Έντυπη Έκδοση

Ρούντι Ντούτσκε και Τουίγκι

Δύο «σκληρές» δεκαετίες, του '60 και του '70, έφεραν τα πάνω-κάτω στις νεανικές κουλτούρες. Μέσα σ' αυτές γεννήθηκαν και έζησαν τα γένια, τα μακριά μαλλιά, τα σκισμένα τζιν, η ροκ μουσική, τα ναρκωτικά. Εν τούτοις, αυτά τα παιδιά βρέθηκαν ανάμεσα στην αμφισβήτηση και στη νέα εποχή του καταναλωτισμού.

Πλήρες θέμα...

 • Ζακλίν ντε Ρομιγί 1913-2010

  • Η Ζακλίν στα Ηλύσια
   Η Ζακλίν ντε Ρομιγί, η μεγάλη και πολυγραφότατη ελληνίστρια, που «ξανάβαλε το ελληνικό θαύμα στο επίκεντρο της δυτικής σκέψης», που θεωρούσε «άνδρα της ζωής της» τον Θουκυδίδη και την αρχαιοελληνική γραμματεία μια ζώσα ευρωπαϊκή πραγματικότητα, πέθανε το Σάββατο στα 97 της χρόνια. Σχεδόν τυφλή πια, υπαγόρευε τα βιβλία της, πολεμώντας ώς το τέλος για τη διάδοση των κλασικών ελληνικών γραμμάτων, υπέρ ενός ουμανιστικού πνεύματος, ως αντίδοτου στη βαρβαρότητα. «Για μια χώρα η χρήση της γλώσσας της σημαίνει ανεξαρτησία», έλεγε.
 • Κερατέα

  • Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΛΕΜΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ Οβριόκαστρο: σκουπίδια να γίνει;
   Με το Οβριόκαστρο σαν σύνθημα στους δρόμους οι αντίπαλοι του ΧΥΤΑ Στα όρια του αρχαιολογικού χώρου του Οβριοκάστρου στην Κερατέα έχει χωροθετηθεί από το 2003 από το ΥΠΕΧΩΔΕ ένας Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.
 • Συνέντευξη: Μαρία Ευσταθιάδη

  • ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΝΟΤ GALLERY Το θέατρο είναι τόπος ανάστασης νεκρών
   «Η δραματουργία μου βρίσκεται πιο κοντά στο ποιητικό θέατρο και τη σύγχρονη γαλλική θεατρική παράσταση» λέει η Μαρία Ευσταθιάδη «Παρείσακτοι». Το θεατρικό έργο της Μαρίας Ευσταθιάδη, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση σε πρώτη πανελλήνια στην «Knot gallery», είναι ένα παράδοξο αλλά όχι... παρείσακτο έργο, παρ' όλο που δεν έχει ακριβώς την ορθόδοξη θεατρική δομή και δράση.
 • Συνέντευξη: Στ. Φασουλής - Οδ. Παπασπηλιόπουλος

  • ΤΟ ΕΡΓΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΛΟΓΚΑΝ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΧΟΡΝ» Η μόδα ενός έτους είναι και μοιάζει γραία
   Μπορεί στο «Κόκκινο» η σχέση τους να είναι δασκάλου-μαθητή, αλλά όσον αφορά το θέατρο ο Στ. Φασουλής λέει για τον Οδ. Παπασπηλιόπουλο: «Δεν νομίζω ότι έχω να του διδάξω κάτι» Ο Σταμάτης Φασουλής λερώνει τα χέρια του με χρώματα. Τρίβει τα πινέλα στις παλάμες του. Πετάει μπογιές στην παλέτα. Υποδύεται τον Ρόθκο, τον αιρετικό Αμερικανό καλλιτέχνη, ο οποίος, αφού σφράγισε την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με έργα που μοσχοπουλιούνται ακόμα, αυτοκτόνησε στα 66 του χρόνια.
 • Τασσώ Καββαδία

  • «ΗΜΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΗ» Εφυγε στα 91 της η Τασσώ Καββαδία
   Πέθανε στα 91 της χρόνια η ηθοποιός Τασσώ Καββαδία Η Τασσώ Καββαδία στον «Αγαπημένε μου Ερνεστ» στο θεάτρο «Αλώνι» Η πιο διάσημη κακιά του ελληνικού κινηματογράφου, η Τασσώ Καββαδία, έφυγε στα 91 της. Η ίδια έλεγε για την κινηματογραφική κακία της: «Ημουν αυστηρή, όχι κακιά, αλλά σωστή για τα δεδομένα της εποχής».
 • Τηλεόραση

  • Τα Χριστούγεννα της κρίσης
   Ο «Καφές με την Ελένη» γιορτάζει την παραμονή των Χριστουγέννων παρέα με την Πέγκυ Ζήνα Με ξένες ταινίες, εορταστικά προγράμματα και μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις από τα μπουζουξίδικα «ντύνονται» τα κανάλια τις γιορτινές μέρες.