Έντυπη Έκδοση

Τσιγγάνοι πίσω από κλεμμένες Πόρσε και αρπαγή ΑΤΜ

Οι «τσιγγάνοι με τις Πόρσε» είχαν «τσακίσει» τα ΑΤΜ (μηχανήματα αυτόματης ανάληψης) των τραπεζών, υποστηρίζει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης που συνέλαβε οκτώ άτομα, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση στην περιοχή Δενδροπόταμου και τους κατηγορεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Διαφεύγουν άλλοι τέσσερις, οι οποίοι καταζητούνται. «Μπήκαν στο μάτι» των αστυνομικών τον περασμένο Απρίλη, καθώς κυκλοφορούσαν με κλεμμένα πολυτελή Ι.Χ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη δράση της περιλαμβάνονται μια αρπαγή ΑΤΜ τραπεζικού υποκαταστήματος, στην Ξυλούπολη Θεσσαλονίκης, που περιείχε 19.910 ευρώ και άλλες πέντε απόπειρες αφαίρεσης στις περιοχές Νέας Μεσημβρίας, Μαδύτου, Τριλόφου, Σταυρούπολης και ανατολικής Θεσσαλονίκης. Επίσης, η κλοπή τριών πολυτελών οχημάτων (2 Πόρσε Καγιέν, 1 Τζιπ Τσερόκι), από τις περιοχές Τρικάλων, Δράμας και Κορωπίου Αττικής, καθώς και κλοπές επτά φορτηγών αυτοκινήτων που διέθεταν σύστημα φορτοεκφόρτωσης.

«Κατά τη διάρκεια της εφόδου στο συνοικισμό Δενδροποτάμου, ένας τράβηξε πιστόλι απειλώντας τους αστυνομικούς», ανέφερε ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Οπως υποστηρίζει η Αστυνομία, τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης δεν εργάζονταν και δήλωναν μηδενικά εισοδήματα, αλλά διέθεταν ιδιωτικά αυτοκίνητα, είχαν αγοράσει εξοπλισμό για την παράνομη δράση τους και πραγματοποιούσαν συχνές μετακινήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Συγκοινωνίες
Μόνο λεωφορεία ώς τις 9 μ.μ. σήμερα
Ναρκοθετημένα έργα
Συμβάσεις, η χαρά του εργολάβου
Βρόχος η κρίση
Οταν η δουλειά γίνεται θηλιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Κατέρρευσε ο «τρομονόμος»
Ελληνικές φυλές προβάτων
Η εξαφάνιση των αμνών
Οδομαχίες για τον ΧΥΤΑ
Κερατέα: ΜΑΤωμένα Χριστούγεννα
Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας:
Αδίκημα η μη καταβολή Δώρου
Άλλες ειδήσεις
Οι φοίνικες της Πρέβελης θα ξαναγεννηθούν
Τσιγγάνοι πίσω από κλεμμένες Πόρσε και αρπαγή ΑΤΜ
Συνταγματάρχης κι άλλοι δύο για την «επίθεση» στον Α ΓΕΣ
Χαριστικό παζάρι στην Κατερίνη
Ηλεία: επιχείρηση αποκατάστασης στις στάχτες
Εκτελούσαν πουλιά για πλάκα