Έντυπη Έκδοση

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ

Ηθικοπλαστική ομιλία «εν μέσω πολέμου»

Να τονώσει το ηθικό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε ο Γιώργος Παπανδρέου λίγες μέρες μετά την ψήφιση του πολύκροτου πολυνομοσχεδίου κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2011. Για να το πετύχει χρησιμοποίησε φράσεις όπως «επιτύχαμε έναν άθλο» και «γράφετε Ιστορία».

Παπανδρέου: Εμείς βάλαμε το κεφάλι μας στον ντορβά Παπανδρέου: Εμείς βάλαμε το κεφάλι μας στον ντορβά Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (προχθές ήταν ο μοναδικός ομιλητής, αλλά αργότερα ανήγγειλε ότι σε νέα συνεδρίαση θα δοθεί ο λόγος στα μέλη της), ο πρωθυπουργός μετέφερε διαβεβαιώσεις από όλους, όπως είπε, τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι «πολύ σύντομα θα ληφθεί η απόφαση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου». Ο ίδιος τη χαρακτήρισε σημαντική, διότι «θα ελαφρύνει το βάρος που έχει η χώρα μας, λόγω του χρέους που φορτωθήκαμε από τις τελευταίες κυβερνήσεις».

Για να εκτονώσει τη δυσαρέσκεια που έχει συσσωρευθεί στους κόλπους των βουλευτών, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε, σε συνάντησή του με το προεδρείο της Κ.Ο. και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ότι έχει δώσει εντολή στους υπουργούς να έχουν τακτική επαφή με τους βουλευτές και να γίνεται συνεννόηση πριν από τη συζήτηση των νομοσχεδίων.

Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου:

**Ζήτησε από τους βουλευτές να εξακολουθήσουν να είναι στην πρώτη γραμμή, διότι «βρισκόμαστε ακόμη σε πόλεμο».

**Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα έρθει η ανάκαμψη και τότε -υποσχέθηκε- «οι πιο αδύναμοι θα είναι οι πρώτοι στους οποίους θα σκύψουμε και θα αναπληρώσουμε αδικίες».

**Αντιπαρέβαλε τη στάση της κυβέρνησής του με εκείνη της κυβέρνησης Καραμανλή. «Εμείς βάλαμε το κεφάλι μας στον ντορβά. Αλλοι εγκατέλειψαν το καράβι στις δύσκολες ώρες. Αλλοι απέφυγαν τις ευθύνες τους ή τις αποφεύγουν και σήμερα».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στους βουλευτές ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να συγκεντρωθούν πανευρωπαϊκά ένα εκατομμύριο υπογραφές, ώστε να προχωρήσει η αναθεώρηση της ευρωπαϊκής Συνθήκης, με στόχο την οικονομική διακυβέρνηση της Ε.Ε., την έκδοση ευρωομολόγου κ.λπ.

Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι δεν θα διαγραφούν χρέη προς το Δημόσιο και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των οφειλετών.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο θα γίνει συζήτηση των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης σε νομοθετικό επίπεδο. Και αύριο είναι πιθανό να γίνει κανονική συνεδρίαση του ίδιου οργάνου, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.*

! «Οι θριαμβολογίες του πρωθυπουργού είναι παράταιρες και οι θέσεις του παραπλανητικές», σχολίασε το ΚΚΕ, αναφερόμενο στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο.

! «Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί μάταια να μας πείσει ότι ζει σε ένα δικό του κόσμο, περήφανος για την κυβέρνησή του που σώζει την Ελλάδα από την καταστροφή», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο. Σύμφωνα με τον ίδιο «στην πραγματικότητα, η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ βυθίζει ολοένα και περισσότερο τη χώρα στην κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία, κλείνει χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εκτινάσσει την ανεργία σε ποσοστό πάνω από 20%, καταργεί εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών παραδίδοντας τους εργαζομένους βορά στις ορέξεις της εργοδοσίας. Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου όντως γράφει ιστορία, συνώνυμη της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης ταξικής πολιτικής που βάζει στο στόχαστρο τις δυνάμεις της εργασίας και τη νεολαία».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ
Σχετικά θέματα: Κυβέρνηση
Και ο Φάουστ, πρόσωπο στον προϋπολογισμό
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Ηθικοπλαστική ομιλία «εν μέσω πολέμου»
Και ο Φάουστ, πρόσωπο στον προϋπολογισμό
Νέα Δημοκρατία
Σαμαράς: Η δυσαρέσκεια θα φέρει τις πρόωρες
Να κινηθούν οι διαδικασίες για τις ΑΟΖ
Τομάζο Πάντοα Σκιόπα
Αιφνιδίασε ο ξαφνικός θάνατος του Σκιόπα
Σύνοδος κορυφής Ε.Ε.
ΚΚΕ: Οδηγούν λαούς στον όλεθρο
ΔΗΜ.ΑΡ.: Γερμανική η Ευρώπη
Να μιλήσουν οι πολίτες ζητεί η Ευρωπαϊκή Αριστερά
Εκκλησία
Μπουτάρης στη Μητρόπολη
Κριτική Ανθιμου στη συναυλία του Αγίου Παντελεήμονα
«Ορθώς μιλούν για κατοχή»
Ταμεία Δήμου Θεσσαλονίκης
Απέρριψαν το αίτημα για «ειδικό ανακριτή»
Άλλες ειδήσεις
Θρησκευτικές και πολιτικές ορκωμοσίες
Τουρκική ένσταση στη συμφωνία Ισραήλ - Κύπρου
50.000 υπογραφές για άρση της ασυλίας