Έντυπη Έκδοση

Ο ΜΑΡΙΟ ΜΟΝΤΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ

Στήριξη από ακριβές ψήφους

Ο «σούπερ Μάριο» πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια της Μέρκελ και του Σαρκοζί, αλλά έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα στο εσωτερικό όπως η σχέση πολιτικών με τη μαφία.
Ο Μάριο Μόντι κατάφερε εύκολα να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και τη Γερουσία για να προχωρήσει στην υλοποίηση του σκληρού δημοσιονομικού προγράμματος που προστάζει η Ε.Ε. και για την Ιταλία.

Πλήρες θέμα...

 • Γαλλία

 • Ισπανία

  • ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Η κρίση βγάζει Ραχόι
   Ο Μαριάνο Ραχόι (δεύτερος από αριστερά) αν και «βραδύνους», όπως τον χαρακτηρίζουν ορισμένα ΜΜΕ, είναι ο βέβαιος νικητής της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης. Η κρίση στην ευρωζώνη βγάζει πρωθυπουργό (και) στη Ισπανία σήμερα.
 • Συρία

  • ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ Κόκκινη κάρτα στο καθεστώς Ασαντ
   Η προσωρινή αποβολή της Συρίας από τον Αραβικό Σύνδεσμο την περασμένη εβδομάδα οδήγησε ένα βήμα παραπέρα το σχεδιασμό της εξωτερικής στρατιωτικής επέμβασης σε μια χώρα που de facto βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο.
 • ΗΠΑ

  • Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΥΣ «ΔΕΙΚΤΕΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ» ΤΟΥ Ευάλωτη η υποψηφιότητα Ομπάμα
   Το ποσοστό προσωπικής αποδοχής φθάνει στο 70% και είναι αυτό που κρατάει ζωντανή την πιθανότητα επανεκλογής του Μπαράκ Ομπάμα. Κάποιοι από τους πιο οξυδερκείς επαγγελματίες πολιτικούς και αναλυτές πιστεύουν ότι οι πιθανότητες για επανεκλογή ενός αμερικανού προέδρου μπορεί να εκτιμηθούν εξετάζοντας τρία ενδεικτικά στοιχεία-κλειδιά: έγκριση έργου, ανεργία και αύξηση του ΑΕΠ.
 • Le Monde diplomatique

  • Ο Ομπάμα χάνει την πίστωσή του στην αμερικανική αριστερά
   Οι χαμένες υποσχέσεις του προέδρου Ενώ επικρίνεται για την τακτική συμβιβασμού που ακολουθεί με τους Ρεπουμπλικανούς και για τα πενιχρά αποτελέσματα που έχει να επιδείξει στον τομέα της οικονομίας και της απασχόλησης, ο Μπαράκ Ομπάμα αλλάζει τόνο και προτείνει να αυξηθούν οι φόροι που επιβάλλονται στους πλούσιους. Μήπως, όμως, η εξαγγελία αυτή, που λίγες πιθανότητες έχει να καταλήξει σε απτά αποτελέσματα, αποσκοπεί στο να κινητοποιηθεί ξανά η εκλογική βάση της αριστεράς, ενόψει της ψηφοφορίας του 2012;
  • Αναζητείται αριστερά την ώρα της κρίσης
   Την ώρα που ο καπιταλισμός γνωρίζει τη σοβαρότερη κρίση του από τη δεκαετία του '30, τα μεγαλύτερα κόμματα της αριστεράς μοιάζουν άφωνα, αμήχανα. Στην καλύτερη περίπτωση, προθυμοποιούνται να διορθώσουν το σύστημα. Συχνότερα, προσπαθούν να αποδείξουν την υπευθυνότητά τους προτείνοντας και αυτά μια νεοφιλελεύθερη εκκαθάριση. Πόσο χρόνο ακόμα μπορεί να κρατήσει το πολιτικό αυτό παιχνίδι, ενώ η κοινωνική οργή φουσκώνει;