Έντυπη Έκδοση

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Θέλει έργο από τους... υπουργούς του

Με συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων που θα προωθήσει από τα υπουργικά χαρτοφυλάκια που πήρε και με πολωτικό λόγο στο πολιτικό σκηνικό προχωρεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης μετά τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Γ. Γεωργίου, ο υπουργός Υποδομών Μ. Βοριδης και υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης σε σύσκεψη υπό τον Γ. Καρατζαφέρη αμέσως μετά τη συμφωνία για το σχηματισμό της κυβέρνησης. Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Γ. Γεωργίου, ο υπουργός Υποδομών Μ. Βοριδης και υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης σε σύσκεψη υπό τον Γ. Καρατζαφέρη αμέσως μετά τη συμφωνία για το σχηματισμό της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επιδιώκοντας να αποκομίσει το μάξιμουμ των πολιτικών κερδών από τη συμμετοχή του κόμματός του, δεν θέτει ημερομηνία λήξης στην κυβέρνηση, η οποία, όπως λέει, «εξαρτάται από την υλοποίηση του στόχου». Περισσότερο συγκεκριμένος είναι όμως ο Α. Γεωργιάδης, που υποστηρίζει πως εάν η κυβέρνηση αυτή παράγει έργο, δεν έχει λόγο να τερματίσει τη θητεία της, αφού η παρούσα Βουλή έχει πλήρη νομιμοποίηση. Διαφορετική είναι η εκτίμηση του Μ. Βορίδη, που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «καθορισμένης εντολής» και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που εξαρτάται από τις οικονομικές εξελίξεις και την εξασφάλιση της δανειοδότησης της χώρας.

Ο κ. Καρατζαφέρης, με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές, παρότι δηλώνει ότι «δεν υπάρχει θέμα για την ένωση της κεντροδεξιάς», λοξοκοιτάζει προς τη Ν.Δ. και ρίχνει γέφυρες προς τον Α. Σαμαρά. Ηδη στη Βουλή τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να αρκεστούν στην «μπέσα» των ελλήνων ηγετών και δεν χρειάζονται «υπογραφές» και «δηλωσίες». Παράλληλα επαίνεσε τον κ. Σαμαρά για τη δέσμευσή του να αλλάξει το νόμο για την ιθαγένεια των μεταναστών, ενώ και ο πρόεδρος της Ν.Δ. από την πλευρά του υπογράμμισε τη συμφωνία του στο θέμα επιστροφής στο νόμο Ρέππα για τα ταξί.

Στα υπουργεία που συμμετέχει ο ΛΑΟΣ οι προτεραιότητες έχουν ήδη τεθεί, καθώς οι περισσότερες αποτελούν πάγιες θέσεις του κόμματος.

Στο υπουργείο Μεταφορών προέχει η απελευθέρωση των ταξί με πληθυσμιακά κριτήρια και η αναθεώρηση του νόμου Ραγκούση. Παράλληλα, ο Γ. Καρατζαφέρης θέλει το ξεμπλοκάρισμα της υπόθεσης Siemens για να προχωρήσουν οι σταθμοί του μετρό και γι' αυτό έχει δώσει εντολή στο Μ. Βορίδη να συζητήσει με τον Ε. Βενιζέλο το θέμα του συμβιβασμού με την εταιρεία, ώστε να ανακτηθούν, όπως λέει, 150 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις. Επίσης οι αποκρατικοποιήσεις (ΤΡΑΙΝΟΣΕ - αεροδρόμια) και τα μεγάλα έργα που έχουν παγώσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Στο υπουργείο Ναυτιλίας, στην κατάργηση του οποίου διαφωνούσε σταθερά ο Γ. Καρατζαφέρης, ενώ επεδίωκε επαφές και με τους εφοπλιστές, ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται το θέμα της κρουαζιέρας με τροποποίηση του νόμου για το καμποτάζ, η συνένωση υπηρεσιών του υπουργείου για μείωση του λειτουργικού κόστους και η καταπολέμηση της πειρατείας.

Μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να επιχειρήσει προσέγγιση των αγροτών, στρώματα με τα οποία έχει μέχρι τώρα χαλαρούς δεσμούς.

Στο πολιτικό πεδίο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επαναφέρει τη διχαστική λογική μνημόνιο - αντιμνημόνιο, με ευθεία επίθεση στην αριστερά. «Ξεχάστε τα κόμματα όπως τα ξέρατε» γράφει η εφημερίδα Α1, ενώ ο ίδιος λέει ότι «ο λαός πρέπει να διαλέξει κομμουνισμό - σταλινισμό ή ευρωπαϊσμό, γιατί τώρα υπάρχουν δύο κόσμοι». Μάλιστα με ένα παρωχημένο αντικομμουνιστικό λεξιλόγιο χρεώνει στα αριστερά κόμματα ότι «επενδύουν στο χάος, στη διάλυση και στην καταστροφή, προκειμένου να ζήσουν τις ιδεοληπτικές τους φαντασιώσεις και τα σοσιαλιστικά πειράματα».

Τέλος, επιθυμεί να αναβάλλει για ευθετότερο χρόνο τα εθνικά θέματα, όπως το Σκοπιανό, την καυτή πατάτα του οποίου, «μεγαθύμως» δεν θέλει να αφήσει στα χέρια ενός μεταβατικού πρωθυπουργού. Στην ουσία βέβαια, μαζί με τον κ. Σαμαρά, δεν επιθυμεί καμία λύση με το συνθετικό «Μακεδονία» και τάσσεται υπέρ της σκληρής γραμμής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΛΑΟΣ
Σχετικά θέματα: ΛΑΟΣ
Χτύπησε άσχημα στην Ευρώπη
Για το ίδιο θέμα
Θα κάνει τα πάντα ο Καρατζαφέρης για την έκτη δόση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Ο Λουκάς πάει... Ευρώπη
Η τρόικα ψάχνει για «υπογραφές»
Η κυβέρνηση Παπαδήμου αλλάζει το σκηνικό
Κρατικός προϋπολογισμός
2012: Ενα βαπόρι φόροι
Βαρύς ο λογαριασμός κάθε μήνα
Ο προϋπολογισμός μάς παίρνει μέτρα
Οι δόσεις πληρώνουν τα «φέσια»
Ασφαλιστικά ταμεία
Στον αέρα ταμεία και συντάξεις
Δημόσιο
Εφεδροι χωρίς προοπτική σύνταξης
ΠΑΣΟΚ
Βλέπει, ακούει και δεν μιλάει
Πράσινα «όχι» στη συγκυβέρνηση με το ΛΑΟΣ
Περιμένοντας τον Γιώργο
Εκλογές
Εκλογές με αβέβαιη ημερομηνία
Συνέντευξη: Ηλία Μόσιαλου
«Ριζικές αλλαγές σε κόμματα, πρόσωπα και πολιτικό σύστημα»
Βουλή
Περικοπές και στο Κοινοβούλιο
Νέα Δημοκρατία
Αρχισαν τα όργανα και στη Ν.Δ.
Επιστολή αντί της υπογραφής
Συνεντεύξεις
Η πάλη των τάσεων στη Νέα Δημοκρατία
ΛΑΟΣ
Θέλει έργο από τους... υπουργούς του
Χτύπησε άσχημα στην Ευρώπη
Δημοκρατική Αριστερά
Η ΔΗΜΑΡ στα δύο λόγω... Παπαδήμου
ΣΥΡΙΖΑ
Σύγκρουση με τρεις αντιπάλους
ΚΚΕ
Εξοδο απ' το ευρώ βλέπει ο Περισσός