Έντυπη Έκδοση

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Βέλγος πρόεδρος, Βρετανίδα ΥΠΕΞ και επίτροπος η Μ. Δαμανάκη

Από αριστερά, ο Βέλγος πρωθυπουργός και πρόεδρος πλέον της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, ο προεδρεύων της Ε.Ε. Σουηδός ομόλογός του, Φρέντρικ Ράινφελντ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και η ΥΠΕΞ της Ε.Ε. βαρόνη Κάθριν Αστον (φωτ. Reuters)
Πρόεδρος ο Βέλγος πρωθυπουργός Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, υπουργός Εξωτερικών η Βρετανίδα Κάθριν Αστον και στη θέση του Ελληνα επιτρόπου Στ. Δήμα, η Μαρία Δαμανάκη.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Ευρωπαϊκή Ένωση

  • Η πρώτη ελληνοβρετανική σύμπλευση
   Η εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης περνά πλέον επισήμως στα χέρια του γραφειοκρατικού μηχανισμού του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, με την επιλογή της βαρόνης Κάθριν Αστον στη θέση της πρώτης υπουργού Εξωτερικών της Ε.Ε., που ταυτοχρόνως θα είναι και αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και θα χειρίζεται και τα θέματα της διεύρυνσης.
 • Αφγανιστάν

  • ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Ο ΚΑΡΖΑΪ ΟΡΚΙΖΟΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΕΝΩ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ «ΔΩΡΟ» 30 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ Ορκωμοσία μετά σκανδάλου!
   Βίαιοι θάνατοι, διαφθορά, ανέχεια, αρρώστιες, Ταλιμπάν και όπιο είναι το άθλιο σκηνικό το οποίο ορκίστηκε -ενώπιον διεθνών επισήμων χθες- να εξωραΐσει ο Αφγανός πρόεδρος, στη νέα 5ετή θητεία του, Χαμίντ Καρζάι, επιχειρώντας να αναστηλώσει και την πλήρως καταρρακωμένη από την εκτεταμένη εκλογική νοθεία προσωπική του εικόνα.
 • Ισραήλ

 • Τουρκία

  • Σχέδιο εκφοβισμού των μειονοτήτων
   Σχέδιο εκφοβισμού των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Τουρκία, με σκοπό να χρεωθεί, με την κατάλληλη προπαγάνδα, η δραστηριότητα αυτή στην κυβέρνηση, είχε ετοιμάσει τον περασμένο Μάρτιο η «χούντα» που βρίσκεται στους κόλπους του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και συνδέεται με το παρακράτος.
  • Βιομετρικό «όχι» στους Αμερικανούς
   Απέρριψε η Αγκυρα το αίτημα της Ουάσιγκτον να προσφέρει στις αμερικανικές αρχές τα βιομετρικά δεδομένα όσων επισκέπτονται ή περνούν από την Τουρκία, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ραντικάλ».
 • Ουκρανία

  • Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Στο πλευρό της ξανθιάς Γιούλια
   Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με την Ουκρανή ομόλογό του Γιούλια Τιμοσένκο. Το Κρεμλίνο επιθυμεί την ταπεινωτική ήττα του απερχόμενου προέδρου Γιούσενκο στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας, στηρίζοντας έτσι την αντίπαλό του Γιούλια, «αδυναμία» μεγάλη κατά πως φαίνεται του Βλαντίμιρ... (φωτ. ΑΠΕ) Στο ιστορικό παλάτι της Γιάλτας ώς αργά χθες τη νύχτα οι πρωθυπουργοί Ρωσίας και Ουκρανίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Γιούλια Τιμοσένκο συζητούσαν τις προοπτικές της όλο και πιο προβληματικής συνεργασίας των δύο χωρών, κλείνοντας ουσιαστικά μια άτυπη συμφωνία για την πολυπόθητη ρωσική υποστήριξη στην προεδρική υποψηφιότητα της ξανθιάς κυρίας με την παραδοσιακή κοτσίδα.
 • Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας

 • Άλλες ειδήσεις

  • «Χαλαρώνουν» οι Αμερικανοί με τη Χάγη...
   Η πρώτη ένδειξη ότι η Ουάσιγκτον χαλαρώνει τη στάση της έναντι του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ήρθε χθες, με την ομιλία του Αμερικανού πρεσβευτή Στέφεν Ραπ στη συνέλευση των χωρών-μελών του Δικαστηρίου.
  • Συμβούλιο Ευρώπης καλεί Μόσχα: Καταργήστε πλήρως τη θανατική ποινή
   Στην υποχρέωση που ανέλαβε η Ρωσία πριν από 13 χρόνια, όταν εντάχθηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης, να υπογράψει το πρόσθετο πρωτόκολλο, αριθμός 6, της Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και να καταργήσει πλήρως τη θανατική ποινή αναφέρθηκαν χθες οι υψηλοί αξιωματούχοι του Οργανισμού, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρωσίας να προχωρήσει σε μορατόριουμ επιβολής της θανατικής ποινής.