Έντυπη Έκδοση

Η Λερναία Υδρα του κρατικού μηχανισμού

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ» - ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ, ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Πολλοί οι φορείς, λίγο το έργο.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Δημόσιος τομέας

  • ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Στρατιά συμβούλων
   ΣΤΟ «ΚΕΦΑΛΑΙΟ» αποκρατικοποιήσεις πέφτουν χοντρά λεφτά με δυσανάλογο έργο και έσοδα. Ολες οι εργασίες των αποκρατικοποιήσεων έχουν περάσει στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αλλά παράλληλα λειτουργούν η Γενική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων, η οποία έκανε τεράστιο έργο προετοιμασίας, η Γενική Γραμματεία ΔΕΚΟ, η νέα Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (η οποία ασχολείται με τα ακίνητα), η ΚΕΔ, δηλαδή η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, που επίσης ασχολείται με τα ακίνητα.
 • Τράπεζες

  • Τραπεζίτες: Μάχη για να μειώσουν τις απώλειες
   ΜΕ ΜΕΛΑΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΣ. ΝΤΑΛΑΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ περιορίσουν τις απώλειες από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων, το περίφημο πλέον PSI+ δίνουν οι τράπεζες. Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσ. Νταλάρα, εκτός από τις επίσημες συναντήσεις που είχε την Τετάρτη το βράδυ με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευαγ. Βενιζέλο, συναντήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με κορυφαίους τραπεζίτες.
  • ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ Μειώσεις μισθών έως 20% στο βωμό της ανταλλαγής
   Στη μείωση των μισθών και των πάσης φύσεως αμοιβών έχουν στραφεί πλέον η μία μετά την άλλη οι διοικήσεις των τραπεζών σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των δυσμενών επιπτώσεων που προκαλεί το κούρεμα των ομολόγων και η δυσμενής οικονομική κατάσταση της χώρας.
  • ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Συνθήκες σύγκρουσης συμφερόντων
   ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ φορέας που συστάθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με κεφάλαια από τον μηχανισμό στήριξης, δηλαδή με κεφάλαια που πληρώνουν οι έλληνες πολίτες.
 • Ελληνικό χρέος

  • Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε στην ευρωζώνη!
   ΤΟ EFSF ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΗΝ 26η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΑ βρίσκονται οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου που αφορούν την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στη ευρωζώνη, καθώς ο ευρωπαϊκός μηχανισμός χρηματοπιστωτικής στήριξης (EFSF) δεν είναι ακόμη σε θέση να παίξει τον ρόλο για τον οποίο προοριζόταν από τους ηγέτες της Ε.Ε.
  • Εκ των υστέρων δικαίωση για τα «Greek statistics»
   Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩ - ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΓΑΛΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ έχει το όνομα στην Ευρώπη και διεθνώς ότι μαγείρεψε τα στατιστικά στοιχεία της για να εμφανίσει μικρότερο δημοσιονομικό έλλειμμα το 1999, όταν κρίθηκε η συμμετοχή της στην ευρωζώνη, αλλά η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο και πιθανόν η Γερμανία έχουν τη χάρη.
 • Φορολογία

  • Επιβολή προστίμων για το θεαθήναι με ψίχουλα εισπράξεων
   Η ΚΑΜΨΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΣΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΤΟ 2010, οι φορολογικές αρχές επέβαλαν πρόστιμα 1,27 δισεκατομμυρίων ευρώ και εισέπραξαν... 29 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή μόλις το 2,28%. Σε μια χρονιά που το ένα χαράτσι επιβαλλόταν μετά το άλλο, θα περίμενε κανείς ότι ο μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών θα έβαζε τα δυνατά του για να αυξήσει τις επιδόσεις του.
 • Χρηματιστήριο Αθηνών

  • ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Παράταση στο φορολογικό άσυλο για τους κερδοσκόπους
   Σε 40 ημέρες πρέπει να επιβληθεί ο φόρος υπεραξίας στις αγοραπωλησίες μετοχών εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.
  • Τελειωτικό χτύπημα για τις τράπεζες η προσφυγή στο ΤΧΣ
   Ακραίες διαστάσεις έλαβε η διόρθωση του τραπεζικού κλάδου στη συνεδρίαση της Τετάρτης, την επομένη της εξαμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών MSCI.
  • Η ατζέντα Μποτόπουλου για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
   ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΛΥΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έθεσε ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Κώστας Μποτόπουλος, σε συνάντηση γνωριμίας με εκπροσώπους του τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011.
  • Η «περίεργη» αδράνεια για τις συναλλαγές της Alapis
   Ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δηλώνει αγαστές προθέσεις για ένταση της συνεργασίας με τις λοιπές εποπτικές αρχές (Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΤΕ) και η κοινοβουλευτική ομάδα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) καλεί την ελληνική κυβέρνηση να ρίξει τάχιστα άπλετο φως στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700 εκατ. ευρώ στην Proton Bank (διότι δεν είναι δυνατόν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι να χρηματοδοτούν εγκληματικές συμπεριφορές) προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι ελληνικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν αποτύχει, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χρονοτριβεί πάνω από τέσσερις μήνες για να φέρει σε πέρας ένα απλό αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος, που αφορά τη διερεύνηση συναλλαγών συγκεκριμένων προσώπων σε συγκεκριμένες χρηματιστηριακές εταιρείες.
 • Δάνεια

  • Ρύθμιση για στεγαστικά δάνεια εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα
   ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών ξεκινούν τις επόμενες ημέρες τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας με στόχο να καταλήξουν σε ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. «Πιλότο» αναμένεται να αποτελέσει η ρύθμιση που έχει ήδη ανακοινωθεί για τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών.
 • Επιχειρήσεις

  • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ» Καβγάς Δασκαλαντωνάκη-ΙΚΑ για το πάπλωμα
   Την προσπάθεια ισχυρών εγχώριων τουριστικών ομίλων να αξιοποιήσουν τη δυσμενή οικονομική θέση της χώρας προκειμένου να μειώσουν δραστικά τα λειτουργικά τους κόστη αποτυπώνει η απόφαση για το κλείσιμο στις 27 Δεκεμβρίου του ξενοδοχείου πολυτελείας «Μακεδονία Παλλάς» της Θεσσαλονίκης.
  • Συμμαχούν για τη διεκδίκηση των φιλέτων εγχώριοι ισχυροί παίκτες του τουρισμού
   Η ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ Οι εγκαταστάσεις του Τάε Κβο Ντο. ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ μέσω της απόκτησης του ελέγχου κρίσιμων δημόσιων «φιλέτων» -όπως του νέου μητροπολιτικού συνεδριακού κέντρου της Αθήνας- που θεωρούνται στρατηγικής σημασίας για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, επιχειρούν να διασφαλίσουν οι ισχυρότεροι όμιλοι της εγχώριας ταξιδιωτικής αγοράς.
  • Η κρίση χτυπά την οργάνωση συνεδρίων
   Η απόφαση ισχυρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ταξιδιωτική αγορά της Αθήνας να ενώσουν τις δυνάμεις τους αποτυπώνει σε ένα βαθμό και το ισχυρό πλήγμα που δέχονται εξαιτίας της μεγάλης μείωσης που καταγράφεται στην αγορά του συνεδριακού τουρισμού.
  • Σύντομα
   *Η Vodafone επένδυσε 168,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του φάσματος που κατέχει και εξασφάλισε έξι τμήματα στη ζώνη των 900 MHz, καθώς και δύο επιπλέον τμημάτων στη ζώνη των 1800 MHz, συμμετέχοντας στη διαγωνιστική διαδικασία φάσματος συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας, που συντόνισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
 • Probank

  • Στα δικαστήρια οι υπεξαιρέσεις στην Probank
   ΥΠΗΡΞΑΝ 32 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ Οι πλαστοί τίτλοι που είχαν εκδοθεί για ομόλογο ύψους 7 εκατ. ευρώ και α/κ ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ δικάζονται αυτή την περίοδο πολλές από τις 32 υποθέσεις με αντίδικους την τράπεζα Probank και πελάτες της, οι οποίοι διεκδικούν χρήματα που εξαφανίστηκαν από κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.
 • Κοινοτικά κονδύλια

  • ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ Το μπλέξιμο των αρμοδιοτήτων
   Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αναγκάστηκε να περικόψει ξανά φέτος κατά 18,5% τα κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων όχι λόγω λιτότητας, αλλά επειδή δεν διατίθενται σε ιδιώτες, όπως παραδέχθηκε την Παρασκευή κατά την ανακοίνωση του προϋπολογισμού ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος.
 • Επενδύσεις

  • ΕΞΑΓΩΓΕΣ - ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Οπου λαλούν πολλοί κοκόροι
   Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ συντονισμός των δύο βασικών πηγών επιστροφής στην ανάπτυξη ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης. Η προσέλκυση των επενδύσεων γίνεται από τον οργανισμό Invest in Greece (πρώην ΕΛΚΕ), ο οποίος μάλιστα πρόσφατα εντάχθηκε και στις ελλειμματικές ΔΕΚΟ.
  • Μένει μέχρι να φύγει η Hochtief
   Ο ΞΕΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Το σύγχρονο γιοφύρι της Αρτας: η «εθνική οδός» Αθηνών-Πατρών. ΑΝΟΙΧΤΟ ακόμη και το ενδεχόμενο της απεμπλοκής της από την κοινοπραξία κατασκευής των δύο μεγαλύτερων αυτοχρηματοδοτούμενων έργων αφήνουν πηγές της Hochtief, που εδρεύουν στη Μαδρίτη.
 • Θέματα καταναλωτή

  • Το «χύμα» και η Κίνα σώζουν τους έλληνες οινοπαραγωγούς
   ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΚΡΑΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΤΟ «ΧΥΜΑ» (σε συσκευασίες ασκού) και η... Κίνα διασώζουν, όπως όλα δείχνουν, τη φετινή χρονιά για τους οινοπαραγωγούς. Η θεαματική αύξηση της ζήτησης και των εξαγωγών προς την ασιατική υπερδύναμη και η στροφή των καταναλωτών προς το φθηνό κρασί φαίνεται πως αντισταθμίζουν σε έναν βαθμό τις μεγάλες απώλειες των παραγωγών από την καθίζηση των πωλήσεων στον χώρο των επιχειρήσεων εστίασης.
 • Διεθνείς αγορές

  • Κάλπες στην Ισπανία, πάρτι στους δείκτες
   ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΑ» ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ Η ΧΩΡΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΛΙΓΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 7%, ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ στρέφεται πλέον η προσοχή των αγορών, μετά την Ιταλία και τη Γαλλία, με τα spreads και τις αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων να «ανοίγουν» σε υψηλότερο επίπεδο, ενόψει και της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.
  • ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ Το πρόσωπο των «απρόσωπων» αγορών
   Μέσω ενός πολύπλοκου συστήματος δανεισμού μεγάλοι οίκοι «παίζουν» πολλαπλάσια ποσά απ' όσα έχουν στη τσέπη τους, οδηγώντας στα όρια ολόκληρους λαούς.
 • Οικονομική πολιτική

 • Συνέντευξη: Eckhard Hein

  • ECKHARD ΗΕΙΝ (καθηγητής Οικονομικών-συγγραφέας) «Η ευρωζώνη θα επιβιώσει μόνο αν είναι διατεθειμένη ν' αλλάξει»
   Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ καταστρέφει την Ευρώπη. Μια κατηγορία που όλο και περισσότεροι άνθρωποι εκτοξεύουν πλέον προς την κυβέρνηση Μέρκελ για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει στην ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του τρόπου διαχείρισης του προβλήματος χρέους.
 • Τηλεπικοινωνίες

  • 3G... χαστούκια μοιράζει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή
   Πρόστιμα ύψους 300 χιλ. ευρώ εκάστη θα κληθούν να καταβάλουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Cosmote για τις καταχρηστικές μεθόδους στον τρόπο επιβολής των χρεώσεων Ιντερνετ.Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η οποία είχε γίνει αποδέκτης σωρείας καταγγελιών από συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας τους οποίους «έγδερναν» οι εταιρείες είτε έμπαιναν οι ίδιοι είτε... όχι από το τηλέφωνό τους στο Ιντερνετ.
 • Tαμεία

  • Ερχεται και τρίτο «κούρεμα» στις επικουρικές συντάξεις
   Και τρίτο «κούρεμα» στις επικουρικές συντάξεις προετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας. Για μια ακόμη φορά, η περικοπή δεν θα περιοριστεί σε αυτούς που θα βγουν στη σύνταξη από εδώ και στο εξής, αλλά θα επεκταθεί και σε όσους έχουν ήδη σταματήσει να εργάζονται.