Έντυπη Έκδοση

ΕΚΘΕΣΗ ΔΝΤ Αγρια μέτρα και 8ωρο στο Δημόσιο, νέα ακρίβεια στα αγαθά

Τέλος το 7ωρο - Μαχαίρι πάλι στα επιδόματα

Και απειλείται περικοπή μισθών, συντάξεων, πρόσθετοι φόροι αν δεν εισπραχθούν 12,8 δισ.

ΤΟ ΔΝΤ -που ενέκρινε την τρίτη δόση του δανείου για τον Δεκέμβριο- προειδοποιεί πως αν οι στόχοι των 12,8 δισ. ευρώ δεν πιαστούν, τα μέτρα θα είναι πιο οδυνηρά, με πρόσθετους φόρους και νέα περικοπή μισθών και συντάξεων. Τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν με νόμο από τη Βουλή μέχρι τον Μάρτιο. Με τη νέα έκθεση του ΔΝΤ αλλάζει το μισθολόγιο του Δημοσίου στα πρότυπα των ΔΕΚΟ, με τα επιδόματα να περιορίζονται στο 10% του μισθού, και καταργείται το 7ωρο. Ερχεται από το 2012 ακρίβεια σε τρόφιμα, ρούχα και τιμολόγια ΔΕΚΟ, λόγω επέκτασης του υψηλού ΦΠΑ (23%) σε ευρύτερη γκάμα ειδών πρώτης ανάγκης. Περικόπτονται κοινωνικές παροχές, όπως επιδόματα ανεργίας, για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των 14.500 ευρώ. Επίσης, προβλέπονται μαζικά λουκέτα σε ΔΕΚΟ και πωλήσεις εταιρειών και ακινήτων του Δημοσίου.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Κοινωνικός Αρμαγεδδών

  • Εφιαλτική πρόβλεψη ΔΝΤ για χρέος 194% του ΑΕΠ αβαντάρει κερδοσκόπους
   Εφιαλτικά σενάρια για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας επεξεργάζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, συντηρώντας έτσι τη λύση της αναδιάρθωσης του χρέους.
  • ΠΟΝΕΣΤΕ ΓΙΑ 12,8 ΔΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΕΣΕΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΝΤ: ΒΑΡΥΤΕΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Επέκταση ακριβού ΦΠΑ και 8ωρο στο Δημόσιο
   Ακρίβεια σε τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, ΕΥΔΑΠ και άλλους λογαριασμούς λόγω νέας αύξησης του ΦΠΑ και κατάργησης χαμηλών συντελεστών που ισχύουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, αύξηση τιμολογίων ΔΕΚΟ, μαχαίρι σε κοινωνικές παροχές για οικογένειες με ετήσιο εισόδημα άνω των 14.500 ευρώ, μαζικά λουκέτα ή πωλητήρια σε ΔΕΚΟ περιλαμβάνουν τα μέτρα αξίας 12,8 δισ. ευρώ που θα νομοθετηθούν τον Μάρτιο κατ' εντολή της τρόικας.
 • Νέα ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών

  • ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ Ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλετών
   Από την 1η Ιανουαρίου 2011 οι κακοπληρωτές προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα «καθαρίζουν» καταβάλλοντας μέχρι 20% επιπλέον της τρέχουσας εισφοράς τους, χωρίς την υποχρέωση προκαταβολής, χωρίς προσαυξήσεις και χωρίς να υπάρχει ανώτατο όριο αποπληρωμής.
 • Διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας

 • Τράπεζες

  • Η ΔΙΑΡΡΟΗ 27 ΔΙΣ. ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Με επιτόκια 4% παλεύουν να συγκρατήσουν καταθέσεις
   Και τον Νοέμβριο συνεχίστηκε το «ροκάνισμα» των αποταμιεύσεων. Ας όψονται ακρίβεια, δραματική περικοπή εισοδημάτων, ανεργία «Μάχη» με υψηλά επιτόκια καταθέσεων, τα οποία υπερβαίνουν το 4%, δίνουν οι τράπεζες προκειμένου να ανασχέσουν το νέο κύμα φυγής καταθέσεων.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Στα 25 ευρώ έπεσε το ενοίκιο ανά τ.μ. των ακριβών γραφείων
   Η πτώση της ζήτησης και η αυξημένη προσφορά χαρακτηρίζουν την αγορά γραφείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς είναι πτωτικές, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Δανός & Συνεργάτες.