Έντυπη Έκδοση

Ανδρέας κατά κηπουρών, Γιώργος κατά υποκριτών

Η σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Λοβέρδο για το ποιος έβαλε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και κατ' επέκταση στην Ευρώπη -με την Ιπποκράτους έως αργά χθες βράδυ να έχει ρόλο παρατηρητή- φέρνει το ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του σε δύσκολη θέση.

«Βάστα με να σε βαστώ» σε παλιότερο καιρό «Βάστα με να σε βαστώ» σε παλιότερο καιρό Αυτό που είπε ο Α. Λοβέρδος στη ΝΕΤ, ότι δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου «είχαν σχέδιο και μας πήγαν με το ζόρι στο ΔΝΤ» είναι κάτι που εδώ και μήνες συζητά -πέραν του ΠΑΣΟΚ- ολόκληρη η Ελλάδα. Και από την άλλη πλευρά, αυτό που υπαινίσσεται ο Γ. Παπανδρέου για τον Α. Λοβέρδο, ότι δηλαδή προχώρησε σε αυτήν την υπόθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού «για λίγη δημοσιότητα».

Οι υψηλοί τόνοι στις ανακοινώσεις τόσο του Γ. Παπανδρέου όσο και του Α. Λοβέρδου -ο ένας μίλησε για υποκρισία Λοβέρδου και ο άλλος για κηφήνες και κηπουρούς που εισηγούνταν στον Παπανδρέου- δείχνουν από τη μία την προσπάθεια του πρώην υπουργού να απεκδυθεί την περίοδο που ήταν κορυφαίος υπουργός, αλλά και τη σπουδή του πρώην πρωθυπουργού να μιλήσει για δικαίωση της πολιτικής του, «σύροντας» και την Ιπποκράτους σ' αυτή τη γραμμή.

Ο κ. Λοβέρδος συμπεριέλαβε και την Λούκα Κατσέλη, κάτι που προκάλεσε την οργισμένη δήλωσή της: «Ουδέν ψευδέστερον! Δεν υπάρχει στη ζωή και στην πολιτική τίποτε χειρότερο από κάποιον που παραποιεί την πραγματικότητα προς ίδιον όφελος», σημείωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας.

«Le Monde»: Κονφερασιέ ο Παπανδρέου

Η κόντρα αυτή συνέπεσε ίσως με το πιο σκληρό άρθρο για τον πρώην πρωθυπουργό που γράφτηκε στο διεθνή Τύπο. Πρόκειται για το άρθρο της εφημερίδας «Le Monde» που αναφέρει ότι «το όνομα Παπανδρέου έγινε σύμβολο του νεποτισμού μιας πολιτικής ελίτ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την κρίση στην Ελλάδα» και προβλέπει ότι «η δυναστεία Παπανδρέου φαίνεται ότι τελείωσε μια για πάντα». Γράφοντας για το παρόν, η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Γ. Παπανδρέου από παρίας έγινε κονφερασιέ (ομιλητής) αφού προηγουμένως έσπασε όλα τα ρεκόρ αντιδημοφιλίας και έφυγε από την κυβέρνηση το 2011.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Λίστα Λαγκάρντ
Εδωσε... Ζωή στις κόντρες, με το «καλημέρα»
Σήμερα στους εισαγγελείς η συνεργάτις του Διώτη
ΠΑΣΟΚ
Ανδρέας κατά κηπουρών, Γιώργος κατά υποκριτών
Πολιτική
Ερχονται νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις
Αιχμές από Βενιζέλο και Κουβέλη
ΣΥΡΙΖΑ
Υψηλοί τόνοι για στικάκι-έγγραφα
Μάχη Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ με 37% αναποφάσιστους
Αδυναμίες παραδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ
Σιγή ιχθύος από ΔΝΤ για την επίθεση Τσίπρα
ΗΠΑ
«Τα ελληνικά ζητήματα έχουν προτεραιότητα»
ΔΗΜΑΡ
Συντονιστικό όργανο ζητά πάλι ο Κουβέλης
Κύπρος
Με νέο πρόεδρο το Μνημόνιο