Έντυπη Έκδοση

ΜΑΤώνουν το άσυλο και τους μικροπωλητές

Μπορεί για ορισμένους το άσυλο να αποτελεί παρελθόν, μετά την ψήφιση του νόμου Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ, όμως για τους φοιτητές παραμένει προπύργιο αγώνων και κοινωνικών διεκδικήσεων.

Οταν μάλιστα καταπατείται, με τον πιο βίαιο τρόπο, από δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να εκδιωχθούν ομάδες... μικροπωλητών, τότε μετατρέπεται σε πεδίο μάχης με τραυματισμένους μετανάστες.

Την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας μετέβη στο παρκάκι μπροστά από την είσοδο της Νομικής επί της Μασσαλίας προκειμένου να απομακρύνει περίπου εκατό μικροπωλητές από τη Σενεγάλη και το Μπαγκλαντές. Μια διμοιρία των ΜΑΤ καταδίωξε τους μικροπωλητές, όπως καταγγέλλει ο φοιτητικός σύλλογος, μέχρι την είσοδο της Νομικής, προπηλακίζοντας και χτυπώντας τους με τα κλομπς, με αποτέλεσμα τρεις απ' αυτούς να τραυματιστούν.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι «φοιτητές-συνδικαλιστές της Νομικής βλέποντας το περιστατικό που εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια τους σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να προστατεύουν τους μικροπωλητές, οι οποίοι έτρεχαν όπως όπως να σωθούν».

Αμέσως μετά συγκλήθηκε γενική συνέλευση φοιτητών, η οποία κατέληξε σε μια ιδιαιτέρως σκληρή ανακοίνωση την οποία προσυπέγραψαν σχεδόν όλοι οι κομματικοί συνδυασμοί. Η συνέλευση κατήγγειλε ότι ο ίδιος ο δήμαρχος Καμίνης ήταν όχι μόνο «προεξάρχων» αλλά και «επιτηρητής» της επιχείρησης.

Σε ερώτηση της «Κ.Ε.» η πλευρά της δημοτικής αρχής αρνήθηκε ότι ο κ. Καμίνης παρίστατο στα επεισόδια. «Φτάσαμε δύο λεπτά μετά» μας είπαν. «Ο χώρος ήταν γεμάτος πέτρες. Υπήρχε μέσα στη Νομική ομάδα ατόμων η οποία πέταξε πέτρες στη δημοτική αστυνομία και γι' αυτό επενέβησαν τα ΜΑΤ κατά των μεταναστών. Αν ο δήμαρχος έβλεπε βιαιοπραγίες, θα είχε αντιδράσει».

Βέβαια σε σχετική ανακοίνωσή της η δημαρχία δέχεται ότι ο κ. Γιώργος Καμίνης «την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στο σημείο προκειμένου να παρακολουθήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική αστυνομία στην αντιμετώπιση του ζητήματος»! Τελικά ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη έβλεπε ή δεν έβλεπε;

Μετά τα επεισόδια ο δήμαρχος έκανε και δηλώσεις κατά του παραεμπορίου: «...Θα συνεχίσουμε αυτή την πολύ δύσκολη προσπάθεια, ώστε η Αθήνα να έχει την εικόνα που της αξίζει» είπε.

«Ξέχασε όμως ότι στο προεκλογικό του πρόγραμμα υποσχόταν κατασκευή αγοράς μικροπωλητών ώστε να μπορούν να λειτουργούν συγκροτημένα σε συγκεκριμένο χώρο της πόλης. Κάτι που βεβαίως δεν πραγματοποιήθηκε» τονίζει ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Καταπάτηση ασύλου, υποστηρίζει ο ίδιος, ξανασημειώθηκε πρόσφατα όταν στα Προπύλαια σε ημέρα διαδήλωσης εκδιώχθηκαν ξανά κακήν κακώς οι μικροπωλητές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Σχετικά θέματα: Μετανάστες
Ολα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν
Ομαδικός ξυλοδαρμός στο Τμήμα Μεταγωγών
Η συγκυβέρνηση «φτιάχνει» νέα τεράστια κέντρα κράτησης
Για το ίδιο θέμα
Ολα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Χαράτσι ακινήτων
Στην «πρίζα» και η τρόικα για το χαράτσι στα ακίνητα
Μετανάστες
Ολα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν
Ομαδικός ξυλοδαρμός στο Τμήμα Μεταγωγών
ΜΑΤώνουν το άσυλο και τους μικροπωλητές
Η συγκυβέρνηση «φτιάχνει» νέα τεράστια κέντρα κράτησης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ο θησαυρός «πέταξε» με Ολυμπιακή
Υπουργείο Παιδείας
Εστίες ανέστιες
Περιβάλλον
Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση της Σκύρου
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Το χωροταξικό «βρομάει» απ' το κεφάλι
Ανθρώπων έργα & ημέρες
«Είμαι αγανακτισμένη από τότε που γεννήθηκα»