Έντυπη Έκδοση

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΔΕ)

Μέτωπο δημάρχων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σίμος Ρούσσος
Πανελλαδική παράταξη με το όνομα «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» ίδρυσαν οι 21 δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των επερχόμενων εκλογών της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Πλήρες θέμα...

 • Τοξικά Απόβλητα

  • Η φοροδιαφυγή, η μαύρη εργασία και τα κυκλώματα ξεφαντώνουν ΤΟΞΙΚΑ απόβλητα στην πόρτα μας
   Τι δείχνουν οι 5 τόνοι που βρέθηκαν στον Ασπρόπυργο * Ευρωπρόστιμα για απουσία εθνικού σχεδίου διαχείρισης Τι είδαν στον Ασπρόπυργο οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος και η Αστυνομία ΣΑΝ μανιτάρια φυτρώνουν, στις βιομηχανικές ζώνες της χώρας, παράνομοι χώροι αποθήκευσης επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων, που εν συνεχεία απορρίπτονται ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον. Κάτω από τη μύτη της πολιτείας διογκώνεται η λειτουργία του κυκλώματος της παράνομης διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων, με τζίρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, φοροδιαφυγή και μαύρη εργασία. Στον Ασπρόπυργο οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος και η Περιβαλλοντική Αστυνομία εντόπισαν επικίνδυνα τοξικά άνω των πέντε τόνων. Η Ε.Ε. επιβάλλει στη χώρα μας πρόστιμο 72.864 ευρώ την ημέρα για την απουσία ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων. Ρεπορτάζ: Α. ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • Θύμα αποτρόπαιου εγκλήματος 59χρονη στη Νάξο
   Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Νάξου από τη δολοφονία της 59χρονης Κατερίνας Ζαζάνη, στην απομονωμένη οικία της, στο οικισμό του Γαλανάνδου. Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου βρήκαν το θύμα με δεμένα χέρια και τυλιγμένο λαιμό με ύφασμα με το οποίο φαίνεται πως ο θύτης τη στραγγάλισε και έτσι προκλήθηκε ο θάνατός της.
 • Εκδηλώσεις

  • ΕΞΑΡΧΕΙΑ: ΜΕ ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ «Κάτω τα χέρια από την πλατεία»
   Κάτοικοι των Εξαρχείων διοργάνωσαν ένα διήμερο φεστιβάλ στην πλατεία και άλλες εκδηλώσεις, αποφασισμένοι να αντιδράσουν στη μαφία, τα ναρκωτικά και την παρακμή που, όπως λένε, καταλαμβάνουν την ιστορική πλατεία. Μόλις ξεκίνησαν τα θεατρικά δρώμενα η πλατεία άρχισε να γεμίζει από πολίτες της περιοχής, που συζητούσαν και διασκέδαζαν. Αυτό το Σαββατοκύριακο οι έμποροι ουσιών δεν πλησίασαν στην πλατεία.
  • Να επιστρέψει η ζωή στο Πεδίον του Αρεως
   Στο πρώην θέατρο «Αλίκη» Με το σύνθημα «Να δώσουμε ζωή στο Πεδίον του Αρεως» έδωσαν ραντεβού το Σαββατοκύριακο οι κάτοικοι της περιοχής στο πάρκο, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να αναδείξουν την έλλειψη ελεύθερων χώρων στο αθηναϊκό κέντρο καθώς και να εκφράσουν την επιθυμία τους να ξαναζωντανέψει ο χώρος πρασίνου, που το τελευταίο διάστημα εμφανίζει σημάδια πλήρους εγκατάλειψης.
  • ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ Ο «ασύρματος» μας φέρνει πιο κοντά
   Το σπιτάκι που έστησε στην πλατεία Συντάγματος η ραδιοερασιτεχνική Ομάδα DX Μία πρωτότυπη πρωτοβουλία πανευρωπαϊκού χαρακτήρα ανέλαβε η Ελληνική Ραδιοερασιτεχνική Ομάδα «DX Plus, Hellenic Radio Amateur Team», η οποία διοργάνωσε εκδήλωση για την επικοινωνία των Ευρωπαίων πολιτών μέσω ασυρμάτου, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο.
 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • Ανεπαρκής και προβληματική η διαχείριση των αποβλήτων
   Ηδιαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων στη χώρα μας παραμένει ανεπαρκής και προβληματική. Προσφάτως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε το θέμα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), το οποίο ζήτησε την επιβολή σωρευτικού προστίμου ύψους 14,9 εκατομμυρίων ευρώ και την επιβολή ημερήσιου προστίμου 72.864 ευρώ, έως ότου η Ελλάδα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, οι οποίες έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί έως το 2013.
  • Η «Αγία» Απελευθέρωση
   Στα παιδικά μου χρόνια στη Λαμία η 18η Οκτωβρίου ήταν μια ιδιαίτερη μέρα. Γιόρταζε ο πολιούχος της πόλης μας, ο Αγιος Λουκάς. Από το πρωί χτυπούσαν οι καμπάνες, τα σχολεία ήταν κλειστά -τι ευτυχία!- και όλοι φορούσαμε τα γιορτινά μας και κατεβαίναμε στην πλατεία Ελευθερίας για να παρακολουθήσουμε τη λιτανεία της εικόνας του Ευαγγελιστή.
 • ΙΓΜΕ

  • * ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «Στον αέρα το ερευνητικό έργο του πρώην ΙΓΜΕ»
   «Σε λίγο δεν θα μείνει τίποτα άλλο, παρά μόνο ένα διοικητικό συμβούλιο που θα αναθέτει όλο το ερευνητικό έργο του ΙΓΜΕ στην αγορά. Αραγε αυτό είναι το όραμα για το αναβαθμισμένο Ινστιτούτο;».
 • Παρουσίαση βιβλίου

  • Οπισθεν ολοταχώς στην ωκεανογραφική έρευνα
   Ο συγγραφέας Γ. Χρόνης «Ηταν μια τραγική ιστορία η πτώση του Σινούκ. Δεν γνώριζε κανείς το σημείο πτώσης στη θάλασσα. Τα στρατιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα δεν διαθέτουν το μαύρο κουτί που εκπέμπει για εντοπισμό τους σε περίπτωση ατυχήματος. Είχαμε μόνο χρόνο και σημείο εξαφάνισης από τα ραντάρ.
 • Τρομοκρατικές οργανώσεις

  • «Ο Επαναστατικός Αγώνας είναι εδώ»
   Επανεμφάνιση της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη με κείμενο 13 σελίδων και σκληρή γλώσσα Ν. Μαζιώτης Μήνυμα στο σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη στέλνει η Πόλα Ρούπα, μέσω του πολυσέλιδου φωτοτυπημένου κειμένου της το οποίο βρέθηκε, στις 17 Οκτωβρίου, έξω από το Πολυτεχνείο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του αναρχικού χώρου.
 • Ανθρώπινα

  • Ευέλικτο... κουαρτέτο «Ο ήχος ως έχει»
   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΟΥΛΗ «Η μουσική είναι ένας μεσίτης μεταξύ της ζωής του νου και της ζωής των αισθημάτων» ΜΠΕΤΟΒΕΝ Οταν οι συστάσεις έρχονται από έναν ειδήμονα, τον μουσικό και μαέστρο Παναγιώτη Θεοδοσίου, σχετικά με ένα περιφερειακό κουαρτέτο «Ο ήχος ως έχει», ένα σύνολο που δεν περνά απαρατήρητο, αποτέλεσμα της φιλίας και συνεργασίας των μελών του, τότε οι εισαγωγές περιττεύουν.
  • Ημέρες κρίσης
   «Ο νους με κρίση σε μέρες με κρίση» είναι ο τίτλος της εσπερίδας που διοργανώνει το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ), με έδρα το ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί αύριο ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτηρίου Φιλοσοφικής Σχολής «Αλέξανδρος Παπαναστασίου», υπό την αιγίδα της International Society of Neurobiology and Psychopharmacology, ανοιχτή στο σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας και στο κοινό.
 • Ενθετο Εργασία & Ασφάλιση

  • 200 νέες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ
   Σε 200 προσλήψεις μόνιμων σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ πρόκειται να προχωρήσει το Κέντρο μέσα στον Οκτώβριο. Αναμένεται να υποβληθεί στο ΑΣΕΠ το αίτημα του υπουργείου Υγείας για τις 200 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ, στην ειδικότητα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, ώστε η έκδοση της προκήρυξης να γίνει άμεσα, καθώς υπάρχουν μεγάλα κενά σε προσωπικό λόγω των συνταξιοδοτήσεων.
  • * ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Δημιουργήστε με... όχημα το αυτοκίνητο του άλλου
   Η ΙΔΕΑ: Δημιουργήστε ένα website (portal) όπου προσφέρετε τη δυνατότητα σε κάθε αυτοκινητιστή να προσωποποιεί το ΙΧ είτε είναι ιδιωτικής χρήσεως είτε επαγγελματικό.
  • ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 8-11 ΜΗΝΩΝ 1.090 προσλήψεις σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ
   Υπογράφτηκε η κοινή υπουργική απόφαση για 101 συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 989 συμβάσεις μίσθωσης έργου σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ δήμων. Οι προσλήψεις αφορούν νοσηλευτές, δασκάλους μουσικής, δασκάλους θεάτρου, φωτογράφους κ.ά.
  • 100 θέσεις ερευνητών στον Γεωργικό Οργανισμό
   Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - Δήμητρα προκηρύσσει την πλήρωση εκατό (100) θέσεων ερευνητών στη βαθμίδα Γ' ή Δ'.
  • Συμβουλευτικό εργαστήριο για ανέργους από τον ΟΑΕΔ
   Ο ΟΑΕΔ, θέτοντας στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, προτίθεται να υλοποιήσει Εργαστήρι Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων στους Νομούς Αττικής, Αχαΐας και Θεσσαλονίκης.
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Στο μικροσκόπιο όσοι εργάζονται λαθραία
   Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι, εκτός από τους 4.500 που το έχουν δηλώσει, εργάζονται λάθρα Ηλεκτρονική διασταύρωση προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι, εκτός από τους 4.500 που το έχουν δηλώσει, εργάζονται λάθρα, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν και τη σύνταξή τους.
  • Πρόσκληση σε 12.489 συνεταιριστικές επιχειρήσεις
   Σε 12.489 Κοινωνικούς επιχειρηματίες απευθύνεται η πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 28 Νοεμβρίου, με τίτλο «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας».
  • ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΟΧΡΕΟΥΣ Σαφάρι για ανείσπρακτες οφειλές στα Ταμεία
   Με νέο έγγραφο δίνεται έμφαση στις οφειλές που έχουν χαρακτηριστεί «ανεπίδεκτα εισπρακτέες» Ανοίγει λογαριασμούς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών για εντοπισμό ενοικίων, μισθών, συντάξεων κ.ά., για να εισπράξει πριν από τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές όσες από αυτές έχουν χαρακτηριστεί «ανεπίδεκτα εισπρακτέες».
  • * ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΣΕΒΕΕ ΣΕ 80 ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δωρεάν συμβουλές σε καινοτόμες εταιρείες
   Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ προσφέρει τη δυνατότητα στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, που έχουν έδρα στο Δήμο Αθηναίων, να λάβουν δωρεάν υποστήριξη σε ζητήματα καινοτομίας.
  • Αντιστρές εργαστήριο
   Στη διαχείριση του στρες και στην ανάπτυξη της ανθεκτικότητας μέσω της αξιοποίησης των δυνατών σημείων στοχεύει το Workshop «Stress & Resilience», που θα πραγματοποιηθεί από την ΟΡ Performance & Well-being (www.oppw.gr) την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014.
  • * INTERAMERICAN Ψηφιακά εργαλεία για τους συμβούλους
   Στην αρτιότερη και απόλυτα σύγχρονη υποστήριξη των ασφαλιστικών συμβούλων, καθώς και στην πλήρη αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας με εφαρμογές στην εταιρική οργάνωση και τις λειτουργίες με γνώμονα την εστίαση στον πελάτη, έχει στραφεί αποφασιστικά η Interamerican.
  • * ΜΙΝΕΤΤΑ Νέα προνόμια για τους πελάτες της
   Η Ευρωπαϊκή Ενωσις - Ασφάλειαι Μινέττα συνεχίζει να παρέχει πλήθος προνομίων στους πελάτες της, μέσω της Κάρτας Προνομίων Μινέττα. Εμπλουτίζει τα προνόμια που παρέχει με την ειδική έκπτωση που προσφέρει στους πελάτες της η συνεργαζόμενη εταιρεία Glassdrive, μέσω του επίσημου δικτύου της.
  • Αλλαγές στην κορυφή των επιχειρήσεων
   Ο κ. Θεοκράτης Τσαλπαρός αναλαμβάνει Chief Financial Officer (Group CFO) στην International Life από σήμερα, 20 Οκτωβρίου 2014.
  • Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Το νέο κτήριο και η επιβίωση του ΤΣΜΕΔΕ
   Το κτήριο που θα στεγάσει το Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα για το κέντρο της πρωτεύουσας Το οικόπεδο της πλατείας Κλαυθμώνος (δίπλα στο παλαιό υπουργείο Ναυτικών) αγοράσθηκε από το ΤΣΜΕΔΕ το έτος 1951, πριν ακριβώς από 63 χρόνια. Το 1976 το Ταμείο αποφάσισε την ανοικοδόμηση του ακινήτου. Τότε ανέθεσε την αρχιτεκτονική μελέτη στον αρχιτέκτονα Κων/νο Καψαμπέλη.
  • ** ΡΑΠΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2014 ΤΩΝ 400 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2015 Ερχεται νέο «ψαλίδι» 10% στις επικουρικές συντάξεις
   Νέο ράπισμα δέχεται η κυβέρνηση εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) το οποίο αναμένεται να κλείσει στο τέλος του έτους με αναλογιστικό έλλειμμα 400 εκατ. ευρώ, στο οποίο αν προστεθεί και το περσινό έλλειμμα θα ξεπεράσει τα 580 εκατ. ευρώ. Τόσο τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, τα οποία διαπίστωσαν μηνιαίο έλλειμμα της τάξης των 35 εκατ. ευρώ, τα οποία απαιτούνται επιπλέον για τη χορήγηση συντάξεων και στα οποία δεν υπολογίζονται οι 152.000 εκκρεμούσες αιτήσεις, όσο και η Αρχή Αναλογιστικών Μελετών εισηγούνται στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», νέες περικοπές κατά 10% στις επικουρικές συντάξεις οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν μέσα στο α' τρίμηνο του 2015.
   Οπως ορίζει ο μνημονιακός νόμος, το ΕΤΕΑ πρέπει να φροντίζει να αναπροσαρμόζει κάθε τρίμηνο το ύψος των παροχών του ανάλογα με την αποδοτικότητα των κεφαλαίων του, ώστε να μην δημιουργείται έλλειμμα (ρήτρα μηδενικού ελλείμματος).
  • Πότε παίρνω σύνταξη
   Στείλτε μας τις απορίες και τα ερωτήματά σας για το πότε θα πάρετε σύνταξη και τον τρόπο υπολογισμού της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ergasia@eleftherotypia.net. Θα δημοσιευθούν στην «Ε» με σειρά προτεραιότητας.