Έντυπη Έκδοση

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ «ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΣΕ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Διαφθορά με... ελευθέρας!

Αποκαλυπτικό το έγγραφο προς Στουρνάρα και Αθανασίου: Μην μπλοκάρετε τις έρευνες

ΒΑΡΙΕΣ καταγγελίες για απόπειρα συγκάλυψης οικονομικών σκανδάλων και φαινομένων κακοδιαχείρισης στο Δημόσιο περιέχονται στο έγγραφο που έστειλε στην κυβέρνηση ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργ.Δημόπουλος. Αφορμή αποτέλεσαν πληροφορίες για κατάργηση της Οικονομικής Επιθεώρησης ως ελεγκτικής Αρχής, την οποία αποκαλεί παράλογη.

Πλήρες θέμα...

Πολιτική

 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ «ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΣΕ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Διαφθορά με... ελευθέρας!
  Αποκαλυπτικό το έγγραφο προς Στουρνάρα και Αθανασίου: Μην μπλοκάρετε τις έρευνες ΒΑΡΙΕΣ καταγγελίες για απόπειρα συγκάλυψης οικονομικών σκανδάλων και φαινομένων κακοδιαχείρισης στο Δημόσιο περιέχονται στο έγγραφο που έστειλε στην κυβέρνηση ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργ.Δημόπουλος. Αφορμή αποτέλεσαν πληροφορίες για κατάργηση της Οικονομικής Επιθεώρησης ως ελεγκτικής Αρχής, την οποία αποκαλεί παράλογη.
 • Κουκουλώματα;
  Enet,gr «Αυτοί που εισηγούνται καταργήσεις θεσμών, που επί χρόνια λειτούργησαν με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, της κακοδιαχείρισης δημόσιων οργανισμών και την καταπολέμηση της διαφθοράς, προφανώς δεν γνωρίζουν τις καταστάσεις, γιατί τέτοιου είδους ενέργειες εξυπηρετούν αλλότρια προς το Δημόσιο συμφέροντα και δυναμιτίζουν την κοινωνική συνοχή».

Οικονομία

 • ΕΛΛΗΝΙΚΟ Η πώληση μπάζει από παντού
  Εκποιείται σε χαμηλή τιμή χωρίς κέρδος για το Δημόσιο * Αντισυνταγματική η απόσπαση ακινήτων από τη Δημόσια κτήση ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των 6.240 στρεμμάτων του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού μπαίνει στην τελική ευθεία, σε κλίμα μάλιστα έντονου πολιτικού και επιχειρηματικού παρασκηνίου, η «Κ.Ε.» και η «Ε» ολοκλήρωσαν το δημόσιο διάλογο με εκπροσώπους φορέων και πολιτών για το μέλλον μιας από τις σημαντικότερες ελεύθερες δημόσιες εκτάσεις της Αττικής.
 • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Με Κυπριακό το παζλ των ισραηλινών εξαγωγών
  Η συμφωνία για την εξαγορά μεριδίου του μεγαλύτερου γνωστού σήμερα κοιτάσματος της περιοχής αυτής, του «Λεβιάθαν», μετατρέπει επισήμως πλέον το Ισραήλ σε χώρα εξαγωγής φυσικού αερίου Καταλύτης για την περιοχή, η απόφαση του Τελ Αβίβ για τη χάραξη του ενεργειακού χάρτη στην ανατολική Μεσόγειο. Μία λύση, η πιο συμφέρουσα, ο αγωγός να πηγαίνει στην Τουρκία περνώντας από την Κύπρο.

Αθλητισμός

 • Νυν και πρώην αυτοκράτορες
  Οι κόντρες ΠΑΟ-Αρη στο μπάσκετ, και ειδικά σε τελικούς Κυπέλλου σαν τον αποψινό, έχουν γράψει ιστορία Απ' τον πρώτο μεταξύ τους τελικό του 1985 με Γκάλη και Ανδρίτσο... Αν θα πρέπει να δώσουμε έναν τίτλο στις μονομαχίες του Παναθηναϊκού με τον Αρη, ιδίως στην 38χρονη διαδρομή του Κυπέλλου Ελλάδας, καλύτερος από το «οι αντίζηλοι» δεν ταιριάζει.
 • «Φέρτε πίσω τα λεφτά»
  Η «Κ.Ε.» συνεχίζει τις αποκαλύψεις για το «τρελό πάρτι» στη ΓΓΑ: αποζημιώσεις 500.000 ευρώ μηνιαίως (!), 70 συμβούλια και επιτροπές λειτουργούσαν μόνο το 2008 με... 800 υπαλλήλους

Επιστήμη & Τεχνολογία

 • ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Παιδί και χοληστερίνη
  Ο ύπουλος εχθρός της εποχής μας χτυπά σε μικρές ηλικίες Τι πρέπει να προσέχουμε. Αγχος, έλλειψη άσκησης και κακή διατροφή, οι επιβαρυντικοί παράγοντες.
 • ΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (καθηγητής ΕΜΠ, μέλος Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας και Τεχνολογίας) «Ελλειψη χρηματοδότησης και οράματος στα πανεπιστήμια»
  Στην ελληνική ανώτατη εκπαίδευση έχουμε αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά σαφείς αδυναμίες στη διοίκηση. Στη λειτουργία των πανεπιστημίων μας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Δεν είμαστε καν σε θέση να τηρήσουμε ένα ακαδημαϊκό ημερολόγιο. (...) Τώρα οι διοικητικές υπηρεσίες μας είναι ακρωτηριασμένες. Υποψήφιοι διδάκτορες έχουν να πληρωθούν από τον Ιούλιο. Απλές διαδικασίες, που αλλού διεκπεραιώνονται αυτόματα, απαιτούν απίστευτο χρόνο και ενέργεια

Ελλάδα

 • Μόνος και έρημος στη ΓΑΔΑ
  Ο Αγγελος Φιλιππίδης υπήρξε για δυόμισι χρόνια πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ο Αγγελος Φιλιππίδης αύριο το μεσημέρι θα απολογηθεί ως βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ την ίδια στιγμή οι παλαιοί του φίλοι τον έχουν ξεχάσει... Παλιά όλοι τον ήθελαν στην παρέα τους. Σήμερα θέλουν να τον θυμούνται -δημόσια τουλάχιστον- λίγοι. Κάπως έτσι δεν εξελίσσονται τα πράγματα στη ζωή;
 • Αλλάζει και πάλι η φορολόγηση των Ι.Χ.
  Η απώλεια πάνω από το 75% των πωλήσεων σε ετήσια βάση και η μαζική κατάθεση πινακίδων, που από το 2009 έχουν φτάσει τις 750.000, προβληματίζουν την πολιτεία Το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια μπροστά στο ενδεχόμενο αλλαγής του τρόπου φορολόγησης των Ι.Χ. από μια κυβέρνηση, μαρτυρά την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται διαχρονικά το εν λόγω ζήτημα.

Διεθνή

 • Οι ολιγάρχες εγκαταλείπουν τον Γιανουκόβιτς
  Επιχειρηματίες, που ισχυροποιήθηκαν επί της προεδρίας του, δεν βλέπουν με καλό μάτι την ανάδυση της νέας γενιάς πλουσίων, ενώ εμφανίζονται έτοιμοι να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του, αν χάσει τον έλεγχο...
 • ΤΟΥΟΤΑ YARIS HYBRID & AYGO Ανταποδοτικά οφέλη
  ΟΠΟΙΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, Η ΤΟΥΟΤΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΤΙΜΩΝ Η Toyota με το Yaris έφερε στην αγορά το μικρότερο, «καθαρότερο» και πιο προσιτό υβριδικό Εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες η Toyota επένδυσε στην ιδέα της αξιοπιστίας των αυτοκινήτων της και η ελληνική αντιπροσωπεία, στη δημιουργία ενός άρτιου δικτύου σε ολόκληρη την επικράτεια. Στα χρόνια της κρίσης, με την αγορά αυτοκινήτου να έχει υποχωρήσει σημαντικά, η ιαπωνική εταιρεία καταφέρνει να συγκεντρώνει ένα αρκετά υψηλό μερίδιο αγοράς.

Τέχνες & Πολιτισμός

 • Εφεραν πίσω τα κλεμμένα
  Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ 1943 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΡΟΥΖΒΕΛΤ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΙΖΕΝΧΑΟΥΕΡ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Ματ Ντέιμον και ο Τζον Γκούντμαν στην κινηματογραφική μεταφορά της δράσης της ομάδας που έψαχνε τα κλεμμένα από τους ναζί έργα τέχνης. Η ταινία «Μνημείων άνδρες» διηγείται την αληθινή ιστορία της αμερικανοβρετανικής στρατιωτικής ομάδας που ανέλαβε να βρει τα κλεμμένα έργα τέχνης από τους ναζί.
 • «Πανδημία»... Πελεγρινή
  Το χαστούκι του Πελεγρίνη στον Πιατά που αναμένεται να γράψει ιστορία Ετοιμάσου να μου δώσεις δυο δυνατά χαστούκια! Και θέλω να κάνεις λίγο τον Κασιδιάρη. Θέλω να μου ρίξεις αυτά τα παράξενα, κασιδιάρικα χαστούκια!». Τα λόγια ανήκουν στο γνωστό ηθοποιό Δημήτρη Πιατά.