Έντυπη Έκδοση

Συντονιστικό όργανο ζητά πάλι ο Κουβέλης

Η ΔΗΜΑΡ θα διατηρήσει το δικαίωμα να διαφοροποιείται από την κυβερνητική γραμμή σε μείζονος σημασίας θέματα, προειδοποιεί ο πρόεδρός της.

Ο ίδιος, πάντως, θεωρεί ότι η διερεύνηση των σκανδάλων και η απόδοση ευθυνών δεν συνιστούν λόγο πολιτικών εξελίξεων και πρόωρης προσφυγής σε κάλπες.

Ο Φ. Κουβέλης, σε συνέντευξή του (εφ. «Real news») υποστηρίζει ότι το κόμμα του δεν θα διστάσει να διαφωνήσει εκ νέου, σε περίπτωση που προκύψουν «μείζονος σημασίας διαφορές» εντός της τρικομματικής κυβέρνησης. Και επαναφέρει την πρότασή του για σύσταση άτυπου κυβερνητικού οργάνου, που θα αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα. Θεωρεί δε, ότι έρχεται η ώρα για την υλοποίηση όσων περιλαμβάνονται στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, αφού πλέον διασφαλίστηκε η παραμονή της χώρας εντός του ευρώ. Η συνέντευξη, πάντως, δόθηκε προ της έκθεσης του ΔΝΤ που προετοιμάζει το έδαφος για νέα μέτρα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε ότι το κόμμα του δεν διαφοροποιείται σε μια προσπάθεια να «κλείσει το μάτι» στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί ότι δεν υπάρχουν κοινά σημεία με την Κουμουνδούρου για την αντιμετώπιση της κρίσης και τις μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι συναντήσεις και οι επαφές του Αλ. Τσίπρα σε Γερμανία και ΗΠΑ δεν προσδιορίζουν ένα περιεχόμενο διαφορετικής πολιτικής από αυτήν που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο χρεώνει «αντιφάσεις και πίσω - μπρος θέσεις που θυμίζουν εκκρεμές».

Προκρίνει, τέλος, τις δημόσιες επενδύσεις για έργα ώστε να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και αναπροσαρμογή πόρων του ΕΣΠΑ για να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Λίστα Λαγκάρντ
Εδωσε... Ζωή στις κόντρες, με το «καλημέρα»
Σήμερα στους εισαγγελείς η συνεργάτις του Διώτη
ΠΑΣΟΚ
Ανδρέας κατά κηπουρών, Γιώργος κατά υποκριτών
Πολιτική
Ερχονται νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις
Αιχμές από Βενιζέλο και Κουβέλη
ΣΥΡΙΖΑ
Υψηλοί τόνοι για στικάκι-έγγραφα
Μάχη Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ με 37% αναποφάσιστους
Αδυναμίες παραδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ
Σιγή ιχθύος από ΔΝΤ για την επίθεση Τσίπρα
ΗΠΑ
«Τα ελληνικά ζητήματα έχουν προτεραιότητα»
ΔΗΜΑΡ
Συντονιστικό όργανο ζητά πάλι ο Κουβέλης
Κύπρος
Με νέο πρόεδρο το Μνημόνιο