Έντυπη Έκδοση

Η ΑΕΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Κίνδυνος καμπάνας

Βαριές «καμπάνες» αντιμετωπίζει η ΑΕΚ λόγω των επεισοδίων στο φιλικό παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον Ιωνικό. Ο αθλητικός εισαγγελέας Κ. Πετρόπουλος άσκησε δίωξη, βάσει του άρθρου 15, παράγραφος 3 (ρίψεις αντικειμένων) και παράγραφος 4 (είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο), επίσης βάσει του άρθρου 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (δυσφήμηση του αθλήματος), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013.

Υπόλογη για τους οπαδούς της η ΑΕΚ Υπόλογη για τους οπαδούς της η ΑΕΚ Αν εφαρμοστούν οι διατάξεις αυτές, η Ενωση κινδυνεύει με χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να φθάσει μέχρι τις 120.000 και 240.000 ευρώ αντίστοιχα για κάθε περίπτωση, με αφαίρεση τριών βαθμών και, τέλος, με τιμωρία της έδρας της, έως τρεις και τέσσερις αγωνιστικές αντίστοιχα, κεκλεισμένων των θυρών.

Ο ίδιος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας πάντως δεν άσκησε δίωξη πριν από λίγες ημέρες για ανάλογα παραπτώματα στον Ολυμπιακό, οι οπαδοί του οποίου δημιούργησαν ανάλογης έκτασης επεισόδια (καθυστέρησε η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου) στο εκτός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό. Στην ΑΕΚ υπάρχει δυσφορία γιατί θεωρούν πως το θέμα μεγαλοποιήθηκε λόγω της κόντρας που έχει ξεσπάσει εσχάτως ανάμεσα σε Μελισσανίδη-Μαρινάκη. Υπάρχει κι άλλος λόγος όμως, που έχει να κάνει με τη συμπεριφορά των οπαδών.

Μπορεί να προκλήθηκαν από οπαδούς του Ιωνικού, αλλά το μήνυμα το οποίο θέλει να περάσει ο Μελισσανίδης στον κόσμο είναι «αυτοσυγκράτηση» αφ' ενός και αφ' ετέρου «όχι απάντηση στις προκλήσεις».

Η ΑΕΚ σκέφθηκε τους ανέργους φίλους της και δίνει τη δυνατότητα εντός μιας εβδομάδας (23-30 Σεπτεμβρίου) να αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας με 30 ευρώ (Θύρες: 3, 5, 13 και 1-35).

Στην ανακοίνωση του συλλόγου τονίζεται πως «απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ», ενώ δεν θα ισχύσει και το προνόμιο αγοράς μετοχών υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Πρόστιμα/κλήσεις/ποινές
ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
Αθλητική βία
Αθλητική Δικαιοσύνη
Σχετικά θέματα: Ποδόσφαιρο
Διορθώνει κακώς κείμενα και δίνει ευκαιρίες ο Μίτσελ
Νταμπίζας: Συνεπής η ΠΑΕ
Λύτρωση μ' ανατροπή
Νίκη για Αλκμααρ, «βόμβα» από τη Σουόνσι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
ΠΑΟΚ
«Πληρώνω ή φεύγω...»
Ποδόσφαιρο
Διορθώνει κακώς κείμενα και δίνει ευκαιρίες ο Μίτσελ
Κίνδυνος καμπάνας
Νταμπίζας: Συνεπής η ΠΑΕ
Λύτρωση μ' ανατροπή
Νίκη για Αλκμααρ, «βόμβα» από τη Σουόνσι
Μπάσκετ
Τρινκιέρι: Εκανα πολλά λάθη, εγώ φταίω
Ευρωμπάσκετ 2013
Ημιτελικός Λιθουανίας -Κροατίας