Έντυπη Έκδοση

Εκτελούσαν πουλιά για πλάκα

Τους «εγκληματίες τυφεκιοφόρους», που το τελευταίο χρονικό διάστημα σημάδεψαν και πυροβόλησαν για την «πλάκα τους» ένα γλαρόνι και μια γερακίνα, στη Λευκάδα, αναζητούν τα μέλη του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας-LAWS, και καλούν τον κυνηγετικό σύλλογο να «επέμβει».

Αγρια ζώα περιθάλπονται στην Αίγινα Αγρια ζώα περιθάλπονται στην Αίγινα Οπως αποκαλύπτει ο φιλοζωικός σύλλογος, το γεράκι, γένους αρσενικού, που γεννήθηκε την περασμένη άνοιξη, πυροβολήθηκε από κυνηγετικό όπλο και βρέθηκε τραυματισμένο στις αρχές Νοεμβρίου σε αυλή σπιτιού στην Απόλπαινα. Από τη Λευκάδα μεταφέρθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων της Αίγινας, όπου εξακολουθεί να λαμβάνει θεραπεία και να ταΐζεται, μέχρι σήμερα, με το χέρι.

Το γλαρόνι δέχτηκε τα σκάγια ανεγκέφαλου, τη στιγμή που πετούσε ανέμελο πάνω από τη Γύρα, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, κοντά στα μαγαζιά της παραλίας. Τα σκάγια το τραυμάτισαν στη φτερούγα, ωστόσο κατάφερε να συρθεί σε ένα μαγαζί, ο καταστηματάρχης του οποίου ειδοποίησε το Σωματείο και τους κτηνιάτρους. Και αυτό θα μεταφερθεί στην Αίγινα.

«Φυσικά δεν πρόκειται απλά για ασυνείδητο, γιατί όταν σηκώνεις το όπλο και σημαδεύεις, το κάνεις συνειδητά! Γι' αυτό τον θεωρούμε εγκληματία!», επισημαίνουν τα μέλη του Σωματείου και αναρωτιούνται «τι αποκόμισαν από την ηλίθια πράξη τους;» οι δύο «τυφεκιοφόροι».

«Κάθε ανεγκέφαλος που κατέχει όπλο θα μείνει ατιμώρητος, ακόμη και αν τουφεκάει μέσα σε κατοικημένες περιοχές ό,τι κινείται; Ελεος!», καταλήγουν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία
Θέματα ζώων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Συγκοινωνίες
Μόνο λεωφορεία ώς τις 9 μ.μ. σήμερα
Ναρκοθετημένα έργα
Συμβάσεις, η χαρά του εργολάβου
Βρόχος η κρίση
Οταν η δουλειά γίνεται θηλιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Κατέρρευσε ο «τρομονόμος»
Ελληνικές φυλές προβάτων
Η εξαφάνιση των αμνών
Οδομαχίες για τον ΧΥΤΑ
Κερατέα: ΜΑΤωμένα Χριστούγεννα
Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας:
Αδίκημα η μη καταβολή Δώρου
Άλλες ειδήσεις
Οι φοίνικες της Πρέβελης θα ξαναγεννηθούν
Τσιγγάνοι πίσω από κλεμμένες Πόρσε και αρπαγή ΑΤΜ
Συνταγματάρχης κι άλλοι δύο για την «επίθεση» στον Α ΓΕΣ
Χαριστικό παζάρι στην Κατερίνη
Ηλεία: επιχείρηση αποκατάστασης στις στάχτες
Εκτελούσαν πουλιά για πλάκα