Έντυπη Έκδοση

ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΞΕΝΑΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Μαθητές - ξεναγοί με ευαισθησία

Σε ρόλο ξεναγού οι μαθητές της πρώτης τάξης του 5ου Γυμνασίου Ηλιούπολης. Ξενάγησαν στην Ακρόπολη, χθες το πρωί, μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Αθηνών. Και τα κατάφεραν και με το παραπάνω τα «πρωτάκια» του 5ου Γυμνασίου, μια και το είχαν πάρει πολύ ζεστά το θέμα, αφού για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους είχαν προηγηθεί ώρες σκληρής μελέτης για πολλές μέρες!

Τα «πρωτάκια» του 5ου Γυμνασίου Ηλιούπολης ξεναγούν στην Ακρόπολη τους μαθητές του ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών Τα «πρωτάκια» του 5ου Γυμνασίου Ηλιούπολης ξεναγούν στην Ακρόπολη τους μαθητές του ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών «Τα παιδιά εργάστηκαν με μεράκι, δούλεψαν και εκτός διδακτικών ωρών. Είχαμε έρθει και εδώ στην Ακρόπολη για να κάνουν πρόβα», είπε στην «Ε» η φιλόλογος του 5ου Γυμνασίου Ιωάννα Καλαμαρά, τονίζοντας ότι «όταν τους το πρότεινα, δεν υπήρχε ούτε ένας μαθητής και από τα δύο τμήματα της πρώτης γυμνασίου που να μην ενθουσιάστηκε με την ιδέα, ούτε ένας που να μην ήθελε να συμμετάσχει, αν και ήξεραν ότι η συμμετοχή τους δεν επηρεάζει τη βαθμολογία τους στα μαθήματα».

Τα «πρωτάκια» του 5ου Γυμνασίου χρειάστηκε να διαβάσουν όλες τις πληροφορίες που διατίθενται για την Ακρόπολη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, από όπου άντλησαν τα στοιχεία για την τετρασέλιδη παρουσίασή τους, η υπογραφή της οποίας ανήκει σε όλους τους μαθητές, αφού πρόκειται για ομαδική εργασία. Με οδηγό τους την παρουσίασή τους ξεναγούσαν τα παιδιά σε ό,τι σημαντικότερο έχει να επιδείξει η χώρα μας πολιτισμικά.

Μπορεί η παρουσίασή τους να μην ήταν πολυσέλιδη, αλλά ήταν περιεκτικότατη! Ξεκινούσε με το ιστορικό του χώρου και ακολουθούσε η παρουσίαση της εισόδου της Ακροπόλεως, τα Προπύλαια, του Αγάλματος της Αθηνάς Προμάχου και του Ερέχθειου και βέβαια του Παρθενώνα.

«Τέτοιες πρωτοβουλίες δεν έχουν μόνο επιμορφωτικό χαρακτήρα, αλλά είναι και ένας τρόπος προσέγγισης και κοινωνικοποίησης τόσο για τα παιδιά με κινητικά προβλήματα όσο και για τα παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα. Συνειδητοποιούμε ότι όλοι μπορούμε να συνυπάρξουμε αρκεί να υπάρχει διάθεση. Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου μάς είχαν επισκεφτεί και τα παιδιά είχαν κάνει τόσο καλή παρέα», είπε στην «Ε» η Κωνσταντίνα Κολιζέρα, φιλόλογος του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου.

Ωστόσο, «δεν υπάρχουν υποδομές για άτομα με κινητικά προβλήματα. Δεν ήρθαν όλοι οι μαθητές, αφού υπάρχει μόνο ένας ανελκυστήρας εδώ στην Ακρόπολη. Κάθε παιδί χρειάζεται 5 λεπτά για να ανέβει και 5 για να κατέβει και μια και ο χρόνος μας είναι περιορισμένος, ήρθαν μόνο 21 παιδιά», είπε στην «Ε» ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Μανώλης Δατσέρης. Τόνισε, μάλιστα, ότι «επιβάλλεται να φτιάξουν και μια ξύλινη επίστρωση για να μπορούν να μετακινούνται τα άτομα με αναπηρία στον χώρο. Στην Κνωσσό έχει γίνει, δεν μπορεί να γίνει στην Ακρόπολη;». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Σχετικά θέματα: Παιδεία
Ξεκινούν οι Πανελλαδικές με αποφοίτους ΤΕΕ στα Νέα Ελληνικά
Αυξήσεις που καίνε στα ιδιωτικά
Αψιμαχίες ΔΑΠ-ΠΑΣΠ με φόντο τις κάλπες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Χωρίς υπεράσπιση του ειδικού φρουρού συνεχίζεται η δίκη των Ζωνιανών
Με ενστάσεις ξεκίνησε η δίκη για το παραδικαστικό
Παράνομος ο πυροβολισμός αστυνομικού, αν δεν απειλείται
Παιδεία
Ξεκινούν οι Πανελλαδικές με αποφοίτους ΤΕΕ στα Νέα Ελληνικά
Αυξήσεις που καίνε στα ιδιωτικά
Αψιμαχίες ΔΑΠ-ΠΑΣΠ με φόντο τις κάλπες
Μαθητές - ξεναγοί με ευαισθησία
Ολομέλεια προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων
Ξεσπάθωσαν οι δικηγόροι
Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο
Δημόσιο: Αναδρομικά μόνο σε βάθος διετίας
Εκκλησία - Κυβέρνηση
Ο ένας τα ρίχνει στον άλλον για νεκροταφείο και τζαμί
Παναττική Ενωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού
Νέο «κατηγορώ» για την ΟΙΚΟΜΕΤ
Καταγγελία
Μια φωτογραφία αιτία σύλληψης Ελληνα φωτογράφου στο Λονδίνο
Περιβάλλον
400 νέα ψάρια στη Μεσόγειο
Επικίνδυνα απόβλητα από βιοτεχνία δίπλα σε σπίτια
Ανάληψη ευθύνης
«Ομάδες Πύρινης Συνείδησης» για έξι εμπρησμούς
Αστυνομική βία
Καταγγέλλουν ξυλοδαρμό μετανάστη από αστυνομικούς
Αστυνομικό δελτίο
«Αδέσποτη» σφαίρα τραυμάτισε καθηγητή της ΕΛ.ΑΣ.
Για την παράνομη μετανάστευση
Από το Γκντανσκ στη Μυτιλήνη
Εθελουσία στον ΟΣΕ
Σχέδιο-Φρανκενστάιν για ΟΣΕ
Ερευνα
Ψωνίζουν από το Ιντερνετ
Με στρες 7 στους 10
Άλλες ειδήσεις
Εργα στον ΗΣΑΠ