' ανατροπή
Νίκη για Αλκμααρ, «βόμβα» από τη Σουόνσι
Μπάσκετ
Τρινκιέρι: Εκανα πολλά λάθη, εγώ φταίω
Ευρωμπάσκετ 2013
Ημιτελικός Λιθουανίας -Κροατίας